Парфюмни размисли и страсти - 295 тема

• 59 886
  • 774
  •   1
Отговори
# 360
  • The Evergreen State
Аз предпочитам парфюма ми да се усеща само при близост, ако някой навлезе в пространството ми при прегръдка или при движение. Приятно ми е ако доловя бегло парфюма на някой, в обкръжението ми парфюмите се ползват абсолютно дискретно. Отвикнала съм и не мисля че би ми било приятно ако парфюма на някой ми навлезе агресивно в пространството.
За французите съм чувала, че е прието аромата на парфюма да не засенчва аромата на храната в ресторанта.
Днес съм с Miss Dior Parfum.

# 361
Аз предпочитам парфюма ми да се усеща само при близост, ако някой навлезе в пространството ми при прегръдка или при движение. Приятно ми е ако доловя парфюма на някой, в обкръжението ми парфюмите се ползват абсолютно дискретно. Отвикнала съм и не мисля че би ми било приятно ако парфюма на някой ми навлезе агресивно в пространството.

Точно така и аз обичам, но не и когато е обилен, агресивен и превземащ. Да ме прощава една приятелка, която е решила, че Prada Paradox ще се ползва като биологично оръжие. Някои парфюми имам нужда от повече фъс за да се задържат/усетят. Това, че аз не го правя е друг въпрос. Днес май ще бъда с Neroli Amara на VCA.

# 362
Това с парфюмите-атомни бомби е обичайно в обществата, където и да си слушаш музика от телефона без слушалки е ОК.
За мен двете неща са еднакви, и не са ОК.

# 363
Така или иначе на никой не натрапвам парфюма си,защото не се усеща от никой около мен Grinning .
 Но трудно ще ме убедите,че когато някой ви направи комплимент за парфюмната следа след вас не ви става приятно !!!
Споделяла съм и друг път ,че съм пробвала с намазване с кремове и вазелини преди парфюм,пръскане на пулсови точки,дрехи,правилно съхранение на парфюма, различни аромати, Та и с това "поливане" при мен го няма излъчването. Аз така и не си обяснявам защо при мен го няма, при други го има и то понякога съм долавяла доста нежни аромати,пък с такова излъчване.

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 09:02 от Angelima

# 364
Явно кожата ви е с особен характер.

# 365
С хубав парфюм може да се направи впечатление и без да се поливаме с него.

# 366
Нито е до кожа, нито до поливане, нито с вазелини ще оправите нещата. Всичко опира до формулата на самия парфюм и до съставките, които го правят летлив ( дифузен).
Странно ми е като чуя, че сега не било модерно парфюмът да е траен и още по- малко шлейфов. Това било съвременна концепция… МОЛЯ?Joy А хората съгласни ли са с тази концепция? Затова ли най- популярните в света парфюми са Бакара руж, Ганимед, Кирке и Боа империал? Защото са много деликатни сигурно….
Истина е че е сташно неприятно отвсякъде да ти смърди на разни арабски евтинджоси с кошмарна сила, но… вкусът на населението е съвсем друг въпрос.
Та… по повод на дифузията на даден парфюм… Ако любимият ви парфюм няма такава, но бихте искали, смесете го с някоя молекула! Най- често ползват N1 - там ако не се лъжа е чист амброксан.

# 367
За французите съм чувала, че е прието аромата на парфюма да не засенчва аромата на храната в ресторанта.

Правилно. Винаги е на мода да помислиш и за останалите около себе си, а не само за собствения си вкус. Писнало ми е конкретно от хора, които третират винени дегустации като социално събитие, което посещават обилно нафъщяни (умишлено използвам тази дума). Няма никакво значение дали парфюмът е хубав - бил е, пак деликатно съм отбелязала, че “някой” 👀 е попрекалил и не е уместно. Чудя се дали/кога ще ми накипи толкова, че да започна да правя директни забележки.

В офиса също попрекаляваме, но за щастие, никой няма мигрена, все с хубави аромати е (и мъжки, и дамски) и - най-важното - няма обективна причина да е неуместно, та си се радваме взаимно. 😊

# 368
Според мен е и до кожа и до концентрация и до "поливане". До обоняние също, защото то привиква и спира да усеща реалния интензитет на аромата. Не знаех за съвременната концепция. Моите най-популярни парфюми не са сред изброените. Не бих носила парфюм ако не ми допада, колкото и модерен да е. Колкото до количеството, "облаците", сияжа, шлейфовете...Нека всеки избира и носи парфюмите си, както му харесва. Мисля обаче, че трябва да се съобразяваме и с околните. На работно място, в затворено помещение...Скоро бях на театър и не можах да гледам постановката с удоволствие, защото парфюмът на една госпожица ме разсейваше и да, пречеше ми. За мен красотата е в мярката и се отнася за всичко. Това обаче е моето мнение. Всеки има право на свое.

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 17:59 от Magda Dimitrova

# 369
Нито е до кожа, нито до поливане, нито с вазелини ще оправите нещата. Всичко опира до формулата на самия парфюм и до съставките, които го правят летлив ( дифузен).
Странно ми е като чуя, че сега не било модерно парфюмът да е траен и още по- малко шлейфов. Това било съвременна концепция… МОЛЯ?Joy А хората съгласни ли са с тази концепция? Затова ли най- популярните в света парфюми са Бакара руж, Ганимед, Кирке и Боа империал? Защото са много деликатни сигурно….
Истина е че е сташно неприятно отвсякъде да ти смърди на разни арабски евтинджоси с кошмарна сила, но… вкусът на населението е съвсем друг въпрос.
Та… по повод на дифузията на даден парфюм… Ако любимият ви парфюм няма такава, но бихте искали, смесете го с някоя молекула! Най- често ползват N1 - там ако не се лъжа е чист амброксан.
Много съм съгласна! Искам като хвърлям толкова пари на вятъра, поне наистина да си заслужава! А, за да си заслужава, съвсем логично е парфюмът да е траен и шлейфов, и следователно да не се налага да се поливаме с него. Айде стига с тия измити водички!!!

# 370
Я ,я това ми стана любопитно,за по -голяма трайност трябва да търся парфюм с амброксан в състава си? Правилно ли съм разбрала?

# 371
Angelima,
не парфюм с амброксан, а конкретно този:
https://www.fragrantica.com/perfume/Escentric-Molecules/Molecule-01-845.html
Говори се, че усилва аромата на парфюмите. Нямам лични впечатления.

# 372
И аз като нося парфюм искам да си имам ароматна аура около мен и шлейф, а не просто кожата да ми мирише, но ми се струва, че съвременните формулировки (поне при повечето) са такива, че да няма шлейф, а само носещият да си усеща парфюма.  Тези, които се усещат обаче са някакви много синтетични сиропи. Ужасно рядко ще се размина с някой и ще ми хареса парфюма, ако се усети нещо.

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 14:57 от Dewi D

# 373
Angelima,
не парфюм с амброксан, а конкретно този:
https://www.fragrantica.com/perfume/Escentric-Molecules/Molecule-01-845.html
Говори се, че усилва аромата на парфюмите. Нямам лични впечатления.
Извинявам се за невежеството,но като допълнение към твоя или просто говорим за отделен парфюм.

# 374
[
Я ,я това ми стана любопитно,за по -голяма трайност трябва да търся парфюм с амброксан в състава си? Правилно ли съм разбрала?

Да, точно така! Съвременните вещества придаващи на парфюмите летливост ги наричат молекули. Далеч не само амброскан разбира се ( това е синтетичният заместител на амбрата и едно от най- скъпите вещества в парфюмерията). Разбирате защо трайни и летливи парфюми не могат да са евтини.
Имаме някои марки нишови порфюми изцяло “ молекулярни”. Тези поне които аз знам са Есцентрик молекюль ( накратко наричани “молекулите”) и Заркопарфюмс. Първата молекула - Molecule 01 е с почти неуловим за мен аромат но много даже доловим от всички наоколо. Използват го като база за наслояване на всички други парфюми.

Общи условия

Активация на акаунт