Ползвах до скоро пасатор с чопър на Braun.
Но поставката за разбиване на яйца едно по едно металните жици се изпочупиха.
Чопърът се счупи на две места - отлепи се долната част, на която се постави ножа, а горе пластмасата, където се закрепва към капака също се счупи.
Потърсих резервни части, но те излизат всяко от по 25-30лв, което малко ме демотивира да ги закупя.
Иначе самият пасатор си работи, просто не го ползвам често, може би и поради този факт не съм имала проблеми с него в последните 10 години.
Реших да купя нов уред с приставки - бъркалка и чопър, вместо да взимам резервни части, които са на стойност над 50лв.
Спряла съм се на четири модела -
NEO HB-602CW за 35лв.
GORENJE HBC564QW за 76лв
BOSCH MSM24500 за 79лв.
BOSCH MS6CA4150 за 100лв.
Основно ми трябва заради бъркалката и чопъра.
Не ми се купуват отделно миксер или чопър. Кухнята ми е малка откъм шкафове и нямам място да държа множество дребни уреди.
Нео "ме блазни" поради ниската цена, но не знам доколко моторът е добър и дали няма да се повредят пластмасовите части.
Преди време, когато се повреди чопъра на Браун, си взех само чопър на Нео със стъклена купа, основното всъщност, което привлече вниманието ми, но много бързо пластмасовата приставка се изхаби откъм захващането.
Беше с ниска мощност и ми трябваше за моркови, лук, неща, които не исках да стават на пюре, а да се наситнят.
Имате ли впечатления откъм марка НЕО за дребни домакински уреди?
.