Радост най- голяма е НОЕМВРИйчето за мама

• 10 506
  • 285
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте и от нас!
Ние днес бяхме на консултация. Рали тежи 6300гр. и е висока 61 см. Наддала е 700гр. и е пораснала с 3 см.
Относно нощното хранене: ние отдавна нямаме такова, но съм чувала , че има деца, които до годинка се хранят през нощта... Така че всичко зависи от детето и от майката.  baby
Приятна вечер и спокойна нощ на всички бебчовци, мами и татковци!

# 46
  • София
Много се ядосвам, че повярвах на прогнозите за ветрове, урагани и какво ли още не и в резултат на това днес не посмях да изведа Алекс. В четвъртак трябва да му бият втората ваксина инфанрикс и реших, че по-добре да не излизаме. Сега ме е яд, ама много #Cussing out Като гледам изгледите са до края на седмицата дъжд, дъжд и пак дъжд #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Не знам за трето дете, но за второ съм навита. И аз като Мони се надявам да си направим една девойка. Даже и име сме й измислили...... Crazy
ЕХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХ! Мечти Mr. Green

Последна редакция: вт, 20 мар 2007, 21:55 от bubalina

# 47
най- накрая успях да ви изчета!!! 2-3 дни без интернет и тв- много добре ми се отрази- по цял ден на разходки, а като се прибера- докато се оправим с децата и заспивам с Ран- добре, че не сме и чули за прословутия ураган- цял ден бях на вън- Ран ходи на градина и през деня съм само с бебка- наслаждавам се на почивка! пък и успявам да пооправя къщата- най- накрая направих няколко снимки и утре ще кача, че татито е окупирал другия компютър, а снимките са там

Сега по някои от обсъжданите въпроси- Ние сме все още на памперс 2- нали ми е финна госпожицата- едва 5330 днес- по средата на пакета започнаха да постягат на крачетата, но закопчавах лепенките на половината на картинките и сме ок- като свърши ще купим 3- а с Ран ползвахме памперс 4 до преди 3 месеца- т.е. той е бил на 1 година и 9 месеца и 11 кг

И на мен ми омръзнаха натяквания "държиш детето гладно", "като започнат алергиите с това късно захранване не ми се оплаквай" и обвинения, че  съм станала "интернет специалист" , но виновни са повечето педиатри , които налагат ранно захранване- на моята приятелка с прежевременно роденото бебе вече са й насадили термина "нехранителна кърма" и тя вече върви по пътя към АМ. В този ред на мисли- Наде (Велинова), частно педи не е = на добър лекар- още помня вашия сок от мандарини- тя и моята приятелка луди пари дава, пък такива съвети получава... защо искат детето да премине на АМ не знам..

Аз днес за пръв път дадох морков (с ябълка) - до сега само круша и ябълка е пробвала. Купувам хипп- Ран обаче не ядеше зеленчуковите им - особено зелените и ядеше ганчев(те са по- сладки, може би имат подсладители)- няма му нищо.

Лайтблу, на Ран акитата му ставаха черни като пиеше един сироп с желязо, а нали АМ е обогатено с желязо- да не си увеличила дозата- предположение само..

Тали, на твое място щях да оставя "отучването" от нощно хранене- няма да си мъча детето- пък и себе си - с това обикаляне нощем... ама то докато не го изпиташ на своя глава не става- и аз пробвах - ЦЯЛА СЕДМИЦА стоях от 3 до 5 през нощта- Ран чак сега- от няколко дни- на 2 години става на 30 март- се отказа да пие нещо през нощта (до 1,2 години беше цица- после шише с айрян)- но това не ми пречи, а той си беше спокоен през нощта и всички спяхме щастливо  Peace

и аз много исках второ, но за трето... не мисля

# 48
  • на странно място ......
Здравейте мамета
аз докато се вкюча и три страници сте изписали, ние днес откарахме една дълга дълга разходка прибрахме се в 18.30, до толкова късно още не бяхме стояли навън, но така е мама като срещна клюкарките на квартала и трябваше да поклюкарства  Crazy
ето малко снимчици и от нас http://www.snimka.bg/album.php?album_id=109717&photo=156, че скоро не бяхме ви се показвали  Blush
Лайтблу, благодаря за инфото още утре ще се снабдя със същата лентичка, няма да се сърдиш   bouquet!!
За памперсите ние още сме на 3 ама май започва да ни стяга, пък не знам за вас обаче ние се къпем по 5пъти на ден след смяната на всеки памперс, не знам дали Диляна ака така или памперса пропуска, но след всяко изакване се е омазала до ушите Crazy Извинявам се за изказването ама искам да чуя мнението и на други мами по този въпрос!!
Лека нощ и да спите в кош!!  bouquet

# 49
сори за миризливия постинг... ама
Sbruny, Дарко стигна само до Памперс 2.. и преминахме на Либеро, точно заради акото до ушите. Как ака това дете - нагоре по вертикала се разполагаше продукта в памперса, че и извън него. Либеро имат ластиче на гърба, и акото се спира там.  От както съм на Либеро (2, и 3 вече) много, много рядко се случва да има ако извън памперса.
Във Варна направихме една хубава форумска разходка с Роня, Изабела и Ели ... времето беше доста добро.. но вече е духовито, май ще си стоим в къщи утре.

# 50
еее не ooooh!как го правите бе девойки2 дни ме нямаше и не мога да прочета-имайте милост-спи ми се ужасно
отчитам се много набързо и ще дочитам утре Wink
да ви се похвала-ни е с моята щерка поскитахме и из страната-ходихме да видим Дунава-във Видин на концерт и днес се върнахме набързо подплашени от урагана-там времето беше чудно-22 градуса-ето да видите кой е с голо дупе насред площада Mr. Green   http://www.snimka.bg/album.php?album_id=116076&photo=14

да ви питам за захранването
така...усещам че ще имаме проблем newsm78
започнах 6 дни с круша-готово пюре на гербер-по 3 чаени лъжички-е за нея са около 12 -обаче не ни хареса ама хич-само единия пт се подлъга да го хапне-прави физиономиии,плюе-а последния път направо си се ядоса харабийската и се разрева Sick
вчера и дне пробвах с ябълка-същата работа-плюене и рев-пробвах да сложа малко НАН  вътре-пак не го иска
какво да правя? как да процедирам? да започна със зеленчукови ли? да поизчакам малко ли? Cry Cry Cry
мисля в четвъртък да ида на лекцията за захранването да видя какво ще кажат
лека ви нощ че едвам гледам-целувки на малките по думетата а на вас по бузките Heart Eyes Hug

# 51
Ети, и аз първо си мислех, че Неда хич не ги харесва тези пюрета - круша и ябълка - плюеше ги за части от секундата- обаче майка ми светна, че не трябва да се изсипва съдържанието в устичката в устата или да се пъха лъжицата като на голям човек, а да се опира лъжичката в горната устна- бебето зацоква и няма проблеми - при нас проработи - пробвай и ти

# 52
Здравейте  Hug не съм отваряла форума от няколко дни и гледам че доста сте напреднали Simple Smile

Днес дадох на Моничка пюре от моркови и май и хареса Simple Smile за пръв път пробва нещо различно от мляко Simple Smile Не знам дали е правилно че започваме с пюре, но много се втрисаше от ябълковия сок и не искаше да го погледне.
В петък сме на консултация и на пентаксим /2 прием/ ... ще видим колко килца е Simple Smile
Хайде време е да се мятам в леглото.. Лека и мека.

# 53
 Добро утро и от мен,мили майчета  bouquetЛипсвахте ми тези дни.... HugАз бях на юбилей през почвините дни -на "Люляците",Габровско-толкова е хубаво да се откъснеш от града и да постоиш,дори и за малко в планината..толкова е зареждащо!!!!
  След това пък,нетипично за мен,изпаднах в едно такова,никакво настроение Confused,да се чудя защо newsm78-нямах желание за нищо,дори и на разходка не ми се излизаше/а тези дни не се очертава,дори и да искам Confused-снощи се събудих от силния вятър,а междинното стъкло,преграждащо терасата ни с тази,на съседите,се беше счупило Shocked/....
  София е добре/прилагам снимков материал Wink/,вече 1 седмица пие сок от моркови на ХИПП-в началото й давах с лъжичка,но става едно мазало.... ooooh!,и от вчера й го давам от шише-тя се дърпа,но пък  иначе пък го яде/той е толкова гъст,че да-по-скоро се яде отколкото пие Laughing/,днес съм й подготвила моркови+ябълка Peace,а другата седмица започваме пюретата/когато навърши 4 месеца/-отново моркови Mr. Green
   И ние сме от акробатите Laughing,само дето не върви една г-жица толкова да вири краката Mr. Green
   Сега отивам да ви чета,много целувки на вас и бебоците от нас Heart Eyes
   http://www.snimka.bg/album.php?album_id=109717&photo=160
   http://www.snimka.bg/album.php?album_id=109717&view=1&photo=161

# 54
  • София
Честит Рожден Ден на Бедствието!!!
 newsm59
Желая ти много любов, щастие в семейството и да добавите още едно мъниче към семейната идилия!!! newsm63

Габи, благородно ти завиждам за почивката и прекрасното място, на което си била.

Ето как си играем с активната гимнастика. Често се случва да се опитваме да я счупим или да я ритнем на земята от леглото. На мама хулиганчето Mr. Green:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=98926&photo=299

Последна редакция: ср, 21 мар 2007, 08:38 от bubalina

# 55
ДОБРО УТРО И ОТ МЕН МАЙчЕТА!!!
   Цяла нощ не съм спала от болки в гърлото Sad
 Но трябва да ви се похваля след двудневни акробатики Ивайло снощи се обърна от гръб по корем bowuuмнооого беше доволен...а аз сега трябва много да внимавам ,че каквато съм разсеяна  ще го видя приземен на земята Shocked
   Етиии браво бе жена да и вееш дупето на момата по площадите -ама щом е доволно детето  Joy
   Софко сега ще се върна назад да гледам клипчето,че вчера и на мен не ми отвори.
    А колкото до пюретата бебо не харесва банана,а на мен ми е толкова вкусен newsm78 Мами вече пробвахме :ябълки,круши,банан,слива и кайсия-мога ли да мина на комбинации:плодове с портокали и ябълки с тиква(такива съм взела)?
      bouquetза БЕДСТВИЕТО -чЕСТИТО МИЛИчКА И БРАВО ЗА ЖЕЛАНИЕТО ЗА 3-ТО БЕБОчЕ-ПОЖЕЛАВАМ ТИ ГО ОТ СЪРЦЕ!!!!
             Каде са Жени и Фъстъчка-нещо ми се губят newsm78

Последна редакция: ср, 21 мар 2007, 08:33 от klukarkata

# 56
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА БЕДСТВИЕТО  bouquet
ДА СИ ВСЕ ТАКА ЛУДА ГЛАВА-И ДОБРА МАМА(ЗА ДОБРА СЪПРУГА НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Wink)
МНОГО ПРЕКРАСНИ МОМЕНТИ И ЕДИН НЕЗАБРАВИМ КУПОН ДОВЕЧЕРА

newsm59 nbirthday  bigdance2 nbirthday newsm59

# 57
  • София
Миленче, аз бях чела че:
"Цитрусовите плодове също са един от основните алергени и е добре да бъдат избягвани поне до навършване на 1 годинка"
А отностно банана: "Някои лекари препоръчват захранването да започне с банани, но част от децата могат да развият алергия към тях, особено ако ги консумират в по-големи количества. Така че по-добре изчакайтe с бананите, поне до навършване на 6-7 месеца." Не че те агитирам да чакаш толкова много време. Детето само си казва какво иска и какво не. Това, че не иска определен плод според мен означава, че просто не е готово за него или организма му не го приема на този етап. Ние така не искахме сок от ябълка в началото, но изчаках седмица и после много му се услади на малкия. Peace

# 58
Честит рожден ден на Бедствието!!! Желая ти сбъднати мечти! Много любов, Здраве и професионално израстване!! Бъди все така секси, млада!newsm59  bouquet
Мами, просто вече не ми се влиза тук, направо благородно ви завиждам и се питам ЗАЩО НА МЕН, ЗАЩО????? Писна ми вече е слаба дума, НЕ ИЗДЪРЖАМ ПРОСТО!!!!! smile3511 smile3511 smile3511ДА СТАВАМ ПО ДВА ПЪТИ ПРЕЗ НОЩТА! лягам си късно, а ставам в 2-3 часа, после в 6-7 часа, като Бебо го къпем към 21-22 часа, НЕ СЕ ИЗДЪРЖА !!! Сутринта се размрънка в 06 и сега заспа, аз докато му сваря вода, докато му пусна дрехите в пералнята, ЕДВАМ СИ ВЗЕХ ДУШ, като докато бях в банята се скъса да реве магарето!!! са ще дреме 30 минути и после ОЛЕ!!!Направо се чудя дали да не го "отказвам" от нощната фиеста, ЦВЕТИ, каза че е невъзможно, ама просто не издържам, ... newsm45 newsm45 newsm45Нито готвя вече, без сили съм, НИТО ям, НИТО чистя, НЯМАМ СИЛИ, не че ме мързи, даже ми е уморено да правя елементарни неща- прах да забърша или да мина с прахосмучКата!!! smile3518
ОСВЕН ТОВА МНОГО МИ ПАДА КОСАТА, почти ми я няма, още не се е задействал новия ми комплект против косопад, пък дали въобще ще подейства - незнам, МИСЛЯ ДА ЗВЪННА на гинеколога и да ми изпише някакви хормонални таблети- ама незнам - хем да са противозачатъчни и да помагат за косопад, май естрогените са такива...ТАКА ЛИ Е че вече ми е каша от инфо за каквото и да е било smile3507
СОФИ, Сбруни, много са сладки бебонките!!! Софи, може да я пусне малката за моделка на някой коафьор Mr. Green
МЕРЕЛИН, пробвай с ХИПП, крушата е страхотна!!! няма как да не я яде!!!! Бас ловя!!! ДАНИ се чувства много добре от крушата. Може би е индивидуално, ако не и хареса, пробвай пюре от ябълка. НИе почнахме с ранен морков -ХИПП, но не би..После тиква - яде я, после круша, - най-му харесва, вчера е хапнал половин бурканче КРУША УИЛЯМС, в 09 часа, а на обяд за първи път - ТИКВА С КАРТОФ, нищо му нямаше и от него\макар и за първи път\..Следобед пак малко круша с АМ...Почни с две лъжички ....да видиш дали няма да се обрине, или да има колики...Дай я на обяд, и после АМ... PeaceКРУШАТА може да стои в хладилник - 3 дни, а тиквата с картоф - до следващия ден - НА ВСЯКО ПЮРЕ КАТО ОТЛЕПИШ ЕТИКЕТА ОТВЪТРЕ ПИШЕ за какъв период отворено е годно!!!

# 59
Честита Месецинка на момците Дарин и Мартин!!!
ЧРД на бедствието!!! Да си много здрава и щастлива! Simple Smile

Sbruny, аз имам същия проблем с памперсите. Откакто Лина ака един път на ден редовно се омазва. Проблема е не в количеството, а наистина във факта, че Pampers изпуска там където кръстчето прави извивка. Уж гледам добре да стягам  newsm78 Аз съм фен на Pampers и не ми се пробва с други, но ще си помисля. Взела съм половин пакет 4-ка да пробвам дали не е от размера. Цвети, направо ти завиждам че сте още на 2-ка. Ние въобще не минахме през нея Simple Smile

Мерелин, според това, което съм чела, щом Ния реагира така, просто трябва да изчакаш с тази храна 1-2 седмици. Но все пак преди това пробвай дали проблема не е в поднасянето на храната, както е писала Цвети.

Sophi, имай предвид за по-нататък, ако случайно се изкушиш да даваш и други немлечни храни с шише, че го отричат, тъй като по този начин се прехранват бебетата, особено с кашите! Нещо като ефекта да пиеш бира със сламка, предполагам  Joy

А сега да ви се оплача! От петък бебе Лина се буди по 2 пъти през нощта - гладна и жадна за игри. Решила съм че иска да си увеличи кърмата, но дали само това е причината  #Crazy Някой с подобна ситуация???? Сомнамбул станах, явно съм загубила тренинг. Присъединявам се към отбора на недоспиващите мами.

Дил, снимките са страхотни!!! Скоро ще кача и моите, но малката не ме оставя..айде до скоро!

Общи условия

Активация на акаунт