Парфюмни размисли и страсти - 295 тема

• 59 546
  • 774
  •   1
Отговори
# 765
  • Враца
Eeeeeh, Fracas каква тубероза беше..

# 766
И в тази връзка, от известно време насам съм хвърлила поглед към парфюма Portofino '97 на Victoria Beckham и днес най-сетне се наканих да го поръчам. На сляпо е, но по ноти и коментари във фрагрантика считам, че има голяма вероятност да ми хареса. Мисля да е летният ми парфюм Simple Smile Някой тествал ли го е?

Dewi D, не бях го чувала този Portofino '97, но пирамидата му е много интригуваща! Ееех, звучи много примамливо! 💖
А цената му е инфарктна за поръчка на сляпо... 🤣
За 30 £ в Selfridges има сет за запознанство на 3-те ѝ парфюма х2 мл. без последния от м.г.

# 767
Това със събирането на парфюми го бях спряла, година и половина си купувах рядко нови неща и ако ме подразни върви по направление накъдето му е късмета - на приятелка, размяна, продажба.
Почти година си изкарах без да събирам нищо, купувах си само моя парфюм и шкафа беше празен.
Всичко беше прекрасно Grinning
Докато не се присетих за една отливка ,която ми бяха дали пролетта и не бях особено впечатлена - на Бланш Бет.
И за съжалние тогава всичко започна отново.Шкафа е пълен , постоянно искам нови неща които да си пръскам у нас, генерално 5-та година се излиза само с един парфюм,и така.

Joy

# 768
И друг път съм казвала, че моите парфюми сами се размножават в тъмното, като амеби, докато не гледам.
Не съм колекционер, но са над 130, дори повече, но вече почти не са ми останали запаси. Бих искала да ги докарам до под 50 постепенно. Абсурд да продавам вече. Каквото исках го продадох, останалите си ги обичам. Two Hearts Бях на парфюмна "диета" 14 месеца и нищо не купих. Януари минах през черешова фаза, но пак се спрях навреме. Сега ще си дам пауза от парфюмни покупки до септември. Имам прекрасен летен парфюмен гардероб, и нямам реална нужда от нищо.

Аз съм на фази- фаза мандарини, фаза чай, фаза череша, смокиня, кокос, роза....и ето така се натрупват количества. Имам най-много летни, сигурно защото лятото ми е късо.

Не съм нито туберозофил, нито туберозофоб. Най-красивата тубероза за мен е Amouage Honour. 10мл ми бяха достатъчни.
Datura Noir е марципаново-кокосова тубероза, която за мен вече е със плажно-ваканционно звучене, и не посягам към нея в градски условия. Преди 13 години го носех навсякъде. Повторих го през 2020, и не е същото между нас.
L'interdit Couture 2020 е много красива тубероза също. Беше ми офисен аромат, но не съм го довършила още.

Съзерцавам Quatro Pizzi , и се чудя дали би ми харесал, но Долче Амалфи ще повторя със сигурност.

На седмична почивка другата седмица ще взема Izia за през деня, и Ani за вечер. Чудех се дали да не взема Sunshine и Libre EdT. Не мога да ида там без портокалов цвят, срамота. Joy

# 769
Здравейте! Записвам се в темата с покупка-подновяване на любим пролетно-летен парфюм Cloe Nomade, вчера се полях обилно и го разносих доволно отново.😀 Днес ще повторя на разходката навън.

Имам една питанка към по-опитните от мен любители на парфюмите. Кои такива, освен Шанелите, не съдържат фталати? Не че ми е ключово, но все пак ще е интересно да се научи за повече брандове, ако има такива.

Също, имате ли опит с био-брандове и какви са ви впечатленията? Аз като че ли не мога да си харесам ухание оттам все още..

# 770
Eeeeeh, Fracas каква тубероза беше..

Защо беше? Мисля, че още се намира по чужди сайтове.
Туберози има много и прекрасни! Аз определено съм туберозофил и лека- полека ги събирам. Но да е с по- женствено звучене, не унисекс.Carnal flower определено НЕ!
Имам туберозата на Elie Saab а също и Marfa- определено НЕ!

Его едни от любимите МОИ туберози.

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 10:26 от Анка2025

# 771
Мен също не ме измъчва количеството парфюми, каквоо като са много. Аз обичам да има Smiley
Имам близо 40бр пълноразмерни и над 50 отливки и виали. Дразнят ме някои налични и не ги използвам, преди ги подарявах на баба ми и майка ми, но те не харесват нишови, идват им странни и остри аромати и общо взето си стоят, докато се наканя да ги продам.
Разкажете ми за Creed Wind Flowers, по пирамида обещава елегантни бели цветя и нежен шлейф. Чета и за Majda Bekkali, колко много скъпи са парфюмите от тази марка?

# 772
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Аз обичам големи,красиви шишета.Знаете,че за мен опаковката е 70% от красотата на един парфюм.
Един Ж'Адор от преди 7-8г и още не съм го отваряла дори.Чудя се дали става за нещо и като аромат и като трайност.

Love Delight пристигна вчера. Още не съм го носила, на първо четене ухае захарно и букетско,но има нещо ретро в него,което не е точно моето.

# 773
Класическия J’Adore ли или някаква нова интерпретация? Класиката е един от любимите ми, от описания мисля нужда няма, знае се, а като трайност е изключително дълготраен, няма измирисване този парфюм, поне на моята кожа.

# 774

Общи условия

Активация на акаунт