Парфюмни размисли и страсти - 295 тема

• 59 885
  • 774
  •   1
Отговори
# 375
Angelima,
аз съм също толкова невежа в това.. Той има собствен аромат, но се използва за "подложка", която да усили аромата на Вашия парфюм. Обаче, аз не съм го пробвала, защото нямам интерес, само споделям това, което знам от други.

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 12:49 от Magda Dimitrova

# 376
[
Я ,я това ми стана любопитно,за по -голяма трайност трябва да търся парфюм с амброксан в състава си? Правилно ли съм разбрала?

Да, точно така! Съвременните вещества придаващи на парфюмите летливост ги наричат молекули. Далеч не само амброскан разбира се ( това е синтетичният заместител на амбрата и едно от най- скъпите вещества в парфюмерията). Разбирате защо трайни и летливи парфюми не могат да са евтини.
Имаме някои марки нишови порфюми изцяло “ молекулярни”. Тези поне които аз знам са Есцентрик молекюль ( накратко наричани “молекулите”) и Заркопарфюмс. Първата молекула - Molecule 01 е с почти неуловим за мен аромат но много даже доловим от всички наоколо. Използват го като база за наслояване на всички други парфюми.

Обърках се, Molecule 01+ твоя любим парфюм? Thinking Thinking Thinking . Тоест използваш два парфюма, като Molecule 01 e база подсилващ този,който си решила да ползваш?

# 377
  • Sofia
Парфюмите са като музиката, освен че са изкуство, вкусовете ни се различават. Дори и да съвпадат, когато чуя от съседната кола любима музика усилена на макс и ми удари тъпанчетата е същото като да се задушавам от прекрасния парфюм на човека, седящ пред мен в театъра. Хубавото за нас не е автоматично хубаво и за останалите,  а в прекалени дози и то е противно.

# 378
Angelima,
аз съм също толкова невежа. Той има собствен аромат, но се използва за "подложка", която да усили аромата на Вашия парфюм. Обаче, аз не съм го пробвала, само споделям това, което знам от други.

Aaaa леле за първи път чувам,благодаря за информацията,но след като базата има собствен аромат ,няма ли да промени твоя парфюм?

# 379
Доколкото знам, ароматът на "молекулата" е много слаб и не променя основния.

# 380
Доколкото знам, ароматът на "молекулата" е много слаб и не променя основния.
Ооооо много благодаря за информацията Kissing Heart,  мисля да се пробра това нещо Heart

# 381

Обърках се, Molecule 01+ твоя любим парфюм? Thinking Thinking Thinking . Тоест използваш два парфюма, като Molecule 01 e база подсилващ този,който си решила да ползваш?

Да, точно така! Имаш 2 варианта за нанасяне. 1- Поливаш се с молекулата и после върху нея твоя парфюм. 2- смесваш двата в атомайзер и ползваш.
Срещнах препоръка на далеч по- разбиращи от мен, че с Молекула 01 може да разредиш парфюм, който по принцип харесваш, но те души.

# 382

Да, точно така! Имаш 2 варианта за нанасяне. 1- Поливаш се с молекулата и после върху нея твоя парфюм. 2- смесваш двата в атомайзер и ползваш.
Срещнах препоръка на далеч по- разбиращи от мен, че с Молекула 01 може да разредиш парфюм, който по принцип харесваш, но те души.

Полезна информация , за първи път чувам,благодаря Kissing Heart .Вие лично опитахте ли,какво е мнението ви?

# 383
През уикенда си стрелнах на намалението в Дъглъс лимитката “Анжелик Руж”

Аз много години съм пръскала Молекула 01 преди основен парфюм, но никога не съм смесвала в един флакон. Сега се реших и хоп… молекулите изведнъж станали мега- скъпи:dizzy_face: А аз имам само 05 вкъщи. Тя е със силен собствен аромат.  Ще трябва да се изръсвам…Тази Молекула е задължителна.

# 384
  • София
Здравейте! Заглеждам се в парфюмите на BVLGARI серията “ ALLEGRA “и есенциите им. Казаха ми, че всяка една есенция е подходяща за всички парфюми от серията. Интересува ме като трайност някоя от вас, ако има да сподели мнение. Спряла съм се на няколко аромата,но се чудя тъй като отдавна не съм купувала парфюми на BVLGARI.

# 385
През уикенда си стрелнах на намалението в Дъглъс лимитката “Анжелик Руж”

Аз много години съм пръскала Молекула 01 преди основен парфюм, но никога не съм смесвала в един флакон. Сега се реших и хоп… молекулите изведнъж станали мега- скъпи:dizzy_face: А аз имам само 05 вкъщи. Тя е със силен собствен аромат.  Ще трябва да се изръсвам…Тази Молекула е задължителна.

Ще се пробва тази молекула със сигурност. Запалихте ме по това чудо. Къде във физически магазин мога да тествам все пак,че цената не е ниска ?

# 386
# 387
Аз получих една мостра на Bvlgari allegra Magnifying Sandalwood. Много луксозен аромат, на мен малко ми заприлича на Crystal noir /знам, че нямат общо, просто аз така го усетих/. Като го тествах ми се стори и траен. Беше попаднало върху дреха и после миришеше, но цената не ми харесва и пропускам. 😹

Днес съм с Chloe nomade edp.

# 388
Днес получих тези две красоти и съм се нафъскала с Прадата. Пренася ме в детството с мириса на шампоана, който използвах тогава. Вече ми се струва че 30 мл ще ми е малко като количество.
Момичета, започнахте ли да се зареждате за лятото? Плажни аромати? Помирисах новата Bronze Goddess Aegea и ми се струва приятна.
Пробвах новия Scandal Intense, мирише силно на иланг-иланг и ми е плажен и летен. С това име, последното което си представях е това. Излъчващ е и е приятен, но ще го пробвам още веднъж, вече на кожа преди да преценя дали отива в списъка.
#SOTD: Prada Paradoxe Virtual Flower

# 389
Здравейте! Заглеждам се в парфюмите на BVLGARI серията “ ALLEGRA “и есенциите им. Казаха ми, че всяка една есенция е подходяща за всички парфюми от серията. Интересува ме като трайност някоя от вас, ако има да сподели мнение. Спряла съм се на няколко аромата,но се чудя тъй като отдавна не съм купувала парфюми на BVLGARI.
Аз имам и парфюм, и есенция Ванилия. Нормална трайност имат към 6 часа, като се напръска повече се удължава. За тези пари хората очакват чудеса от трайност и шлеф, тук не е такъв случая, но са много красиви, много. Аз си ги обичам страстно.

Общи условия

Активация на акаунт