Парфюмни размисли и страсти - 295 тема

• 59 892
  • 774
  •   1
Отговори
# 345
Колко струват Initio Parfums в България? Съмнявам,че се падат под 700 лв/100 мл.
Марли са по $400/100 мл.
Creed минимум $400
Byredo вървят към $330/400/100
Том Форд $600  
МФК - $450..
Все цени без таксите в Щатите.

Та,колкото по-евтини ще са в България? Това са международни цени.
Кои са тези ниши,които струват 300 лв,даже 200 лв ?

И в Щатите има дискаунтъри, а цените са сравними с тези в България - fragrancenet.com и jomashop.com са сред най-старите и известни

нещо ново
Скрит текст:
TOP NOTES
Mandarin, Pimento, Smoked Spices

MIDDLE NOTES
Cistus, Orange Flower, Incense, Patchouli

BASE NOTES
Tobacco, Amber, Tonka Bean, Benzoin, Praline

Последна редакция: нд, 23 мар 2025, 21:40 от chilko

# 346
Frederica, честито Illusione! Майсторски изпипана композиция, всяко лято ме е яд, че го нямам. Може би е време да поправя тази грешка.

Денят ми премина в компанията на приятелки и Tutu Blanc- по-леката версия на Туту- няма кой знае какъв сияж, но ме радва много. Обмислям пълна бутилка скоро.

Пробвах отново новата череша на Ван Клийф, ще чака студените месеци определено.

# 347
Колко струват Initio Parfums в България? Съмнявам,че се падат под 700 лв/100 мл.
Марли са по $400/100 мл.
Creed минимум $400
Byredo вървят към $330/400/100
Том Форд $600 
МФК - $450..
Все цени без таксите в Щатите.

Та,колкото по-евтини ще са в България? Това са международни цени.
Кои са тези ниши,които струват 300 лв,даже 200 лв ?
Цифрите са същите, но в лева и без отстъпките Simple Smile.
Преди 1,5 г. Висша Козметика преобърна БГ пазара на нишовите аромати със "срамно" ниски цени (100 мл. Royal Crown за 280 лв., 100 мл. Amouage и Boadicea the Victorious под 300 лв., 100 мл. Reine de Saba Dorin за 300-350 лв., Vertus-и и Ramon Monegal-и под 200 лв. за 100 мл.), а поне веднъж годишно Елинор (тука Nishane-та, Xerjoff-и и Fragrance du Bois-и бяха за без пари) не им отстъпват и общо взето тука в България е рай за нишови парфюми...

# 348
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Аз обаче като си дойда в Бг, ще поръчам Инишио. 300-400 лв за направо за без пари за този ранк парфюми.
Дано да не са ментета,както казвате:)
От всички нишови парфюми,този бранд най-много ме впечатли и уханията им са много интересни комбинации.Иновативни, женствени и сексуални. Аз обичам такива.

Narcotic delight e феноменален за мен.
И като видя тук ревю на техен парфюм и чета баавно,дума по дума,да не пропусна запетайка,точка и вече си представям как ухае и къде ще го нося. Laughing

# 349
Аз поръчак мостра от Нотино и не ми хареса. Не, че ми се стори лош, но имаше нещо, което ме подразни и го усещам и в други нови парфюми. Нямам идея какво е обаче.

# 350
  • The Evergreen State
Както и Chilko спомена, Fragrancenet.com продават изгодно. Отначало бях малко скептична, но съм взимала от тях, никакви проблеми нямаше, доволна съм. Амазон също продават изгодно. Департмънт магазините също имат дискаунт магазини (онлайн също) като Sacks off fifth и Nordstrom Rack, там също изпадат хубави неща понякога на добри цени.
Днес съм с Mon Guerlain.

# 351
Frederica Kass бих заложила на Амуаж за вечерта. При мен повечето парфюми не се задържат на кожата. Какво ли не пробвах, хидратация, вазелини, молитви. Като издръжливост Амуаж е бетон при мен. Ако ще присъствам на по-продъжително събитие бих избрала него.
  И аз съм така с парфюмите. Пробах с вазелини,кремове. Като че ли с тези "трикове" става още по-нетраен парфюма при мене,а нестига и неудобството при нанасяне. Та вече ми е малко неразумно да давам много пари.

# 352
Амуажите са пословично трайни, но аз понякога търся повече сияж(силаж), излъчване, отколкото трайност, защото така или иначе имам навика да подновявам. В смисъл да стои, като облак около мен, да си го усещам аз, както и околните да ме усещат. Обикновено по-плътните, ориенталски парфюми са такива, но съм случвала и на "зелени" цитрусови парфюми с такъв характер. Hermes Jour Absolu е точно такъв, The Amara на Van Cleef също, за Aura и Womanity на Mugler няма какво да говорим, те са известни точно със силата на аромата и шлейфа, който остава след тях.

# 353
Амуажите са пословично трайни, но аз понякога търся повече сияж(силаж), излъчване, отколкото трайност, защото така или иначе имам навика да подновявам. В смисъл да стои, като облак около мен, да си го усещам аз, както и околните да ме усещат. Обикновено по-плътните, ориенталски парфюми са такива, но съм случвала и на "зелени" цитрусови парфюми с такъв характер. Hermes Jour Absolu е точно такъв, The Amara на Van Cleef също, за Aura и Womanity на Mugler няма какво да говорим, те са известни точно със силата на аромата и шлейфа, който остава след тях.

Интересно. Може би защото от години съм в чужбина и тук забелязвам, че хората избягват точно този парфюмен облак. И аз започнах да го отбягвам и предпочитам парфюми, които стоят близо до кожата и имат трайност. Някак отвикнах и сега като се прибера в България на моменти ми иде шоково когато усетя такъв парфюм около мен.

# 354

Точно същото търся и аз .Пробвах ,пробвах е не става и не става с излъчването. Има парфюми,които смея да кажа,че са много трайни, ама наистина, но честно как може само аз да си го усещам,странно е ,аз го усещам през целия ден,но околните абсурд,с каквото и да се напръскам абсурд... Пробвах с шипров аромат с надеждата за парфюмна следа след мен,но пак не. Та никакво излъчване на парфюма няма при мен,никакъв шлейф не оставя след себе си.

# 355

Точно същото търся и аз .Пробвах ,пробвах е не става и не става с излъчването. Има парфюми,които смея да кажа,че са много трайни, ама наистина, но честно как може само аз да си го усещам,странно е ,аз го усещам през целия ден,но околните абсурд,с каквото и да се напръскам абсурд... Пробвах с шипров аромат с надеждата за парфюмна следа след мен,но пак не. Та никакво излъчване на парфюма няма при мен,никакъв шлейф не оставя след себе си.

Нека по-опитните да се намесят, но съм чела, за да се получи така желан силаж трябва да се пръска и на дрехи (което аз упорито отказвам да правя 😅) и допълнително, според зависи от парфюма, някои хора се пръскат 15-20-30 и нагоре пъти (а не като мен 6 максимум).

# 356
Ако за парфюма в скрития текст, кажете че няма шлейф, значи правите нещо не както трябва. Не мисля, че с две помпи може да очаквате шлейф от какъвто и да било парфюм. Аз слагам зад ушите, на тила в косата, пръскам в деколтето - върху бельото (корсаж, сутиен), в някои случаи върху блузата (когато е тъмни или шарена).
В началото самата аз се задушавам, но с времето миризмата избледнява и остава шлейфа.
Целия ми офис ухае на парфюма, чак са ме питали какъв ароматизатор ползвам.
Не мисля, че подобна сила вече е на мода или е радушно посрещна на обществени места. Но не е непостижима и според мен не зависи само от типа на кожата.
Подобен ефект получавам и с Либре на ИСЛ.
Просто си трябва поливане.

# 357
Оо да ти кажа и на дрехи пръскам и пак сякаш дрехата попива аромата и до там. Имам позната  ,когато влиза в стая, цялата стая ухае на парфюма и 5мин. след нея, не знам как го прави.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 22:31 от Angelima

# 358
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Оо да ти кажа и на дрехи пръскам и пак сякаш дрехата попива аромата и до там. Имам позната  ,когато влиза в стая, цялата стая ухае на парфюма и 5мин. след нея, не знам как го прави.

И аз искам точно такъв ефект. Да вляза в стая и да замирише на моя парфюм,да се размина с човек на улицата и и да оставя ароматна следа.
Случвало ми се е и винаги се обръщам след човека,дори парфюма му да не ми е харесал.

# 359
Аз също пръскам и върху дрехите си. По два пъти на китките, острани на шията, зад врата, в деколтето, няколко пъти по косата. Като цяло ми се събират около 10фъсс Smiley  Това, разбира се,  не го правя с всички парфюми, защото примерно с Ани на Нишан ще се самозадуша, с Blossom Love на Амуаж също, но ето вчера с Кафе Шантан бяха повече от 10, че и подновявах през деня.

Общи условия

Активация на акаунт