Парфюмни размисли и страсти - 295 тема

• 59 615
  • 774
  •   1
Отговори
# 705
Моята е от много малко парфюми на фона на колекциите тук, повечето са ми немасови и непопулярни. Италиански, английски и френски ниш и няколко спрени любимци. Без рози, уд, ванилия, гурмета, без преобладаващи бели цветя и алкохолни коктейли. Повече унисекс. Как бих описала - различни и необичайни парфюми в синхрон с личния ми стил.

# 706
Напримерно Dreckig Bleiben на немската марка PMP Perfumes
Интересна ми е тази марка, но не съм намерила къде да тествам. Би ли споделила, ако познаваш повече техни парфюми, какъв уклон има? Аз наскоро открих немската марка Birkholz, засега имам само един, но съм харесала и други за по-нататък.

Замислих се как мога да си опиша колекцията. По-скоро мога да кажа какво няма, и никога няма да го има в нея Joy Но това което го има, ми е трудно да го опиша с няколко думи.

# 707
Athena, много хубави теми задаваш винаги, обаче аз не успявам да се включа навреме, а когато мога, те вече са няколко страници назад. Simple Smile)
По повод ретро парфюмите, кътам няколко такива и периодично, най-вече в прилив на носталия, си припомням.
Poison Dior (него наскоро пръснах на китките, обаче това е аромат за сняг, тогава е божествен), Hot Couture Collection No.1, Dior Addict от първите издания, с потъмняла течност, но все така силен и красив, Dior Addict Eau Fraiche 2004, Organza Indecence, Alexander McQueen Kingdom, D&G Sicily, By Dolce&Gabbana, Gucci Rush... дори моят най-любим Womanity се числи към ретрото.
За мен, някои парфюми са просто timeless.
Имала съм и носила Amarige с голямо удоволствие, а Poeme беше ароматът на моя любима приятелка; толкова красиво й стоеше... опитах се и аз да го нося, но просто не беше моят.

Относно описанието на колекциите... ами, аз много пъти съм казвала, но колекция нямам. Имам и купувам парфюми, които харесвам или съм харесала в някой момент, но не ги събирам. Просто се трупат от само себе си. Laughing
Ако, все пак, трябва да я опиша, то е миш-маш, може и тюрлю гювеч. Има какво ли не. Smile Понякога и аз не знам какво имам и се изненадвам, като се натъкна на него. Rolling Eyes

При мен парфюмите си имат свой паралелен живот, обаче досега не ми се беше случвало парфюм да се купи сам. Flushed Е, с мои пари, де, но аз нямам съзнателен спомен да съм го поръчала и платила. И изведнъж получавам съобщение, че ще бъде доставен еди-кога-си. Шок и ужас!
Оставих си го, реших, че е знак от съдбата. Simple Smile)
Дами и господа, страшният и ужасен, TF Vanilla Sex!

Божке, какви невероятни работи се пишат за него, какво чудо... Урина, фекалии, морга, разлагащи се тела, обществена тоалетна; как хората им става лошо и започват да повръщат, след като го тестват... четеш и ревеш!
Пък той котенце; сладко, мъркащо и гальовно. Animal Smirk Cat
Бях го тествала на едно летище отдавна и много ми хареса, но тогава бях леко хремава и не бях сигурна доколко реални са впечатленията ми.
После ми беше попаднала мостра на една имитация на Заг Зодиак - е, тука вече наистина някой се беше изпуснал в аромата. Simple Smile)) Много лошо миришеше.
И си викам, какво ще го правя сега това нещо, с тази лоша слава, няма и никой да иска да го купи.
Е, оказа се, няма нужда от притеснения. Simple Smile
Цял ден сме заедно, водихме се къде ли не, даже и на татуист, близък контакт. На никой не му стана лошо, а на мен даже ми е хубаво.
Ванилия, много ванилия, бадеми, на моменти дори сладък кокос усещам при близко вдишване от кожата.
Секс няма, засега. Wink

# 708
Здравейте! Дали може да ми обясните защо Guerlain l'instant magic  в Нотино и Дъглас е с такава огромна разлика. В Нотино е 149 лв, а в Дъглас 300+?

# 709
На мен ми отговориха в другата тема, че Дъглас били официален вносител. Каквото и да значи това, не разбирам.

# 710
*Penny*,
не мога да Ви обясня, но и двата сайта продават оригинални парфюми и ако го искате, вземете го на по-ниската цена.

# 711
Благодаря за отговорите! Поръчвам значи смело от Нотино ☺️

# 712
  • на терасата
Попаднах във Фрагрантика на предизвикателството - можете ли с няколко думи да опишете колекциите си, без значение как и колко.
Не съм колекционер, по-скоро се определям като ценител. И това което имам показва, че съм ненаситна за аромати от тези групи:
Floral Woody Musk
Floral

Моята страст е да проучвам аромати, предимно цветни. И това не се отнася само до парфюмите.
Обичам да помирисвам омекотители, препарати за пране, сапуни, шампоани, дезодоранти. В продуктите на Керастас, например, намирам някои уникални аромати, които съм опитвала да намеря в парфюм... неуспешно. Обонянието е най-развитото ми сетиво и, понякога, се чувствам като куче Smile

Последна редакция: чт, 24 апр 2025, 22:43 от рак-щрак

# 713
Попаднах във Фрагрантика на предизвикателството - можете ли с няколко думи да опишете колекциите си, без значение как и колко.
Не съм колекционер, по-скоро се определям като ценител. И това което имам показва, че съм ненаситна за аромати от тези групи:
Floral Woody Musk
Floral

Моята страст е да проучвам аромати, предимно цветни. И това не се отнася само до парфюмите.
Обичам да помирисвам омекотители, препарати за пране, сапуни, шампоани, дезодоранти. В продуктите на Керастас, например, намирам някои уникални аромати, които съм опитвала да намеря в парфюм... неуспешно. Обонянието е най-развитото ми сетиво и, понякога, се чувствам като куче Smile
същата съм, с препарати по магазините съм същата... тая пролет не мога да се нарадвам, че имам ck reveal, прекрасен парфюм

# 714
  • Sofia
И аз избирам омекотител и препарат за пране, течен сапун... както парфюм. Joy

Във Vanilla sex не намирам нищо страшно, но и нищо впечатляващо. Приятен ванилов аромат и безкрайно скучен и тих. Такъв парфюм и такъв секс не могат да ме развълнуват. Grinning

# 715
Относно Vanilla sex - пробвах нейн вариант в имитационна парфюмерия. Жената ми пръсна на яката на палтото, после 2 дни ми ухаеше. Представяма си оригинала колко е траен.

# 716
Названието му е точно такова - plain vanilla означава нищо особено. Така че vanilla sex няма да е нещо откъртващо главата, а кротка ванилия. Хумористично-сексуални са заглавията на Форд понякога. Черешата (Изгубена девственост), розовият ехм....

# 717
  • Стара Загора
Здравейте! Търся си парфюм с изявена нотка на грейпфрут. Узрял, сочен червен грейпрфрут с малка щипка сладост. Козметичката при която ходя ползва тоник с този аромат. Толкова е нежен, красив, освежаващ и  много искам такъв парфюм за топлите месеци. Благодаря предварително !

# 718
Dreckig Bleiben на немската марка PMP Perfumes
Интересна ми е тази марка, но не съм намерила къде да тествам. Би ли споделила, ако познаваш повече техни парфюми, какъв уклон има? Аз наскоро открих немската марка Birkholz, засега имам само един, но съм харесала и други за по-нататък.
Опушена несладкарска ванилия. "Мръсна" ванилия в добрия смисъл на думата. Унисекс е, също както и другия PMP Anti Anti. В него усещам Нутела, шоколад, лешници.

Birkholz са ми интересни и на мен, но сега издирвам Rundholz. Няма ги в България за проба и ще поръчвам мостри.

# 719
Ванила С.кс е божествена ванилия за мен. Мръсна е определено, стои леко пикливо и колкото повече го носиш, толкова повече се усеща мърсотията. При мен е много силен и траен. Но много копия плъзнаха и те развалят удоволствието.

Общи условия

Активация на акаунт