Парфюмни размисли и страсти - 295 тема

• 59 916
  • 774
  •   2
Отговори
# 315
Момичета ,тествали ли сте chopard в delirium ? Буквално се влюбих  в туберозата и гарденията.Heart

# 316
Те са чисто нови, не съм ги тествала аз още, но имам големи очаквания.

# 317
Имат ли срок на годност парфюмите

Скрит текст:
Срокът на годност на аромата е доста дълъг - около 5 години при правилно съхранение. Но това е голямо „ако“, защото действително има и 30-годишни парфюми, които миришат почти по същия начин като в началото. Тук се намесват използваните съставки. Някои суровини са по-летливи и издържат по-кратко време - и като трайност върху кожата, и като срок на годност. Натуралните аромати издържат около 3 години, защото не съдържат консерванти. Цитрусовите, флоралните и зелените нотки бързо се изпаряват, така че животът им е далеч по-кратък от опияняващите шипрови, ориенталски и дървесни аромати.
Има два основни фактора, които “убиват” живота на ароматите. Светлината, разбира се, е на първо място. За оптимални резултати едно шишенце парфюм трябва да се съхранява изправено и в оригиналната си кутия. Ако не обичате да пазите картонените опаковки, тогава заложете на тъмен шкаф, колкото и красиви да изглеждат бутилките ви, окъпани в сутрешните слънчеви лъчи.
Промените в температурата заемат второ място. Екстремните колебания бързо развалят вашите аромати. Най-добре е да се съхраняват на тъмно и хладно.
инфо от нета

# 318
Дами, спомням си преди време имаше дискусия за Guidance & Guidance 46.
Кой от двата стана повече фаворит в крайна сметка?😀
Вчера пробвах Guidance и мисля, че се харесахме подобващо, но 46 го нямаше за проба да направя сравнение и се чудя какво да правя сега 😀

Ако си го пробвала в Делириум, то го имат, само че е скрит. Просто помоли да ти го покажат. Аз лично харесвам повече обикновения.

# 319
В днешното мрачно и леко дъждовно време, се окъпах в Trussardi Limitless Shopping Via della Spiga и отидох на обяд. Чуден е, със съвършената зелена ябълка, а в по-топли помещения прекрасно се развива медената нотка.
Последните неща, които пробвах от мостри:
Initio Parfums Addictive Vibration -  Много Alien Vibe. Едновременно сапунен и цветен. Отново плътски и мръснишки парфюм от Initio. Addictive Vibration и Narcotic Delight са ми дискотечни парфюми. Много силни, плътни и привличащи внимание са и двата. Супер трайност, издържа върху кожата ми над 7+ часа. В драйдауна става доста линеен, фокуса отива към медните нотки и цветята някак остават на заден план. Не знам откъде идва жасминовото и кехлибарено усещане(това Ейлиънското), след като не са посочени в пирамидата. https://www.fragrantica.com/perfume/Initio-Parfums-Prives/Addict … ration-38666.html
Blanche Bête Les Liquides Imaginaires - Връхните нотки са приятни, успокояващи, усеща се млечен кокос, въпреки, че го няма в пирамидата. В стила на Dama Bianca Xerjoff. Стои близко до кожата, но си го усещаш, като нежна прегръдка. Офис френдли и перфектен за ежедневно носене. Общо взето, не знам за какво е чак толкова голям хайпа, около този аромат. Ако миришеше малко повече на мляко с ориз, щеше съвсем да ми хареса  Smiley https://www.fragrantica.com/perfume/Les-Liquides-Imaginaires/Bla … e-Bete-70189.html
BDK Parfums Rouge Smoking - Чери кола, тънки шоколадови цигари, лъскав кожен салон или аромата на лобито на изискан хотел. Това все асоциации, които си правех, докато разносвах Руж Смокинг. Интересното е, че в него няма дим или тамян, но пушека си е там. Интересен и красив парфюм, с много приятна череша, която за мен не е изкуствена, като в повечето черешови аромати. https://www.fragrantica.com/perfume/BDK-Parfums/Rouge-Smoking-51468.html
Maison Mataha Escapade Gourmande - Очаквах крем брюле, а получих само изгорялата захар отгоре. Напомня за Аморе Кафе от Мансера, но без пикантните и горчиви нотки от кафето. Бутилката му е семпла и прелестна, но не мисля, че си заслужава цената. https://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Mataha/Escapade-Gourmande-72607.html
Yves Saint Laurent Babycat - Сигурно съм последния човек на земята, който не го беше пробвал този парфюм. Знаех си, че ще ми бъде доста трудно да се докопам до мостра, затова преди време пробвах един от двойниците на Babycat(и също толкова скъп) - The Merchant Of Venice - Queen of the Night. В него усетих прословутия аромат на гума и смоли още във връхните нотки(като удар в носа се усещат Smiley), впоследствие превръщащ се в мека и гладка, съблазнителна, силно опушена ванилия. Съответно сега знаех, какво да очаквам, но буквално се притеснявах, пръскайки от виалчето. https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Babycat-73149.html
Бейбикет е Мърррр Smiling ImpHeart Eyes Мога да се закълна, че в базата му наистина долавям аромат, като от козинката на моето коте. Много уютен, много пристрастяващ, кожата в него е направена чудесно. Мисля, че ще стои еднакво добре и на мъже и на жени. Разбирам вече защо е славата му. Харесва ми дори опушената гума в отворянето(предполагам идва от елемито). С него определено мога да си се представя, като мъркаща черна котка, облечена във велурено яке и готова за игра Smiling ImpSmiley Само че, не знам как да го придобия. Не ми предстоят пътувания в чужбина, остава да дебна фейсбук групите или да взема Queen of the Night или Vanagloria, като по-добрите клонинги.

# 320
Може ли мнение за Oriana и Delina la Rosee? Delina не ме впечатли, нито Exclusif.
Няма къде да ги тествам, а ми се иска нов парфюм.
В момента ползвам Miss Dior Parfum, Good Girl Blush, Chanel Chance eau Tendre, Coco Mademoiselle edp.
Cloe Roses ми е бил много любим.

Аз лично нося Делина с огромно удоволствие, но далеч не веднага се сдружихме. Ля Розе и Ексклузив изобщо не ме впечатляват. Но сега новият парфюм на Марли е просто убийствен! Валая Ексклузив е най- страхотния парфюм на марката! Мечта! Понеже трябва явно да се поръчва в чужбина. Видях го в няколко рейтинга за най- добрия парфюм на годината и с абсолютно право. Безумно женствен, нежен, чист, но при това адска трайност и дифузност. Няма мускуси, но най- вероятно има алдехиди. И разни молекули за летливост. Аз го усещах на себе си цял ден и даже след душ.

# 321
Търся препоръки за мъжки парфюм,за младо момче,подходящи ли са парфюмите на Нарциско?
От моите наблюдения младежите под 30 г. много си падат по сладникавите аромати на Пако Рабан, Валентино, ЖПГ и др.
Обаче Valentino Uomo Aqua ми е един от най-големите фаворити и в същото време в топ 5 на любимите ми парфюми, който е подходящ и за тийнеджъри и за 30+ годишни мъже. Супер съблазнителен и прелъстителен, с невероятно ухание!
Тука е наличен - Valentino Uomo Aqua.

С директна доставка до тука +10 евро. Не си струва с доставка до Германия за 5 евро и после превозвач.

# 322
# 323
Да се включа по темата за Guidance и Guidance 46: обожавам първия, като след 2 отливки си закупих 100 мл бутилка, което рядко се случва (придържам се към 30/50 мл, за да разнообразявам). Може би е в топ 3 на парфюмите, за които съм получавала най-много комплименти. Тествах 46 в Делириум около Коледа и не беше любов от пръв поглед, след седмици отново го тествах - и от втори поглед не ми допадна. На моята кожа розата в 46 доминира. Със сигурност е по-лек, като трайност ми се стори сходен на оригиналния (повече от 12 часа).

И като споменахте Valaya Exclusif: Не съм почитател на парфюмите на PDM, НО се влюбих в последния парфюм на марката. Нежен, пудрен, елегантен, романтичен… Ще се оглеждам за добра оферта със сигурност!

# 324

И като споменахте Valaya Exclusif: Не съм почитател на парфюмите на PDM, НО се влюбих в последния парфюм на марката. Нежен, пудрен, елегантен, романтичен… Ще се оглеждам за добра оферта със сигурност!

Ама то каква оферта, за сега го открих само на тестер за проба. Офертата е от чужбина за 300 евро. Ако го имаше наличен там , където го пробвах, щях да се върна да го купя. Това е възторг! Чистота, сапун, свежест с трайност и дифузност на Ганимед. Такова чудо къде го има?

В този ред на мисли да ви питам какво мислите по въпроса… защо най- популярните нишови марки и парфюми ги няма у нас? Какви ли не глупости има, но най- обичаното в света- не!

И още… някой знае ли защо изчезнаха и безумно поскъпнаха Молекулите? Не съм готова да плащам за чист амброксан като за Амуаж.

# 325
Анка2025, пуснаха ограничени бройки в Елинор в началото на февруари (75 мл излизаха около 400 лв. след намаление), но не ми се купуваше на сляпо. Сега, разбира се, съжалявам, но без тест не купувам парфюми особено на такава цена.

# 326
Анка2025, пуснаха ограничени бройки в Елинор в началото на февруари (75 мл излизаха около 400 лв. след намаление), но не ми се купуваше на сляпо. Сега, разбира се, съжалявам, но без тест не купувам парфюми особено на такава цена.

Аз както винаги съм закъсняла. Cry Останал им е само тестера. Трябва да им звънна да ги питам ще имат ли пак зареждане. 400 не са 600. И да изчакам ли с поръчката от чужбина… вече съм в чуденка.

# 327
Имате ли впечатления  за FRAGRANCE DU BOIS SIRENE ?

# 328
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Откакто си счупих чисто нов Касили, изпитвам anxiety само като чуя за марката.
Просто я свързвам с неприятен спомен.

Ориана определено ми хареса. Много по-наситен и интересен.
Palatine,който заедно с Касили са ми двата любимци. На трето място е Ориана.
Делините не ме впечатлиха, леки флорални водици за моя нос.

Guidance имам 2 мл мостра. Иновативен аромат,но не е моят. Първо,че се отваря много остро, дори бих казала - на вкиснати,мухлясали рози,след това остротата се успокоява и флоралните нокти вземат превез.Траен. На млади жени ми е трудно да го възприема,по-скоро е за 50+,семейни,улегнали.

Днес ще се разхождам с Tocca Клеопатра. Много харесвам тази марка за ежедневно носене. Всичките им аромати са свежи, пролетно летни,непретенциозни, закачливи..

# 329
Покрай безумно скъпи и много прехвалени парфюми други остават в сянка. Непопулярни марки, ограничено предлагане... Точно такива обичам да откривам и опознавам. Не чувствам неудобство, че не съм пробвала Guidance, Babycat и множеството заглавия, които се въртят в темата.
Tocca ги заглеждам от известно време, но Флорънс изпуснах, а другите не усещам да са мои по описанията.
Днес си прегледах парфюмните профили в Parfumo.net и Fragrantica. Парфюмите ми по държава на бранда са предимно италиански и английски.

Общи условия

Активация на акаунт