Парфюмни размисли и страсти - 295 тема

• 59 857
  • 774
  •   1
Отговори
# 420
Аз писах за новия Scandal Intense преди няколко дни.
#SOTD Delina La Rosee

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 10:02 от Lale_Lili

# 421
нещо ново от Juliette Karagueuzoglou за Manuel Mathieu

Скрит текст:
The first in the perfume lineup to be born from this collaboration was île noire, a deeply personal fragrance to the artist. “There are a lot of elements from my personal history in Haiti, the jasmine from my sister’s bedroom window, Haitian vetiver, the tobacco from the First Nations before, the obligatory reference to the sea,” Mathieu said.

Like île noire, Haitian vetiver also plays a role in Dsire, an intensely tropical fragrance that stars frangipani, the yellow and white flower native to Haiti, which was grown in the garden of Mathieu’s childhood home.

Rounding out the collection is ECCCO— in many ways, a fantastical evolution of île noire. It’s inspired by a story of an imagined volcanic eruption covering the black island, before the lava seeps into the sea. The ripples it causes are referenced by the triple “c” in the name. Here, contrasts between citrus and vanilla, leather and sandalwood, seek to capture the drama of a free-flowing volcano.

The bottles themselves offer a tangible connection to his more well-known artistic practice, with each based on a sculpture crafted in his ceramic studio, going through numerous iterations before the final form was decided upon. Reproduced in glass, though not at first obvious, the form bears an imprint of his hand that, with its abstracted form echoing the natural landscape replete with mountains and valleys. Notably, the caps too are made of glass, a detail that is extremely rare in the world of perfume.

In the creation of the packaging for the bottles, the white square box reminded Mathieu of a pedestal, the kind found in every museum or gallery. In keeping, he has reproduced one of his watercolor paintings on it. No less attention was paid to the booklet included in each box, which includes details about the fragrance and its inception and, most importantly, a portrait and profile of his chief collaborator, Karagueuzoglou.
https://news.artnet.com/art-world/manuel-mathieu-perfume-2617179

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 09:13 от chilko

# 422
  • София
Здравейте, може ли малко повече информация за Gardenia Petale, с каква трайност е? Бях решила да вземам Neroli Amara, но сега се замислих и за Gardenia Petale, виждам, че е на добра цена.

На моята кожа е с много прилична трайност. 6-8 часа. Между другото имам и Нероли Амара. Специфичен аромат е. Много повече ми харесва Гарденията. Може би точно това ми се е доносило:-)

# 423
И аз съм имала Нероли Амара, хубав парфюм е, но Гардения е по-деликатен и лесно носим. Хубаво ако можете да ги пробвате, тъй като е доста индивидуално.

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 10:07 от Lale_Lili

# 424
Аз да се похваля с поредното дъно. Тъкмо освободих място за ново и вече го запълних

Отдавна съм му хвърлила око.

# 425
Благодаря момичета, в такъв случай ще видя да го тествам някъде.

# 426
И аз си записвам за тест Gardenia petale 🌸 пирамидата изглежда обещаващо
Миналата година пробвах Neroli Amara, хубав аромат, но не беше моя.

Аз съм в търсене на летен аромат, затрупала съм се с мостри които ще си дам време да тествам и да избера това което харесам. Много съм трудна с летните аромати.

Днес за първи път нося Oud de carthage Boucheron. Страшно много ми харесва, във фрагрантика го определят като повече мъжки, за мен си е абсолютен унисекс и не усещам някаква клоняща мъжка нотка. Усещам и меда, аз явно много харесвам. Има и любимата ми тонка на която съм абсолютен фен. 😍 точно като за този сезон ми е, ще му се радвам.

# 427
Леле, момичета, като ви чета шапка ви свалям! Я кажете как сте натрупали толкова много информация за тези парфюми? Следите всичко,което излиза на пазара ли? Какви носове и обоняние имате, как различавате тези нюанси? Пиша това ,защото се усетих,че аз не знам как мирише тонка примерно, а и откъде да знам....
Това е ясно,че за повечето е хоби, а има ли сред вас такива парфюмеристи професионалисти. Питам не само от чисто любопитство, а и от интерес,бих искала да почерпя информация. Аз като имам нужда от нов парфюм отивам в ДЪглас - пръскам си 2-3 на листчетата, отсявам кой ми харесва, после на кожата, и си купувам естествено от някой сайт, където има хубава цена. Имам обикновено 3-4 парфюма. а при вас как е?
Дано не ви се стори странен поста ми,пиша за да изкажа възхищението си и ви следя донякъде със завист колко сте информирани какво има на пазара и колко чувствителни са носовете ви Wink

# 428
Добра идея е да се отиде и да се тестват етерични масла от различни растения, за да се опознае техния аромат, което помага понякога за идентифициране на някои от съставките в парфюми. Подправките също вършат работа, цветята, които могат да се помиришат.

Обаче сега почти всичко е синтетика, така че са само интерпретации на тези натурални аромати.  Аз въобще не се заблуждавам, че в океана от парфюми, който съществува и се бълва постоянно, всички имат естествени етерични масла. Реално са сигурно максимум 20% от съществуващите парфюми и може би съм щедра с тази цифра.

# 429
Днес съм много щастлива, защото си намерих Angel Muse (парфюмна любов в челната ми четворка) и сега съм се поляла с него. Супер гурме е и го обожавам! Заедно с Hypnotic Poison и Dolce Vita и Dior Addict, това са моите любими гурмета. Харесвам и много други, но тези, особено Диорите, са класика, която никога няма да бъде забравена, заменена или недооценена. Разбира се, друг е въпросът, че качеството не е като от "едно време", но аз си намирам алтернативи в имитационната парфюмерия. Друг парфюм, който е по-съвременна, но неоспорима класика е гореспоменатият Scandal. Да, идва ми малко по-сладък, защото аз предпочитам гурмета, но премерени откъм сладост, но го харесвам много (във вариант Scandal By Night също). Thiery Mugler също обожавам и дори понякога възхвалявам (мир на праха му!) и както вече съм споменавала Angel Nova е един от любимите ми свежи парфюми, а класическия Angel също не е за подценяване и най-вероятно ще си остане един от най-популярните гурме парфюми на 20 век.

# 430
За жалост повечето съставки ми е трудно да разпознавам. Обонянието ми е много слабо след Ковид. Ориентирам се по това, което харесвам или не харесвам в парфюми. Например избягвам бели цветя, ванилия, тонка. Харесвам ууд, роза, ирис, кожа, подправки.

# 431
LesMacarons, пробвай с препоръчания тук в темата спрей - Sinulan. Помага!

# 432
LesMacarons, пробвай с препоръчания тук в темата спрей - Sinulan. Помага!

Благодаря. Ще го взема. Писна ми да нямам никакво обоняние.

# 433
Не е по темата, но наистина този спрей помага.Пробвай дано така да бъде и при теб!

# 434
Баш си е по темата 😅
Как ще ги миришем тези парфюми иначе 🤣

Общи условия

Активация на акаунт