Парфюмни размисли и страсти - 295 тема

• 59 766
  • 774
  •   1
Отговори
# 585
Ах какъв сладур! Прилича ми на Смеещия се Буда. Със здраве и настроение да му се наслаждавате!

# 586
  • Sofia
Идвам да се оплача ли, да се похваля ли, не знам Simple Smile)) Пробвах днес новото YSL Libre (бялото шише). Джобът ми с радост отбелязва, че не ми хареса. Като върл фен на цялата линия, чаках го с нетърпение. Ароматът е много приятен, нищо впечатляващо, НО консистенцията е отвратителна. Още при напръскването е неприятно, течността излиза, като пресечена. И е страшно мазна. Ако не се размаже, стои си, като мазно петно, което не изсъхва. Поне за 20 минути не беше, после не издържах и го размазах, та най-после попи в кожата. Голям фал! Имам безспиртното произведение на Диор и там работата е съвсем различна - излиза, като мист и попива в кожата почти веднага, като фин лосион.

Сега ще дебна новото Нарцисо и засега мирясвам, нищо няма на хоризонта, което да чакам.

# 587
NARCISO RODRIGUEZ - ALL OF ME

Моите впечатления - парфюмиран таратор без чесън, траен, специфичен. Не е моето, но пък не е нещо, което да ми дразни обонянието.

Скрит текст:
Цветен, дървесен, мускусен аромат за жени. All Of Me стартира през 2023 г. и е създаден от Dora Baghriche и Daphné Bugey. Горната нотка е Магнолия; средни нотки са Rose centifolia absolute и гераниум бурбон; базови нотки са мускус и сандалово дърво.

# 588
Нали го рекламират,че “подобрява”кожата,косата става “сияйна и красива”.В общи линии получаваш крем,балсам и парфюм 3 в 1 🤣.Експериментират си хората.Не съм го пробвала,ще видим.
Скрит текст:
Идвам да се оплача ли, да се похваля ли, не знам Simple Smile)) Пробвах днес новото YSL Libre (бялото шише). Джобът ми с радост отбелязва, че не ми хареса. Като върл фен на цялата линия, чаках го с нетърпение. Ароматът е много приятен, нищо впечатляващо, НО консистенцията е отвратителна. Още при напръскването е неприятно, течността излиза, като пресечена. И е страшно мазна. Ако не се размаже, стои си, като мазно петно, което не изсъхва. Поне за 20 минути не беше, после не издържах и го размазах, та най-после попи в кожата. Голям фал! Имам безспиртното произведение на Диор и там работата е съвсем различна - излиза, като мист и попива в кожата почти веднага, като фин лосион.

Сега ще дебна новото Нарцисо и засега мирясвам, нищо няма на хоризонта, което да чакам.

# 589
Днес с другия лек и нежен шедьовър на Miller&Bertaux. Хубаво разносих мострата и се влюбих. Само по описание не бих пробвала дори, защото внимавам с пачули, ревен и здравец, но този - Study No 17, е великолепно смесен. Офъщях се щедро и вече 12 часа го усещам на кожата си. https://www.fragrantica.com/perfume/Miller-et-Bertaux/Study-No-17-30892.html

# 590
Вчера реших да се напръскам с една малка парфюмна отливка, подарък от парфюмна фея. Добре познатият тук Hundred silent ways - Ами страхотен е в това време. Направо ме отвя. Аз ли вече харесвам такива по-нежни и женствени аромати, не знам, но веднага ми се прииска да се запася с бутилка. Слагам го в топ 5 на листа за придобиване 😍

# 591
  • София
От известно време живея с мисълта, че ми трябва Ninfeo Mio 😇. Никога не съм го тествала, но по описанията в годините назад тук имам чувството, че го познавам добре. Привлича ме това, че освен смокинов в някои ревюта се твърди че по някога избива сладост/кокос но не лепкав. Предвид че далеч не е евтин, ще съм много благодарна ако някой сподели къде бих могла да го тествам, или сподели мъничка отливка с мен.

От друга страна съм на вълна Градините, където познавам 4, имам 2, а имам нездравословен интерес към другите 2 😇 - Лагуната и Средиземноморската. Пробвала съм ги в годините 100%, и сякаш ме тегли към Лагуната и/или Мосю Ли с този кумукуат.

С други думи ще се харчи май, но искам да е приятен и обмислен разход, който ще ме развълнува.

Предстои ми пътешествие в Париж, ще съм благодарна да споделите парфюмни точки, които не бива да се пропускат ❤.

# 592
И аз съм на вълна нежни и фини аромати, по-скоро унисекс. Нищо сладко и лепкаво. Парфюм с кокос и смокиня от последните ми тестове е New Study /Postcard Miller&Bertaux, много лек аромат, като луксозен душгел е, но не ме грабна дотам, че да поръчам.
Брандът не е от потресаващо скъпите, 100 мл се продават за 220 лв, всъщност цената е като в официалния сайт. В София са налични в Гурмехаус на Шишман 37.
Наредила съм 5 шишета само с леки, свежи, нежни парфюми, въпреки студеното време. Сортирах и направих две сандъчета - "Това да, това - не". 8 парфюма за разкарване ме стресна като бройка, харесвали са ми в началото, сега ме дразнят, въпреки че са хубави, качествени и женствени аромати. Пусти капризи и хормони Simple Smile

# 593
Може би в Салон Олфактив при Калин да има Нинфео, но не съм сигурна дали е наличен, иначе марката се предлага там.
Градината на Мосю Ли е невероятна, много красива. Другите също. Лагуната е по- специфична, а Средиземноморската мирише на някои хора на печена червена капия и не е за насляпо. Имам ревю за Лагуната в блога, прочете го, ако желаете.

# 594
Аз в момента имам Мосю Ли и Тот от градините. Сякаш тези двете са ми най-любими. Скоро се чудех за Средиземноморската, но се насочих към друг подобен аромат. Мисля че сега е идеалният момент за повечето градини. Сутрин е свежо, леко студено, само така си представям тези аромати.

# 595
  • Бургас
Аз от като си взех Барениа съм основно с нея , изключително различен парфюм, който в развитието си става все по-красив. Не ми е мъжки, хванах се да чета отзиви за него доста хора го обожествяват, сравняван е с Ейнджъл  в пачулито, аз си взех 30мл.Интересно, че пръснат по кожата и по косата е различен, изключително силен и траен, моя ми каза, че е един от най- трайните ми парфюми и се усещал навсякъде, но и аз пръскам повече.Тези дни ще се радвам и на Коко Мадмоазел едп и Обувката.Обожавам ги ето ги Gift Heart

# 596
Здравейте, от двата Мис Диор - Miss Dior parfum (2024) и Miss Dior eau de parfum (2021) кой е по- хубав, по-траен и подходящ за лятото?

# 597
Барения е шедьовър за мен и ще остане в историята.

# 598
Включвам се, само защото се спомена Барения и имам едно разочарование.
Напоследък изобщо не я усещам Sad а искам! Пръскам и след половин час няма никой. Идеи защо? От Дъглас е, ако в от значение.
На температура около 20гр я носих.

# 599
Нинфео за мен е мъжки парфюм.
Или поне стои много, много по-красиво на мъж.
Имах мостра, тествах я на трима мъже и две жени, ами тц.... по-добре да си стоя с рози и туберози

Умирам си за смокини, горе-долу ми стои прилично Figue на Молинард, Inchnusa-та ММ я изпръска и ще му взема нова

Общи условия

Активация на акаунт