Радост най- голяма е НОЕМВРИйчето за мама

• 10 742
  • 285
  •   1
Отговори
# 60
здравейте и ЧРД на бедствието! - много радости желая!

софи - разчуствах се - аз на люляците се жених, т.е. омъжвах преди 6-7 години. много хубаво беше, на хладно през голямата жега - а там зелено!!! много весело беше, два дни с приятелите!!

ние пием с желание сок от ябълки и от морков - смесено и поотделно, опитвали сме и пюре от ябълки - всичките домашни! услажда му се всичко, но съм помолила мама да пусне връзки по колежки със села да ни дадат светни плодове преди да задълбочим.

ние сме на Молфикс, тройка. В началото пробвах различни марки - големият все с Памперс е гледан - и тези ги харесах, че са по-дългички с 1 см, иначе и на Мишо му излизаше на гърба! А нали сме дълъг и висок!

за нощното хранене и ние обикновено ядем в 1 и после в 5-6 - не мога да го дръпна!

ние вирим крака, но не се обръщаме и на прегледа ни казаха, че сме мисловен тип и имаме нужда от повече стимули! Много се смях, защото на майка от квартала със същия "проблем", същата педиатърка й казала, че щерката й е мързелива! И тя вика, много хубаво - ние мързеливи, а вие умозрителни!

мама мони аз много искам трето дете, особено се надявам на момиченце, но... таткото се дърпа, но ще видим!!! стискам тука китайския календар - то и за Мишо го "ползвахме" ама прескочихме момичешкия месец и ето ни пак с пишка!!

поздрави в това време - ей, че реве моето~!!!!

# 61
   Карил мила и аз съм така със спането ние къпем Ивко към 8.30 но хленча и кривотиите започват още към 6.30ч,яде в 9х и заспива ама към 2.30х рееееев яде и към 5.30 ги облещва едни и крайййййй,заспива евентуално към 9.30х ама аз не мога да спя през деня и така вече 4 месеца и косур #Crazyходя като сумнамбул-чувствам се толкова уморена ,а и направо понякога ми минава през ума9макар и за секунди'0направо да го нашамаря Tired.Тткото и той сега приключва годишни отчети и хич не ми помага-а аз така съм се изнервила ,че чак ми идва и него да нашамаря от работа хоп на компа и уж гледа Ивко а го зарязва на компа и ония рееев!!!

# 62
Само да предупредя за отворените пюрета и срока на годност. Той важи само ако не сте бъркали в пюрето с лъжичката с която сте хранили бебето. Когато смятате да използвате остатъка от пюрето за следващо хранене, отсипвайте колкото ви трябва в друга купичка и хранете от нея. Така остатъка от пюрето няма да е било в досег със слюнката на бебето и така няма да започне да се разваля бързо и съхранението у в хладилника до срока на годност е безпроблемно.

Предполагам че повечето мами го знаят това, извинете ме ако съм досадна.

# 63
по Битиви готвят каша от елда!

# 64
Добро утро в този дъждовен ден! БЕДСТВИЕТО, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!! БЪДИ ВСЕ ТАКА ЧАРОВНО-СЛАДКО ОТНЕСЕНА И ЗАБАВНА - много искам да се запознаем и  на живо Simple Smile Аз съм в предрожденска треска, но заради моето момче, което след 10 дни става на 2 Simple Smile партито е организирано, по- голямата част от гостите поканени- остава да купим тортите

Карил, моята коса взе да спира, че почти нищо не ми остана... сега ще започнат да растат новите косички и ще ходим като гръмнати бойлери- на всякъде ще стърчат косета

И понеже вали дъжд и ми стана мъчно за слънчицето и се сетих за слънцезащитния крем - ние ползваме на виши- детски, фактор 60- доказано ефективен- племеничката ми е с много нежна и бяла кожа- на плажа я мажем цялата- става бяла и не само, че не изгоря, но и не почерня- някъде бях чела, че изгарянето на бебешка кожа е зверски опасно! за това за слънцезащитен крем пари не пестя

сега гледам Бон апети - показват рецепта за бебешка каша с елда

# 65
Някой гледа ли тая сутрин Бон Апети?
Една педиатърка всяка сряда дава рецепти за бебешки храни. Тая сутрин говориха за захранването. Лекарката отрече всички български схеми за захранване, каза че се почва след навършени поне 4,5 - 5 месеца, най-добре след 6- тия. Започва се с пюре от тиква или картоф. В никакъв случай да не се започва със сокчета. Може да се започне и с оризова каша, но ако бебето наддава повече от добре, кашата като първа храна не е препоръчителна.
Лекарката каза също и че препоръчва даване на вода на кърмачетата.

# 66
 Tired добро утро ....
За пореден път ще досадя с нашето среднощно хранене, но съм много объркана и ще питам подробно. Както виждам има още няколко бебета със сходен като нашият режим. Вики иска така: къпане в 20.00, папкане, спане и към 23-24.00 пак ПАПКАНЕ... след това към 03.00 ПАПКАНЕ, и към 06.00 папкане....
А майка му иска така: 23-24.00 папкане .... СПАНЕ+СПАНЕ+СПАНЕ 06.00 папкане
Не издържам, нощно време душата ми спи.. подавам шишето и почти се насилвам да задържа отворени очите. Вече ПЕТ месеца не мога да спя!
На последната консултация педи каза че това е последния влак който можем да хванем, относно отучването от манджата.
Чудя се, а ако се опитам да прескоча яденето в 24.00 и да дам направо към 03.00 дали ще е по-добре???
Цвети, Ран едно нощно хранене ли имаше?
Малко ми поолекна като споделихте, че и други освен нас са така с яденето през ноща.
Мен ако питате това с водата не си е работа. Аз лично се измъчих. Не стига, че преди ходех недоспала, но сега ... тази нощ от 02.00 до 5.30 НЕ съм спала. Постоянно подавам залъгалката или давам водичка!
Тази вечер ще давам Милумил 2-ка, ако пак не се засища детето ще се предам  и ще лъжа педи, че НЕ ядем нощем. Тя вика: оооо, ама той от 22.00 доооооооооооо 06.00 не трябва да яде!!!  #Crazy
Пфууу, ама някое друго дете, не моето...
Мишенце, така е за пюретата  Peace много важно!!
Аз пък вчера купих сокче от тиква и ябълка на ХИПП, ситния много го изкефи.
За сега давам половин бурканче плодово между две млечни хранения сутрин. И по някое време през деня 40-50 мл сокче, разредено с водичка  /сокчето от 3 дни/. От кога мога да давам по цяло плодово пюренце?
Гадамер, мерси за мечетата  Heart Eyes
БЕДСТВИЕ, много щастие, здраве и любов ти пожелавам   bouquet
Мислех още да пиша, ама по-късно...
Карил, аз мислех че няма да ми остане и косъм на главата. Пия МЕРЦ и незнам дали от тях или просто всичко което имаше да пада - изпопада  Mr. Green Сега наистина съм като "гръмнал бойлер в тръстика" Иначе пробвах скъпите ампули на PHYTO /5 кинта едната/ - резултата е нулев!
До скоро  Hug

# 67
Тали, режима на Ран беше същия като на Вики- папкане в 21, 24 , 3, 6 часа- нашата педиатърка даже беше по- драстична от вашата- никакво ядене след 21 часа. обаче да дойде тя да  го отучва- то не става по поръчка- след като се мъчихме няколко нощи както  вече писах се отказах- но при мен беше много лесно, защото като се събуди го взимах в леглото при нас- подавах цицка и сам да се оправя- аз продължавах да спя- и така не страдах от недоспиване- сега мислех,че ще е драма с махането на нощния айрян, но ето че не- детето вече е готово и буквално една нощ мрънка- на следващата спа непробудно и не се е сетил повече- явно твоя Вики не е готов. С Неда положението е по- различно- тя след като се наяде в 18 часа се събужа чак в 3 през нощта- опитах се да преместя паузата- но не стана и не се и мъча- взимам си я при мен и подавам цицка- единствения недостатък е, че ни е малко тясно четирима на спалньята, за това ще местим Ран в отделна стая

ето и малко снимки от нас http://snimka.bg/album.php?album_id=109717&photo=162

# 68
  • Отвъд алеята зад шкафа
ооох, мами,мами - като моето дзверче друго няма - къпане в 20.00, заспиване в 20.30, ставане, ставане, ставане, ставане, 06.30, 07.30 вече окончателно става. Тая сутрин не мога да си отворя очите, спа - сложих я до мен на кравата, чух я че се наака, ама  - нема никой, майка й кърти като слон, тя поревава, иска внимание, ама аз съм като отрязана.  Така е вече почти 2 месеца, някои нощи ставам по 5-6 пъти - невъзможно е да от глад. Преди изобщо не ставаше, заспиваше в 8 и после в 6 сутринта, а сега  #Cussing out

Честит Ден Рожден на Бедствието
   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet

Ийййй, Цвети страхотна е Неда, толкова е сладичка-  идва ми да  Mr. Greenя нагушкам . А нашият обиколник на креватчето е същия десен като вашите чершафчета  Party

# 69
Здравейте мами  Hug
И аз от няколко нощи не мога да се наспя. Ян се буди минимум по 2 пъти да суче, което не ми пречи, защото хапва набързо и пак заспиваме. Но вече сутрин е започнал да става в 7. Преди поне спеше до 8-9...Тали, и моята педиатърка ме кара през нощта да не му давам да суче. Аз опитах още съвсем в началото 1-2 нощи да му давам водичка и се отказах. Казвам й, че е спрял.
Мишенце, аз не можах да гледам днес Бон Апети. Мислех да започна захранването след около месец с оризова каша. Защо не се препоръчва при бебета, които наддават добре? В такъв случай ще започна със зеленчуково пюре...А какво каза педиатърката за водата? Аз предлагам от време на време (от чашка с накрайник), но Ян не пие много много.
Приятен ден на всички

# 70
  • Отвъд алеята зад шкафа
Catty предполагам, че не се препоръчва кашата за добре наддаващи деца, за да не започнат да наддават още по-добре  hahaha Педиатърката ми каза нещо подобно последния път като говорихме как да захранвам Ема.

# 71
Tired добро утро ....
За пореден път ще досадя с нашето среднощно хранене, но съм много объркана и ще питам подробно. Както виждам има още няколко бебета със сходен като нашият режим. Вики иска така: къпане в 20.00, папкане, спане и към 23-24.00 пак ПАПКАНЕ... след това към 03.00 ПАПКАНЕ, и към 06.00 папкане....

Ох, и аз не знам как другите деца спят по цяло нощ! Моите и двете не щат и не щат! не знам какво да правя - с баткото бях много твърда майка - спеше си само в кревата, режим по часове и т.н. по цели нощи съм му бутала биберона в устата и вода-вода, въпреки че той повече от 60-80 грама не е пил, просто не обичаше.

с мишо съм много по-мека, спи си при мен, близо до цицата и досега яде когато поиска! от скоро пие през нощта вода, опитвам преди 5 да не яде. при нас е така: къпем се в 6 и половина, защото в 7 до 8 много му се спи и е неспокоен, като яде в 8 после трябва да го почакаме поне до 9 да му слегне храната да го къпем, а от късното къпане после бях много изтощена. С ранното къпане в 6.30-7 се родих, защото свършвам в 8 с хранетото. После не спи до 9-10, заспива и се събужда за ядене в 1-2, после в 5-6. Аз не "споря" и заспиваме веднага след ядене.

Обаче, обаче имам чувството, че с това миролюбиво поведение не се приближавам към заветната цяла нощ - имам предвид повече от 4 часа непрекъснат сън ЗА МЕН! Баткото в осмия месец вече спеше и може би "тормозът" с биберон си е струвал?? А зная за случаи, когато до 3 години детето се буди в 3 часа с боен вик макото, макото!

чудя се какво да правя и нещо от моя личен опит не съм видяла доказателства, че "само си прави режима", общо взето аз му ги правя и нали това е удобство за майката!

споделете...

# 72
объркала съм - в цитата на Тали1 е попаднал целият ми пост

# 73
КАТИ, може да гледаш Бон апети в нетера http://www.neterra.tv/bg/media.php?id=1&bm=2 - аз лично мисля като качат довечера днешния брой да го пусна на сестра ми, защото тя е решила, че това с късното захранване са интернетски митове, които мамите са си измислили и педиатрите няма нищо общо с тях!!! не мога да споря вече- ако ще да даде на бебето сок още като се роди- на втория час! но това ще й го покажа

а за кашата- предполагам, че повече се качва от нея и за това препоръчват при по-бързо наддаващите бебчета да не се се захранва с каша- което мен пък ме навежда на мисълта аз да я въведа- но сега сме започнали с пюрета и ще почака - падна ми и камък от сърцето, че не съм захранила много рано- на 4 и половина месеца според нея си било ок

Ох, това с отучването на нощното хранене ми звучи като слагането на гърне- една съседка си натискщаше детето на гърнето, то реве- тя натиска ли натиска, а аз с моя миролююбиво действам- не го насилвам за нищо- резултатът - съседското дете вече си казва и пиш- а моя ме гледа нагло в очите и ми вика- "акам гащите"- но да си призная не съжалявам- ще се научи до лятото, защото разбира- естествено всеки решава сам за себе си, но не одобрявам тормоза над децата!!!

# 74
Здравейте, най-прекрасни сред прекрасните! lovekiss
Теодоракис заспа и имам 40 минутки свободно време newsm44 Така е през деня - спи по 40 мин, после 2 часа будува, а когато сме навън спи повече...
sofkobofko, много сладурско клипче, а Дани е като актьор...явно и той обича да го снимат photo
Габи, точно щях да отбележа, че пак изчезна от хоризонта smile3548 Благородно ти завиждам за почивката, а малката София е голяма чаровница (като майка си) 4470 Ще я крадем...да знаеш!!! Mr. Green
клюки, на мен също ми казаха по-късно да давам банан и изобщо цитрусови плодове (имай впредвид, че банана запича) newsm35
karil, незнам какво да те посъветвам, мила newsm78 но съм на мнение, че като е гладно детенце трябва да папка...не може с вода да се залъгва...Теди понякога пие нощно време вода между 1-3часа, но най-много 20мл...първото му хранене е в интервала 4-6часа, а следващото в 9...ама той се нагоди така, аз по никакъв начин не съм се пробвала да измествам хранене или да давам вода...дано всичко скоро да се нареди и да имаш време да поспиваш и почиваш Peace
За косопада - втора седмица се мия с PHYTO и засега според мен резултатът е нулев...добре че съм с гъста коса, че досега да бях оплешивяла newsm77

Честит рожден ден, bedstvieto!

Общи условия

Активация на акаунт