Парфюмни размисли и страсти - 295 тема

• 59 932
  • 774
  •   1
Отговори
# 300
От първо напръскване зеленият Carven EDT е сладурска водичка, почти безобиден и идеален за ежедневието. Ma Griffe е ретро в лошия смисъл, нищо общо с първообраза - легенда. Не че съм имала монументални очаквания, но все си мислех, че ще ми се размине лошият ретро уклон. Ще го оставя да отлежи. Достатъчно други имам за оливане Simple Smile Утре ще си взема третата поред бутилка на любимата Сладурана на Вила Бутти. Много красив и елегантен пролетен аромат. Мисля, че беше писано за него в стари теми тук.

# 301
Моят парфюм, като за първи ден от пролетта е Allure edp, класика в жанра и много подходящ за сезона Heart

Много го харесвам, но по някаква причина го свързвам по-скоро с есенно-зимния период.

# 302
Брей, добре, че не продадох Мис Диор Парфюм. 😀
Днес, по случайност или не, и аз съм с него. Трябваше да рефрешна обонянието след запой с Уоманити.
Пък и времето едно такова топло, а свъсено... исках нещо "розово".
Имах медицинска манипулация днес и след обичайните въпроси и указания, казвам "Това е всичко, нали?", сестрата "Да, това е", аз хващам дръжката на вратата и зад мен се чува "Само още един въпрос". Ама с такъв тон, че направо космите по тила ми настръхнаха.
Казвам "Да?😬" и сестрата изстрелва "Как се казва парфюмът, с който сте?"
Значи, така се ухилих и смях, само не разбрах дали от радост или облекчение. 😂
Казах й, тя каза, че ухае страхотно и изобщо се разделихме с почести и пожелания.

Чисто визуално, днес много се впечатлих от Penhaligon's Finley. Идея си нямам как ще мирише комбинацията от шам фъстък, кожа и виолетки, но рекламата е наслада за очите ми:
Скрит текст:

# 303

Да похваля този парфюм: изключително изискан, интимен, но и дистанциращ... Джинджифил, млечни и белоцветни нотки, положени върху канела и мускус. Нищо крещящо и искрящо... Просто женска кожа и интимност, която слага дистанция пред околния свят. Много сполучливо им се е получило на Задиг и Волтер).
И нещо музикално за поздрав към вас и илюстрация през моята призма:

# 304
  • софия
Търся препоръки за мъжки парфюм,за младо момче,подходящи ли са парфюмите на Нарциско?

# 305
Хубаво е да имате представа той какво аромати харесва и ползва. Да брулнете ей така 150 лева и да има разочаровани не е опция.

# 306
Дами, спомням си преди време имаше дискусия за Guidance & Guidance 46.
Кой от двата стана повече фаворит в крайна сметка?😀
Вчера пробвах Guidance и мисля, че се харесахме подобващо, но 46 го нямаше за проба да направя сравнение и се чудя какво да правя сега 😀

# 307
Lollaa,
изчакайте да се появи и тествайте и Guidance 46. Важно е как стоят на Вашата кожа, кой Вие харесвате повече. За мен са много различни и харесвам повече втория, но при много други, е обратното.
Днес ще съм с често споменавания напоследък, Miss Dior (мостра). Ами, той е...прекрасен!
https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Miss-Dior-Parfum-2024-89584.html Но моят любимец е
https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Miss-Dior-Eau-de-Parfum-2021-68905.html Heartpulse

Последна редакция: нд, 23 мар 2025, 10:52 от Magda Dimitrova

# 308
Може ли мнение за Oriana и Delina la Rosee? Delina не ме впечатли, нито Exclusif.
Няма къде да ги тествам, а ми се иска нов парфюм.
В момента ползвам Miss Dior Parfum, Good Girl Blush, Chanel Chance eau Tendre, Coco Mademoiselle edp.
Cloe Roses ми е бил много любим.

Последна редакция: нд, 23 мар 2025, 10:51 от marigold_

# 309
Marigold_, виждам че харесваме едни и същи парфюми. Между Oriana и Delina La Rosee, аз съм голям фен на втората. Търся оферти за нея от известно време.

# 310
  • Sofia
Guidance 46 е по-цветен и лек , по-лесен за възприемане. Guidance е по-плътен и превземащ дъха. И двата с отлична трайност.

# 311
Ако Guidance ви е харесал, то 46 ще ви хареса още повече. Аз съм писала, че ми при мен запознанството с Guidance не протече никак добре, парфюм не ми е действал никога така, задушаващо до степен на отвращение. Как издържах цялото му развитие се чудя, само от любителска гледна точка да видя как ще се развие накрая SmileySmiley Определено ми взе страха и си пазя още 4мл ей така да пробвам пак, ако ми стиска Smiley
А като чета на някои дами как добре им стои и се развива....
Да се похваля, че освен гредите в предния пост се сдобих с чудната Aura Sensuelle. В кварталното ми Лили, открих скътана последна кутия и буквално я награбих. Много си прилича с оригиналната зелена Аура, аз мисля, че и двете са спрени вече. Чуден, нежен аромат, страхотна за пролетта. Бутилчето е съвършено красиво.

Снимката е от нета.
Видях и Furla Unica, доста и се чудех и на нея, заради приликите с Уоманити, който много си обичам.

# 312
Благодаря Ви!
За съжаление държавата, в която живея продават само на едно място Амуаж и няма изгледи за 46 скоро, затова попитах.
В България има ли къде да се тества? Имам път скоро натам, може би ще имам късмет 😀

Относно развитие на Guidance, честно да си призная не го усетих да се развива много при мен, както бях чела ревюта. Не е линеен, но няма и някакво невиждано развитие. Също не беше с чудовищна трайност при мен, може би около 4-5 часа 😀
Може би метеорологичните условия не му харесаха 😀

# 313
В Делирум се предлага, но щом дойде свършва за дни, въпреки ужасяващата си цена и прибират тестера, за да не се пръска от тийновете.
Определено е по- мек и хубав, но Guidance е по- впечатляващ, траен и въобще е шедьовър.

# 314
Момичета, възможно ли да се промени аромата на парфюма за две години. Имам NARCISO RODRIGUEZ FOR HER, който харесвах много. Ползвах го около 6 месеца постоянно и ми омръзна. Може би 2 години не съм го поглеждала. Скоро реших да му дам отново шанс, но ми се струва че е ужасен. Моето обоняние ли се е сменило или е възможно да се е променил аромата?

Общи условия

Активация на акаунт