Парфюмни размисли и страсти - 295 тема

• 59 846
  • 774
  •   1
Отговори
# 450

При мен как е - обичам да ухая ей така за себе си, но обичам да разнасям ухание и около мен. не се поливам де, не обичам да се натрапвам и да им става лошо на хората. не обичам да не мога да си позволя всичко онова, което искам да опитам.

# 451
Не, но ми е много любопитен. Биш е майстор на женствените аромати.

Абсолютно! Има един друг хит на К. Биш, рускините са луднали по него, това е Дрис ван Ноттен - Фльор дю маль.
Цената му също е 300 евро макар че в Русия струва 80 000 рубли и това не ги спира.
Много съм любопитна и за него. Макар че не обичам кожа в парфюми.
Този Биш просто няма спирачка- само шедьоври!

https://www.fragrantica.ru/perfume/Dries-Van-Noten/Fleur-du-Mal-72603.html

# 452
Днес, в почти летните при мен температури (така де, според weather app-a е само 17 градуса и повечето хора са с пухени якета, ама аз джиткам по потник, шорти и джапанки Grin), разнасям последните капки от тази красота.

Имам за още най-много две носения, и това е. Много ще ми липсва това лято.
Някой с идея за нещо подобно?
Намира се в ибей, но цената е смехотворна.

И една ере(о)тична комбинация, която открих случайно, и която експлоатирах неколкократно през последните дни - Black Orchid Parfum + Womanity... знам, че звучи страшно, но е 18+.Smiling Imp

# 453

При мен как е - обичам да ухая ей така за себе си, но обичам да разнасям ухание и около мен. не се поливам де, не обичам да се натрапвам и да им става лошо на хората. не обичам да не мога да си позволя всичко онова, което искам да опитам.
При мен как е

Какво харесвам:

- Парфюмите могат да ми влияят добре на настроението.

- Хобито е подходящо за "убиване" на времето -- търсене по нотки, търсене на оферти, обикаляне на молове, харчене на пари. Удоволствие си е.

- Често ме питат на какво ухая така хубаво. Дава повод за разговор.

- Развива се обонянието. Ставаме като хрътки.

Какво не харесвам:

- Тънките сметки и лицемерието в парфюмните среди: има много примери, но ще дам само един - хора, които са ми заявявали, че не харесват даден колекционер, но му се мазнят, защото имал голяма колекция и можело нещо да им потрябва. "Наркоманска" работа - взаимотношения между парфюмно зависими и техните дилъри.

- Консултант(к)ите в по-префърцунените парфюмерии, които се опитват да пробутат все "най-новото".

- Не се съгласявам с мнението на Илко, че парфюманите били по-интелигентни и успешни. Да, донякъде хобито има нужда от  финанси, а парите са успех, но колко интелигентни могат да бъдат хора, които вървят по улицата и си душат китката вместо да строят мостове, совалки или да разкодират ДНК? Добре поне, че Айнщайн, Нютон и Лайбниц не са били парфюмани Stuck Out Tongue Winking Eye

# 454
Ама много споменавате Амуаж, Та в тази връзка , може ли да ми помогнете
- Amouage/Lineage
- Delina de Marly
-Valaya de Мarly
Вие на кой бихте заложила, кой е по-траен и същевременно по нежен?

Най-нежен със сигурност е Валаята, като Ексклузива е доста по-добър. Ако обичате розови, женствени парфюми, които привличат внимание, ще се влюбите в Делината, като тук аз специално пак предпочитам Ексклузива. Със същия характер но доста по-хищен и обсебващ е Хибискус Махаджад.
Lineage не познавам, но по нотките съдя, че изобщо  не е мой тип парфюм. Като нежни парфюми от Амуаж, мога да определя Honour и Love Tuberouse, като и двата имат разкошни бели цветя и ми носят някакво вътрешно спокойствие. В първия има една ретро нотка, но въпреки това е много красив, чист, искрящ, сватбен парфюм, както го наричат.

# 455
  • София
Мразя такова сиво и дъждовно време, но не мога да отрека че едни от любимите ми парфюми са най- хубави в точно такова. Вчера Ботега Венета едп, днес Теню ду соаре. Heart

# 456
Може ли мнение за Tubéreuse De Madras Boucheron? Звучи интересен и се чудя дали да не го отстрелям на сляпо.

# 457
  • Sofia
Може ли мнение за Tubéreuse De Madras Boucheron? Звучи интересен и се чудя дали да не го отстрелям на сляпо.

Страхотен! Една от любимите ми туберози, но без плътската част. Сладка дъвка, лято в бутилка, а и много траен при мен, чак понякога започва да ми тежи в края на деня. За мен е чудесен парфюм за пролет-лято, но е добре да се тества, все пак, усещанията са субективни. За мен няма нищо трудно и странно в него, но това съм си аз, обичам много тубероза и я имам във всякакви варианти.

# 458
Според фрагрантика

Е това

Дали е така? Имате ли наблюдение?

# 459
  • София
Скрит текст:

Много интересен анализ.
За себе си бих казала:
+ обогатяване на знанията за съставки, билки и всякакви материали, които се влагат, търсене и четене за такива неща, които са ми помогнали дори в кухнята или в избора на козметика и разкрасяващи продукти.
- залитане в снобария, надутост и високомерие, много хора едва ли не не могат да говорят с любител, който не е на нивото им. Аз съм наобратно - обичам да гледам пламъче в очите на още необлъчен човек, който сега открива колко е ароматна тонката или какво е ревен.
И така.
Скрит текст:
Не, но ми е много любопитен. Биш е майстор на женствените аромати.
Абсолютно! Има един друг хит на К. Биш, рускините са луднали по него, това е Дрис ван Ноттен - Фльор дю маль.
Цената му също е 300 евро макар че в Русия струва 80 000 рубли и това не ги спира.
Много съм любопитна и за него. Макар че не обичам кожа в парфюми.
Този Биш просто няма спирачка- само шедьоври!

https://www.fragrantica.ru/perfume/Dries-Van-Noten/Fleur-du-Mal-72603.html
Е, не, вкара ме сега в беля. След Soie Malaquais и този изглежда впечатляващ, а и обожавам праскови в парфюм. Weary

# 460
  • The Evergreen State
Интересна тема повдигнахте за какво харесваме и не харесваме за парфюмите.
Парфюмното хоби за мен преди всичко е вглеждане и вслушване в самия себе си, начин да опознаеш себе си, настроенията си, какво харесваш, и какво не. Колекцията от хубави парфюми е и колекция от спомени, от хубави мигове. Хубавия парфюм е мигновен начин човек да озари и да направи деня си по-красив.
Като споменахте снобарията, от това печелят най-много самите брандове. Продължавам да вярвам, че ниша има своето място, но вместо тази конкуренция на дизайнерските мейнстрийм да канализира и държи цените на едно достъпно ниво, станахме свидетели на точно обратното - незнайни на никого марки се позиционират още от самото начало на пазара с парфюми от по 400 долара и нагоре и това стана масово явление. Колкото по-скъп и недостъпен един парфюм - толкова по-желан - това е мотото което продава.
Другото негативно нещо е консумаризма който е повсеместен и който няма как да подмине и парфюмите. Това бълване на нови и нови парфюми всяка година е съвсем целенасочен похват на бизнеса да продава още и още. Всички изпитваме последствията от това в една или друга степен - цели шкафове пълни с парфюми, форуми за размени, не ни дават никакво време да се огледаме и да се замислим, вперили поглед в новия фланкър който ще излезе съвсем скоро.

# 461
Аз купувам парфюм само, ако наистина ми хареса някой, което се случва рядко. Имам под 10 и пак ми се вижда много. толкова съм ги подбирала, че не виждам как ще поискам да купя нещо ново, защото всички са ми много хубави. А и скоро изхвърлих Joy Intense, имах остатък, беше ми от отворен от 4 години. Беше напълно развален и неизползваем, а го съхранявах правилно.

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 15:12 от marigold_

# 462
Между другото и аз имам остатък от Joy Intense, който наскоро ползвах и ми се стори доста променен и като цвят и като аромат, също съхраняван правилно. Много ме е яд, защото много го обичам. Обикновеният ми Joy съхраняван по същия начин е без забележки.

# 463
  • The Evergreen State
marigold_, това е похвално и си е постижение. Много се заговори в последните години за declutter, за налагане на самодисциплина, хората с парфюмното хоби се опитват някак да балансират нещата, къде успешно, къде не толкова, но на моменти е трудно наистина. Като добавим и лесното пазаруване онлайн, вечните изгодни сделки които ни предлагат от всякъде и е лесно човек да се подведе.

# 464
Преди малко получих отливка на Валая Ексклузив. Беше ми любопитен, защото и класическата Валая ми допадаше по някое време. Намирам Ексклузива за по тих. В началото усещам повече цитрус, лимон, по мъжка нотка, после ванилия и си уляга като класическия. Само че отново ми е много силен. Едно фъс и ще мирише с дни убедена съм. Няма да го задържа, но много исках да го помириша.

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 17:02 от Lale_Lili

Общи условия

Активация на акаунт