Парфюмни размисли и страсти - 295 тема

• 59 542
  • 774
  •   1
Отговори
# 750
Smartie, аз пък бих се гордяла и мечтая да имам 10-15 парфюма и да се кротна. Отливките ми развалят стройния план за некупуване. Темата за фалшивите парфюми в Notino и Douglas и други силно "подозрителни" български сайтове  ми е любима. Първо се се ядосвах, сега искрено се забавлявам. Ами, трябва да сме поласкани, че парфюмните гиганти, правят отделни парфюми, специално за нашите магазини. Simple Smile Al Georgieva е права. Еталонът за туберозен парфюм е Frederic Malle Carnal Flower, но той си избира кожата, на която да разкрие красотата си, така да се каже. Аз също харесах парфюм с тубероза, което е необичайно за мен, но се случи. Creed Wind Flowers.
https://www.fragrantica.com/perfume/Creed/Wind-Flowers-70182.html

Последна редакция: сб, 26 апр 2025, 17:44 от Magda Dimitrova

# 751
За Дъглас никога не съм чувала лоши мнения но Нотино определено в Европа не се слави с добро име, доста потребители се  жалват, че там често има ментета. На мен пък ми се случи нещо странно, имам 25мл Idole edp купуван преди 2-3 години от parfumdreams. Тези дни почти го приключих и тръгнах да развивам шишето за да го напълня отново но то не се отваря и с клещи пробвах нищо, а на кутийката пишеше, че е пълнещ се и дори имаше картинка как се пълни. Много странно, самия аромат, според мен си беше ОК но това ми е първа опаковка от него и не мога да съм съвсем убедена. Според вас възможно ли е да е бил менте 🤔

# 752
Има ли пробвали ароматите на LABOR8?

# 753
Имам мостра на 581. Приятен е, дървесен.

# 754
Взех Goddess, прекрасен е. Размечтах се за лято и плаж.
Предлагаше се и във вариант Supra florale, който не ми допадна по описание.

# 755
Има ли пробвали ароматите на LABOR8?
Озон ми подариха една тяхна мостра с поръчка на парфюми. Беше силен и силно напомнящ на Килиан. Не мисля да давам втори шанс на мострата. 1 фъс ми беше достатъчно.

# 756
Smartie, ела да се скриеш при мен, и моите са толкова Simple Smile Днес с едно арабче в европейски стил, лекичко, цветничко, като за жега и чистене на градината.
Докато не изпразня сандъчето "Тези не ги искам", нов парфюм няма да си купя. След като и любимия до скоро Fame не мога да търпя... от сладки и тежки получавам физическо неразположение вече.
Добре че са ми малко бройките, иначе щях отсега да пиша завещание Simple Smile нямам сестра, дъщеря или племенници, че да подарявам, приятелките имат различни предпочитания от моите. С малко бройки има шанс да ги офъщя в този живот Simple Smile

# 757
И аз съм с около 10 парфюма, обикновено имам по два за сезон. Не мога да се определя като колекционер.
Днес отново нося Crystal Noir EDP.

# 758
Аз затова ги продавам. Няма на кой роднина да подаря. Приятелките грам не се интересуват от парфюми, а на мен ми омръзват много бързо. Купувам, радвам се 1 седмица примерно и после в шкафа и преследвам вече новия който ми е харесал.

# 759
Моля, моля, за да не останете с грешно впечатление, имам 12, или 13 бутилки и то повечето от тях малки, но си броя и отливките. С тях са повече. С мен се случи чудо, така го определям, защото не съм очаквала подобно нещо. Споменах, че много харесвам Creed Wind Flowers, но вчера как се влюбих в парфюм с тубероза...Не мога да повярвам и още го осъзнавам. Ще Ви го покажа, но още нямам стабилни впечатления, което не ми пречи, да се чувствам зашеметена от захлас. Мога да ви го опиша и разкажа според моите възприятия, по-нататък. Засега се намира в категорията ми "Най-красиви и интересни парфюми". Невероятен! Но и много скъп, така че, няма да мога да си го позволя. Стана случайно. Подари ми го една от вас, но не помня коя. Нищо, използвам случая, да благодаря и на двете ви! Heart Heart
https://www.fragrantica.com/perfume/Majda-Bekkali/Fusion-Sacree-Clair-16289.html

Последна редакция: сб, 26 апр 2025, 21:08 от Magda Dimitrova

# 760
Скрит текст:
Smartie, ела да се скриеш при мен, и моите са толкова Simple Smile Днес с едно арабче в европейски стил, лекичко, цветничко, като за жега и чистене на градината.
Докато не изпразня сандъчето "Тези не ги искам", нов парфюм няма да си купя. След като и любимия до скоро Fame не мога да търпя... от сладки и тежки получавам физическо неразположение вече.
Добре че са ми малко бройките, иначе щях отсега да пиша завещание Simple Smile нямам сестра, дъщеря или племенници, че да подарявам, приятелките имат различни предпочитания от моите. С малко бройки има шанс да ги офъщя в този живот Simple Smile
Smartie, BillieCross,  при мен положението е още по-рехаво, имам под 10 аромата - включая отливките. Много трудно харесвам нов аромат достатъчно, за да купя цяла бутилка, а купя ли - гледам да е минимум 75ml, по възможност 100. Уви, не ми омръзват. Без Angel например не оставам от над 20 години, но току се влюбя в някой аромат и го спрат.. По този повод от парфюмните ми любимци вече държа наличност по две-три 100-ци в запас, за всеки случай... Joy Наскоро изпръсках 75ца LPRN Intense за 3 месеца, а имаше време, когато търкалях 100ml от един парфюм близо година... Flushed

Последна редакция: сб, 26 апр 2025, 22:19 от Veryberry

# 761
И аз все гледам да докарам някаква капсулна колекция от парфюми, за това все разчиствам, но все се появяват нови и е в крайна сметка един непрестанен кръговрат от идващи и отиващи си парфюми Unamused.

И в тази връзка, от известно време насам съм хвърлила поглед към парфюма Portofino '97 на Victoria Beckham и днес най-сетне се наканих да го поръчам. На сляпо е, но по ноти и коментари във фрагрантика считам, че има голяма вероятност да ми хареса. Мисля да е летният ми парфюм Simple Smile Някой тествал ли го е?

# 762
Група, какво мислим за Si Passione Red Musk и генерално фланкърите на Si Passione?

Първообразът ми е много на сърце (въпреки че маркетингът му е тотално неподходящ за същността на аромата) - дотолкова, че никога не съм имала интерес към последващите издания. Обаче съм на последни капки и днес в Сефора реших да поразгледам. Red Musk, най-новият, се оказа силно изненадващ... бил давал заявка за по-сериозен аромат, но аз лично много слабичко засичам ДНК-то на оригинала, останалото е един преобладаващ clean scent, и то в много конкретно - и познато за мен - направление - на шампоан, на прясно изкъпано... с други думи Ocean di Gioia. Grinning Eдно от трайно останалите в съзнанието ми ревюта, което напълно споделям. Абсолютно неочаквана за мен посока на Si Passione.

Si Passione Intense (с черния градиент) вече наистина е по-сериозен, зрял прочит на оригинала и на първо четене доста ми легна на сърце. Не съм стигнала до тест на кожа, де.

А другите фланкъри - Eclat, Red Maestro и предишния Интенс - въобще не познавам.

Интересно ми е вие какво ще кажете Blush

# 763
  • Чукарландия
И в тази връзка, от известно време насам съм хвърлила поглед към парфюма Portofino '97 на Victoria Beckham и днес най-сетне се наканих да го поръчам. На сляпо е, но по ноти и коментари във фрагрантика считам, че има голяма вероятност да ми хареса. Мисля да е летният ми парфюм Simple Smile Някой тествал ли го е?

Dewi D, не бях го чувала този Portofino '97, но пирамидата му е много интригуваща! Ееех, звучи много примамливо! 💖
А цената му е инфарктна за поръчка на сляпо... 🤣

# 764
Ама, добре, де, момичета, аз пък не разбирам, защо така се измъчвате с количеството парфюми. 🤔
Какво като са много и защо трябва да се редуцира бройката им?
"Имам пари, угаждам си", както се казва.
При мен единственият проблем е, че ползвам 2 през повечето време, а искам 200.

Относно туберозното питане, за мен по-велика тубероза от TF Orchid Soleil няма. За жалост, спряна от производство.
Scandal Absolu, Marfa и вече споменатият Carnal Flower също са добри предложения.
И туберозата на Elie Saab, ако се намери.

Общи условия

Активация на акаунт