Парфюмни размисли и страсти - 295 тема

• 59 787
  • 774
  •   1
Отговори
# 570
Аз много харесах Rosa Verde на Guerlain, много свеж аромат на  млада роза, идеален ще е лятото. Много ме впечатли като трайност.
Някой пробвал ли е парфюмите на Carthusia?  Кой ви хареса?

# 571
😂😂
Момичета, да не бъда голословна си проверих поръчките. Нарцисото съм го поръчала на 29.01.25, 100 мл, edp
Ами……може да ме обявите за парфюмомелачката на любимата ни темичка 😃
Аз парфюмите ги употребявам…. Толкова ми е хубаво като отида някъде и да ми кажат- чакахме те с нетърпение да видим как ще ухаеш днес 😉

# 572
Парфюмите и аз силно ги употребявам, днес ще довърша 100ца и четвърта бутилка от Flowerbomb, която е един от Топ 10 парфюми в личната ми колекция и постоянно присъствие заради 4 от най-любимите ми ноти- чай, фрезия, орхидея, пачули. Sparkling Heart
Засега обаче няма да купя нова бутилка, защото ме чака неотворена 90мл от Flowerbomb Nectar, трета поредна бутилка.
Обожавам фрезии и орхидеи, все повече си мисля да повторя Номад ЕдП. Ще мина през парфюмерия да го пробвам пак, паралелно с Натюрел. Жасминовите Номади не харесвам и грам, да не използвам по-силна дума. Почти никога не нося жасмин, с много малки изключения.
Три любими орхидеи ще довърша тази година, после ще го мисля:
1. AP Fatale Intense- орхидея-манго-шоколад, 100мл, втора бутилка, все сезонен, ежедневен, идеален и в жега.
2. TF Black Orchid - орхидея-шоколад-краставица (има лек краставичен нюанс в началото), от 2009 не мога да го довърша, а винаги много ми е харесвал.
3. JPG Classique EdP- орхидея-ванилия-пудра. Иконичен, сластен, и незабравим. Един от вечните ми любимци.

Надявам се скоро да мина под 120 бройки в парфюмния гардероб. Повечето ми любимци са спрени, и видя ли дъно, няма да има нова бутилка. Вече не съм на парфюмна "диета" обаче, и не си налагам правила и ограничения. Както ме осени музата.

Кои са любимите ви фрезии и орхидеи?

# 573
  • Sofia
Shiseido Ginza и Midnight rain La Prairie. В първия присъства и любимата ми магнолия.

# 574

Честит празник на цветята, билките, венците, храстите и дръвчетата в благоуханната ни тема Heart
Днес небрежно - празнично с новата ми радост Insignia Thameen. Денят е слънчев и прохладен, точно за парфюм с уиски Simple Smile

# 575
Честит празник, цветенца!
Днес слънцето напече и извадих пролетния ансамбъл. 😁
Само не знам с коя прелест да се пръсна по-напред.

# 576
Честит празник!
Днес нося Crystal Noir EDP.

# 577
Честита Цветница!
На този хубав празник се полях с Мис Диор парфюм 2024 🌺

# 578
Защо спират любими парфюми?

# 579
Честит празник, момичета!
Скрит текст:
Аз, както споделих, съм на ретро-носталгична вълна, и успях да спечеля на търг в ибей ето тази красота:

Имах го преди 100 години, пак придобит по щастлива случайност, но в един момент ми омръзна и го разкарах.
И, сега, 1000 години по-късно, ми се прииска да го имам отново.
Дойде в комплект с душ гел и лосион за тяло, но нямам намерение да се мажа с нещо от миналия век. 😀
Парфюмът обаче не е мръднал, въпреки че ми се струва една идея по-слаб от това, което си спомням.
Днес се офъщях като арабин, направо не се седи около мен 😁, обаче температурите са му ниски, все още.
Но на топло така се развива, толкова е мек, гальовен, мъркащ... 😻
Така и никога не разбрах, къде е секс апийла в аромата, за мен е гладък като кадифе и мъркащ. Ванила секс, дето се вика 😛, нищо бурно.

# 580
  • на терасата
Защо спират любими парфюми?
Изгледах видеото и за кратко се замислих за кой спрян парфюм страдам най-много.
Категорично e този: Le Parfum Max Mara

# 581
Понеже Аризона спомена, че е купила от там  - аз като пълен лаик съм се чудила какви са тези ниски цени на парфюми в ebay? Примерно като фен на My  way, този линк Simple Smile
https://www.ebay.com/itm/286277802023?_skw=My+Way+Giorgio+Armani … mani&toolid=10049

Възможно ли е да е около 40 долара там? Или си е чисто менте? Ама пък в този сайт, ако продават ментета не е ли подсъдно ?

# 582
Carrylna, не мога да отворя линка, защото пазарувам от английския ибей, но да, има риск толкова, колкото при всяка онлайн платформа.
Аз, лично, за толкова години, съм имала само един мега откровен ментак на Lancome Oud Bouquet, който, обаче, върнах на мига и продавачът прие охотно обратно. Явно човекът си знаеше какво продава.
Гледаш, четеш, сравняваш, рискуваш.
Не бих се занимавала с популярни парфюми, които могат да се намерят във всяка парфюмерия. Особено на изкусително ниски цени.

# 583
  • The Evergreen State
Честита Цветница мили момичета и момчета, бъдете здрави! Честит имен ден на всички носещи имена на цветя!

В този слънчев, празничен ден избрах Chopard Love. Усещам празничен, отпускащ и уютен този парфюм, харесвам името му, бутилката, рекламата, всичко.

# 584
Исках да си купя някаква пълна глупост и успях 🤣Това дебелаче ме привлече 🤣 Първо пръскане. Идва ти да си запушиш носа,защото рязко спираш да дишаш.Толкова е остро и силно!Един компот от праскови примесен с бергамот.Но неее тази атомна бомба трае 30 сек. ако ги издържиш,парфюма става супер близък до кожата и бих казала с минимална проекция.Сладичко,цветно и супер женствено.8 часа си се задържа без проблем.Не знам клонинг ли е,не е ли?Обаче за мен е някакво извратено гурме 🤣
Не го препоръчвам без проба.

Последна редакция: пн, 14 апр 2025, 18:43 от Alize_

Общи условия

Активация на акаунт