Ниско разположено бебе.

• 327
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте. Бременна съм в 29 седмица и при последния преглед лекарката ми съобщи,че бебето е слязло по ниско и че било още рано да заема такава позиция. По принцип съм с леки контракции и се пазя от излишно натоварване,но с домакинство и още едно дете няма как да стоя съвсем неподвижна. Пия магнерод 2×2 за контракциите от 4 месец. Аз не усещам бебето си по по различен начин от досега. Разпитваше ме как съм износила първото си дете,за да прецени имало ли е риск от преждевременно раждане и да си призная леко се натоварих психически след последния преглед. На друга майка случвало ли се е,опасно ли е много и пазенето ще помогне ли да си го износя докрай?

# 1
Здравей моето бебче беше ниско разПоложено още от 18 г.с...колкото повече наедряваше толкова повече го усещах ,че е много ниско...в 22 г.с шийката ми беше 37мм...когато в 31 г.с. отидох на фм се оказах със шийка 19мм...наистина бебка беше много ниско...неможехме главата да и видим с ехограф..никога не съм усещала ритници под ребрата...при мен крачетата и бяха около пъпа ми...та от там доцента който ми прави секциото ми назначи инжекций кортикостероиди за дробпчетата на бебето,ако тръгне по рано...също ми изписаха утрогестан 3х1 вагинално,магнерот 3х2 и ми казаха само лежане...ставане само до тоалетна...аз не усещах никакви контракций,но съм имала...забраниха ми да си пипам корема ... между 31 и 34 г.с шийката ми тотално се скъси,изглади се и дори имах разкритие...имах спешно секцио в 34+3 г .с....поради медицински причини не ми разрешиха нормално раждане,но АГ беше на мнение ,че с 2 напъна щеше да излезе...
Майка ми ,когато е била бременна с брат ми той е бил ниско разположен ,а тя е нямало как да се варди,защото е гледала мен на 2 г... тя е преносила..

# 2
Здравей моето бебче беше ниско разПоложено още от 18 г.с...колкото повече наедряваше толкова повече го усещах ,че е много ниско...в 22 г.с шийката ми беше 37мм...когато в 31 г.с. отидох на фм се оказах със шийка 19мм...наистина бебка беше много ниско...неможехме главата да и видим с ехограф..никога не съм усещала ритници под ребрата...при мен крачетата и бяха около пъпа ми...та от там доцента който ми прави секциото ми назначи инжекций кортикостероиди за дробпчетата на бебето,ако тръгне по рано...също ми изписаха утрогестан 3х1 вагинално,магнерот 3х2 и ми казаха само лежане...ставане само до тоалетна...аз не усещах никакви контракций,но съм имала...забраниха ми да си пипам корема ... между 31 и 34 г.с шийката ми тотално се скъси,изглади се и дори имах разкритие...имах спешно секцио в 34+3 г .с....поради медицински причини не ми разрешиха нормално раждане,но АГ беше на мнение ,че с 2 напъна щеше да излезе...
Майка ми ,когато е била бременна с брат ми той е бил ниско разположен ,а тя е нямало как да се варди,защото е гледала мен на 2 г... тя е преносила..
На мене не ми казаха нищо за това колко е дълга шийката,а главичката му се виждаше ясно понеже я измери като на всеки преглед. Незнам притесних се и мисля да ида за второ мнение на друг генеколог. Благодаря.

# 3
Ами ако имам второ със сигурност задължително ще искам да ми следят шийката на всеки преглед...защото след като в 22 г.с. я измвериха 37 мм ми казаха,че е идеална...и после чак на последната фм я измериха...беше се скъсила заради натиска от ниското разположение...те и на моята бебка и мвреха главата,но много трудно...в началото до към 28 г.с. се виждаше добре...после беше много трудно...да според мен поискай да видят как е...аз ако знаех,че се скъсява щях да си полежавам много по от рано

Общи условия

Активация на акаунт