Радост най- голяма е НОЕМВРИйчето за мама

• 10 514
  • 285
  •   1
Отговори
# 270
Само влизам да кажа, че сме ОК със Сашко. Иначе много работа имам и ще продължавам да влизам и пиша след 15.04 нааааай-късно, ако не съм изкукуригала до тогава.. Peace

# 271
  УХ ЕДВА ВИ ИЗчЕТОХ!!!
      Хриси да ти дам тела на моя мъж та твоя да му каже как трябва да постъпи с мен ,че да му се отвори парашута Laughing-и аз съм една крива тия дни ама като го видя на компа направооооо....на всичко отгоре всяка вечер ме нападат гости и утре идват още които ще са у дома 3 дни #Crazy-а аз съм болна Rolling Eyes
      За Велик ден ще идват моите родители та пак гости врява и слагай вдигай-оффффффф........
       Рени много се радвам,че всичко с красавеца е наред!
     Карил -честитооо-ама я го кажи тоя съвет,че аз нямам списание Sad и стягай куфаритеееее
       Жени и мъж ми е потънал в бумаги -та знам какво ти е
    Аз отивам да готвя пак за гости Sick

# 272
Сбруни, ГРИГ, мерси за офертата, ако се стигне до там - ще се възползвам, макар....че се сетих за една дружка дето също не си ползва електрическия стерилизатор...Пък и за студената стИрлИзация не се чатнах...
УРа   УРа  УРа..

Ето ми го съвета, за тези, които нямат списанието..

"Синът ми Дани е на 3 месеца. В нашето ежедневие най-активно присъства музиката. Аз обичам да пея, знам много детски песнички. Но най-често използваммои, измислени. Имам песничка за "навън": Навън, навън, навън - отиваме навън. Ура, ура, ура - със нашата кола...Когато я пея Дани вече усеща, че ще последва разходка. Имам песничка за смяна на памперса, песничка за къпане ...Така всеки път, чувайки ги, той знае асоциативно какво го очаква, и вместо да плаче, се радва! Така вече няма сълзи,преди да излезем, защото шапката не го дразни. Не се стряска при събличане за баня, няма проблем и при смяната на памперса. Преди години пеех песнички на двете си дъщери - близначки, устройвах им куклен театър или цветни вечери с много музика и забавни игри. И смея да твърдя, че израстнаха много артистични и будни деца! Така че, мами, пейте по-често на децата си! Превърнете майчинството не в грижа, а в забава!"

# 273
    Здравейте мами и бебоци!Ох, докато ви изчета,снощи съм чела до 4 часа. smile3529  Ама и вие сте направили един рекорд - една тема  има няма 2,3  дни и айде.... свършила. Днес пък цял ден се опитвам да пиша,но моя ревльо не ме оставя.  Дано  този път успея да се запиша.   newsm17

Та да си дойдем на думата:ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ!!! newsm51

Ние днес ставаме на 4 месеца и да почерпя по случая cook Coffee beer Wine Glass Misc Baby Bottle
    Честито и на другите месечинковци!!!

Вчера бяхме на консултация и сме  6250кг и 61см. Май и ние сме в списъка на финните ноемврийски мъже.Но ми идваше да убия педито, като каза че имаме наченки на рахит. Аз на кой разправях преди месец,че на Вики му се потят обилно крачетата и ръчичките,а тя тогава - не,внушавала съм си щото съм била интернет майка и по цял ден съм четяла глупостите на невежите майки #2gunfire Та сега ни увеличи дозата на Вигантола на 3 пъти по 2 капки дневно. Това не е ли ударна доза   newsm78  Не знам дали да я послушам,струва ми се много-о-о-о!!!Питах я за някакъв слънцезащитен крем,а тя- "А-а-а,много е рано още",явно ще чакаме август,да изгорим едно хубаво и тогава да каже : "Ама вие сте се зачервили нещо" #2gunfire
Иначе скоро ще ни никне зъбче,защото венецът ни доста се е надигнал. tooth

Карил,и ние още нямаме ваксина,иначе съм  купила Пентаксим и го съхряняваме в аптеката.

Относно косопада -  на мен не ми пада косата,ама то какво да пада като нищо не ми остана през бременността.Иначе каквито и козметики,маски и ампули да се прилагат няма да имат никакъв ефект,ако организмът ни не е добре отвътре.Имам предвид с тия объркани хормони докато се наместят както трябва,бая коса ще ни опада Sad
          За Велик ден украсявам кошнички с тревичка,пиленца и яйчица.Обаче миналата година котката ми опустоши всичко. Close      Не знам как ще ги опазвам тая година   Thinking

Почивай в мир ,КЕМБЪЛЕ! Flowers Rose Flowers Rose
Знам,че не е мястото тука,ама ми е много мъчно.

# 274
Карил, идеята за песничките много ми допада! Wink Днес дори рових из сайтовете за детски песнички, защото повечето съм ги забравила ("зайченцето бяло" му писна, направо реве от нея) Shocked, моите измишльотини нямат много смисъл, не съм така поетична Wink. Сега сме на "бяла козичка с черни рогца". Драсни някоя идейка-за памперс, за баня...е, ако са запазена марка, няма да плагиатстваме Laughing
За косата-и при мен беше много сериозно положението преди време, на нервна почва-алопеция реата Mr. Green, вид невроза. То си падаше по принцип, но се засили, дори имах едно бързо рзарастващо се петънце. При теб надали е това, но може пак да е на нервна почва-ревящото бебе не е особено успокоително! (Дани вече ме направи луда калинка #Crazy, незнам кжо му стана, ама киселее и ревееее). Та почивката добре ще ти дойде! Sunglasses
Иначе и аз ползвам тривитаминола, обикновена маска за коса, жълтък, ракийка..ама не виждам подобрение Sad И мас слагах, едвам я отмивах.. Сега се боря с целулита, ама и там няма особен напредък, търкам се с утайка от кафе, мацотя кремчета, диетка...борба голяма Laughing Crazy
За Великден и на мен ми се иска по-различно да боядисам яйцата, събирам идейки Wink. Освен памук и кристали (ама последния път не ми хареса..). За украсата-панерчета с трева и пиленцата (ама пилетата тогавашното ни куче ги изяде, та сега ще купим нови Simple Smile )
Още нещо щях да пиша, ама.. newsm78
Лека вечер от мен Hug

# 275
  • София
Здравейте мами и бебчета  Hug !
Честито на всички празнуващи днес!!!
Santangela ,на нас док също ни увеличи Вигантола на 6 капки.Аз също се чудех не са ли много,но определено имам доверие в педиатъра и щом казва 6 сигурно може.
Аз започнах захранването с пюрета и съм доста притеснена,защото не иска нито плодово,нито зеленчуково-реве и плюва.Пробвах и техниката на Цвети,но не става и така  no .Направо не знам какво да правя,може би още не е готова  newsm78 ?
Приятна вечер на всички,а бебоците с проблеми бързо да се оправят  Peace !

# 276
  • София
Karil, ако бях на твое място вече да ме няма в София. Не издържам тук. И така искам почивка. При тази примамлива оферта хич и не бих се замислила. За стерилизацията виждам, че вече са ти отговорили. Аз за кратко ползвах едни хапчета за студена стерилизация, което също е вариант. Абе желание да има човек............подкрепата от нас

# 277
  • София
Аз докато се наканя да вляза при вас и то без малко да ви пиша в новата тема. Не мога да ви насмогна на темпото.  Wink Сигурно и времето си оказва своето. umbrella
benighted - радвам се че всичко е наред с Бу. ОК - ще се уговорим разбира се само да се постопли малко.
lightblue наште ноемврийчета са най-готините бебчета   cow
Вени наДарин - това за кристалите е направо невероятно. Бях чувала за това но не бях виждала резултатите.
Карил песнотерапията ти е страхотна. Аз се опитвам да прилагам смехотерапия - да е жизнерадостно детето, че в тия времена ...
Наште на Евровизия са страшни, newsm74 нямам думи ... ех като се замисля че и аз свирех на барабани едно време ... амиии едно време, преди 1 година, като забременях и приключих с удърните ... така се бях шашнала че на последната ми репетиция бях бременна (е аз тогава още незнаех де) ... какво ли не ми мина през главата тогава, ама ей го на износих си бебчето смея да твърдя  безпроблемно (като изключим амниоцентезата дето небеше нужна) ... ех спомени
хайде че много се разписах и бебка  реши че не и обръщам внимание  rotfImao

лека и мека

# 278
ЕХОООО МАЦКИ СЛАДОСТРАСТНИ СЪС БЕБОНЧЕТА ПРЕКРАСНИ
честит да ни е рожденния ден на форума Hug-не си падам много по излиянията ама да ви кажа,че сте ми мноого скъпи и много ви обичам и си мечтая тайно един ден да се събираме на по чашка(а що не и бутилка-мене чашка ми не стига) и да си обсъждаме проблемите по внуците Wink Embarassed

аз тия дни не мога да се спра у нас та да попиша малко-много неща щях да пиша и всичко забравих ooooh!
1.днес на лекция на 9 месеца се засякохме с Гери-не бях ходила то раждането и по случайност се оказа годишнина на списанието-имаше голяма торта и накараха нас с бебоците да духнем свещичките-така че най-веоятно ще има снимки в другия брой Embarassed smile3502
2.днес за първи път една жена чисти у нас-свеки пожела да ми наеме жена(аз иначе излишни пари нямам Embarassed) щото тя не може да ми помага и съм много доволна-ще идва 1 път в седмицата за цял ден-от 9 до 5-днес ми изглади всичко дет бях събрала от мързел-15 ризи на мъжо и 4 панталона Shocked и всички дрехи на малката =няколко мои блузи-и изчиети навсяъде-прахосмукачка и прах-а другия път иска да ми измие прозорците-направо съм многоооо щастлива newsm44
3. заминавам утре с кумицата ми и нейната 7 месечна щерка за 1 седмица на сандански-мнооого се кефя че ще се разнообразим ама да знаеет че няма да ви чета и ще ми липсвате newsm459тайно се надявам да няма срещи без мен smile3506
4.КАРИЛ с поредния си мръснишки шедъовър ме разби smile3501-знаеш ли има хора дет като ги видя и дори само кат си помисля за тях и се усмихвам и ми става много гот-ти си една от тях Embarassed
5 новия номер на НИЯ е да бръмчи с уста и да пуска по литър плюмки и да ме плю директно в лицвто при което много се забавлява и се хили звучно кат репичка newsm62луда работа ей
6 Мони и Ренка-стискам палци всичко да се развие добре

така-рапорт даден-отивам да стягам багажа-целувам ви много-пазете се и въдете в прекрасно пролетно настроение-от днес нямате оправдание да не сте newsm51

# 279
Вигантола, едва ли го увеличават случайно.Явно бебетата са си във вихъра на своя растеж, и потребността им от вит Д е висока. На мен Д-р Слънчева ми беше казала да го спря, но аз не посмях Embarassed, че забелязах , че макар и със затворена доста фонтанела, Дани много бързо расте...И в един момент ме е страх да не декомпенсира, пак калции от костите...
Песничките ми вкъщи са много елементарни, просто от две три изречения..Но Дани разбира за какво иде реч...Песента за пампата е малко гадничка, и е на пернишки диалект..."кой е пикАл, кой е акАл, а на мама нищо не казАл..", песента за баня ни е нищо и никакви думи, но мелодията е една и съща...Чипър, чипър чипър- чипър чипъра....ВАЖНА Е МЕЛОДИЯТА, той думите не ги разбира...Освен това забелязах, че \имаме един заек на Фишър Праиз\ му пея ...Аз съм Зайко Кукурайко, аз съм Зайко Кукурайко.-имам си ушички\и мърдам ушите\ имам си ръчички\мърдам ръцете\, имам си очички, имам си крачета\мърдам ги\, на лошите момчета песничка ще пея АЗ!...Също така вече започвам да му правя "боц" на показалчето...А днес сутринта го събух, защото видях че се напъва и го издържах над легенче. Е, нищо не свърши но ...има време...Мами, бебетата много се кефят като правите балончета с дъвка и ги пукате Peaceскромен опит с три деца.. Embarassed

# 280
Рени, чак сега виждам какво се е случило, но се радвам, че всичко е наред с Бу.А дали е възможно да имаш разранено зърно и той да гълта кръв  newsm78
Карилче, честита ти наградка!И не се замисляй, бЕгай извън София и не му мисли.Току виж и Дани се успокоил сред природата  Mr. Green
Рагтайм, радвам се, че си получила такава изненада  Simple Smile Браво на татито ви !
Мони, стискам ти палци и аз!  Praynig
Мина, аз съм си накупила едни великденски яйца на клечки и ги забождам из саксиите с цветята.Имам си и едни яйца и векиденски зайчета на конец, които закачам по кукичките на корниза(нашите са дървени с халки), така че висят върху завесите.Освен това имам разни порцеланови великденски зайци, които наизскачват из къщата, както и кошнички, които декорирам вътре с тревичка, пиленца и съответно боядисаните яйца.Определеноатмосферата става празнична.А и всяка година си купувам по нещо ново и така разнообразявам и обогатявам декорацията.

Отивам да слагам масата за вечеря, че татито си идва, а и да използваме намалението, че Теа спи и да хапнем на спокойствие.Че то иначе все единия я забавлява докато се опитва да се нахрани  Rolling Eyes

# 281
  • София
Ей, Мерелин, дай Боже свекиму такава свекърва Hug Не че аз мога да се оплача, де, свястна си е и моята.

# 282
МЕРЕЛИН ме подсети, че забравих да споделя и аз.По настояване на мъжо и аз от другата седмица ще имам жена, която ще ми помага в чистенето.Искал да си почивам повече, да имам повече време за Теа и да не съм била така изнервена.Аз не мисля, че съм изнервена, но щом казва  newsm78 Цялата работа е, че въобще не му се помага на горкия, та намери вариант...чистачката от неговия офис ще помага и вкъщи.Но за мен така е добре, кой бяга от малко помощ в домакинската работа  Mr. Green
Ети, весело изкарване ви желая  Peace

# 283
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ей, мами аз да кажа набързо за яйцата - в Пикадили видях да продават невероятни вносни бои за яйца (е, верно по 5-6 лв. са) ама са страшни. Има едни перлени и яйцата стоят перлени като примерно перлен лак за нокти както стои. Има друга, която по един начин с тръскане на боята ли, яйцето ли и то става кат ояпонска мазилка. Има и някакви специални флумастери, с които се рисува яйцето и после като се боядиса се получава ефекта на восъка, но много по-добър, а други пък правят яйцето шарено. Има и някакво боя, която прави яйцето на някакви блестящи сребърни ивици. Също продават и български лепенки, много хубави, а и кристали, но вносни. Аз ще взема за Сливен - може да съм на гости на свекито, ама яйцата държа и аз да ги правя  Naughty

Лека нощ от мен, че мъжо ме чака да вечеряме. Утре повече от мен.
(надявам се и нещо друго да ме огрее - ша видим....- Mr. Green)

Апропо разбрах страшни клюки за Вип Брадър, но ме помолиха да не ги разгласявам, че още е тайна, т.е това са най-скритите замисли на сценаристите. Ако някой се интересува може на лични  Twisted Evil

# 284
Преди да се изкъпем, ето и новата тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=175662.new#new

Цвети Hug

Последна редакция: чт, 22 мар 2007, 22:07 от Дени4ka

Общи условия

Активация на акаунт