Парфюмни размисли и страсти - 295 тема

• 59 790
  • 774
  •   1
Отговори
# 555
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Рядко влизам в ABERCROMBIE & FITCH,освен ако дъщеря ми тийн не ме помъкне натам.
Всеки път като съм в бутика им,ухае страхотно и във всяко кътче.
Колко трайни са им парфюмите?

Днес бях с Palatine,отливка от магазина. Ами...страхотен и много мой аромат.

# 556
Adoralova
аз си купих FIRST INSTINCT BLUE. Ами аз съм възхитена от този аромат, разгръща се постепенно и мога да кажа, че има сравнително добра трайност.

# 557
Това е моето ревю за Café Rose.
С търсачката излиза и на Deetron много хубаво ревю.

Café Rose (2023) Tom Ford е абсолютният ми есенен фаворит от многото парфюми, които придобих напоследък. Някак много ми пасва тази млада, силна роза със зеленина, бодли, листа и едно късо кафе около себе си. Розата е подсилена от мек тамян и достатъчно остра и излъчваща. Много женствен аромат, а аз напоследък особено през деня залагам само на такива. Мъжки парфюми не нося на този етап въобще. Искам силна женска енергия, рози, смоли, цветя, ванилия и светлина.
В Café Rose (2023) откривам себе си и желанията си. Спокойствие, рози, кафе, умиротворение с тамян и пикантност за настроение. Аз съм горда българка, а в средните нотки на парфюма има масло от българска роза и това ме прави щастлива.
Дали прилича на старата версия Café Rose 2012?
Да, има доста прилики, но има и рзалики и новата версия е много по- хубава за мен. Кафето се усеща повече, въпреки, че не е в главна роля и не предендира за такава, както преди, така и сега. Розите са по- остри и леко по- зелени. Парфюмът е по- силен и траен, но това може би е, защото е чисто нов и не е узрял още. Парфюмите зреят и се променят, често и в двете посоки. Стоят ли на топло и светло винаги в лоша, запомнете това!
Парфюмите на Том Форд са сексуални, плътски и провокативни, този също си е член на точно това семейство, но е леко по- прикрит. Разкошен е!
Пасне ли ви, няма да можете да го оставите, като мен. Прекрасен флакон и опаковка, добро пръскало, интензитет и трайност. Не е силно шлейфов, но аз искам да го нося на работа и нямам нужда от воал. Търпи много пръскания, но е хубав и с две, което го прави икономичен.
Прекрасно съчетание на пищността на кафето с горчивината на кафето.

До ден днешен ми  е любим парфюм и го нося често.

# 558
  • София
Точно поръчах комплекта от Делириум и Денси с интервю за него.
И преди съм го чела, но чаках по- добра цена.
Heart Purple Heart Yellow Heart
Днес ранасям Akro Glow Прекрасен ванилов аромат. Чуден! Heartpulse

# 559
  • на терасата
А парфюм за времето, когато ви е тъжно, имате ли си?

Имам много парфюми с рози за оправяне на настроението, но Rose Paul Smith е моето успокоително. Тези дни съм под голямо напрежение и го доизпръсквам. За съжаление, свършва вече, съвсем мъничко ми остана. Chloe Rоses го замества успешно. Взех си и Infusion de rose Prada за поливане, но не ми носи тази радост като споменатите два. 

А, когато ми е тъжно, Chance eau Tendre, Lust for sun JHG, Cristalle edt. В първия дюлята е уникална... Аз, по принцип, харесвам точно такива парфюми. Жизнерадостни, ефирни, в които нотките играят около мен и нищо не накъртва, нищо не крещи, а ме обгръщат с нежност и лекота.

# 560
  • Чукарландия
Чак сега, като спомена рак-щрак се загледах, че в Chance Eau Tendre Chanel има дюля. Но видях, че има и два варианта: EDP и EDT.
Я споделете кой от двата е по-по-най траен и Убав? 🤗

# 561
Не знам кой е по-хубав, но аз харесвам повече EdT. Simple Smile
https://www.fragrantica.com/perfume/Chanel/Chance-Eau-Tendre-8069.html

# 562
  • на терасата
Чак сега, като спомена рак-щрак се загледах, че в Chance Eau Tendre Chanel има дюля. Но видях, че има и два варианта: EDP и EDT.
Я споделете кой от двата е по-по-най траен и Убав? 🤗

Лично аз предпочитам EDT. За мен е по-искрящ. Няколко пъти пробвах EDP, той излезе сравнително скоро, но си поднових EDT.
Същото е положението при мен и с Chance eau Fraiche.

# 563
За мен също ЕДТ е по-добрият вариант (имам и ЕДР) - по-звънлив ми е, по-траен, с повече характер, някак... ☺️

# 564
Сега разгледах марката. Описанията са обещаващи. Водят се унисекс ароматите. Всички са по 50 мл. В Озон ми излезе, че има.
Вие кой техен аромат сте пробвали?
Reinanse,  African legend и Iris imperial
Деликатни, не душат, даже мога да кажа, че почти не ги усещам, обаче околните казват че имат дълъг шлейф.

# 565
Поредно дъно от мен 🙂

Видях му сметката за два месеца. Към момента няма да го подновявам. Поднових си днес други два / писах в другата тема / - преди бях жадна все за нещо ново, сега се връщам към утвърдени любимци….

# 566
  • Чукарландия
Ооо, Narciso Rodriguez Fleur Musc for Her Narciso Rodriguez, много любим, но и аз ВЕЧЕ го нямам... В един момент обаче, сигурно пак ще ми се прииска да си го взема, макар че не подновявам парфюми. Принципно. Но, всеки принцип понякога може и да се наруши... 🤣

# 567
Днес съм с Jo Malone English Pear and Sweet Pea захарен,сочен като плодова салата,свеж.Пореден успех за марката при мен.🍐
Вече съм пробвала над 6-7 парфюма и всички ми харесват толкова,че да ги нося или купя. Много лесни за носене без претенции за супер шик,фанси,нечувани и невиждани досега.
Точно направих поръчка на мостра и се надявах да е свежарски. Чакам си го с нетърпение! Поръчах си и тестер wild bluebell, нещо повече за него знаем ли като аромат?

# 568
Поредно дъно от мен 🙂

Видях му сметката за два месеца. Към момента няма да го подновявам. Поднових си днес други два / писах в другата тема / - преди бях жадна все за нещо ново, сега се връщам към утвърдени любимци….
ЕДТ или ЕДП беше, Маки? Колко мл успя да потрошиш? 🤣😜 Моят е ЕДТ 100 мл и няма изгледи да го привърша близките 10 години, като гледам... 🤔

# 569
  • The Evergreen State
Тук не знаем честито ли да си кажем за видяно дъно или не Satisfied със смесени чувства сме - от една страна се освобождава място за нов парфюм, от друга страна почва дилемата дали все пак да не си го поднови човек, особено ако харесва парфюма..

...
ЕДТ или ЕДП беше, Маки? Колко мл успя да потрошиш? 🤣😜 Моят е ЕДТ 100 мл и няма изгледи да го привърша близките 10 години, като гледам... 🤔

Smile Хах, и аз съм така, парфюмите ми не са кой знае колко голяма бройка, но вървят много икономично при мен. Нямам определен ред в който да ползвам един докато го свърша, и после да подкарам друг, ползвам ги всички според настроението и почти винаги съм с различен. Рядко влизам в настроение само за един, но дори и да се случи, то е за не повече от седмица.
Привързала съм се и обичам всичките си парфюми. Имам обаче парфюми които ползвам по-рядко от други. Засега няма нито един, от който да искам да се отърва, пък и ако имаше такъв, просто бих го махнала. Не виждам смисъл да се насилвам да пръскам нещо само и само да го свърша.
И все пак, заради бройката и заради факта, че имам пре-достатъчно парфюми като количество, ставам все по-колеблива за нови покупки.

Случайно попаднах пак на рекламата на Kenzo World, страхотна, признавам си не познавам парфюма но съм любопитна чисто и просто заради рекламата. Моля кажете две думи за него, парфюма не е нов и се надявам да има хора които го познават.

Последна редакция: нд, 13 апр 2025, 05:18 от Athena

Общи условия

Активация на акаунт