Математически турнири 1-4 клас. Тема № 64

• 40 944
  • 545
  •   1
Отговори
# 405
точно така - горе главата. Докато не изкарат точките на децата, няма да увесваме нос, нали!

# 406
Благодаря за линка, Lorena.
Дъщеря ми също има грешки на модул 1. Разгледах задачите и на мен ми се сториха трудни. Тя не поиска да ги провери според отговорите, каза, че ще чака резултати. Наистина са изморени вече децата. За тях не зная, но аз съм доволна, че дойде края на всички изпити и състезания.

# 407
Не съм гледала задачите, но имаше доста разплакани деца. В стаята на моето също едно е плакало. За път виждам и чувам подобно нещо...Явно напрежението е било огромно за някои дечица.

# 408
Голямо напрежение и защото е последно, след натоварена седмица... насъбира се.
Горките дечица, както винаги съвестните го преживяват много, а по състезания обикновено са все съвестни.
Дано не приемат тежко евентуален неуспех. В крайна сметка подготовката и придобитите умения в тези години, докато се занимават със състезателна математика, никой не може да им ги отнеме и където и да са, ще им бъдат повече от полезни! Това обаче го осъзнаваме ние, възрастните.

Тази година кандидатстването е изцяло в платформата, нали? Като при седмокласниците?

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 09:12 от Пипилота Ефраимова

# 409
Моето дете беше (преди матурите) на четири други състезания за прием в паралелки Мат. и БЕЛ в две други училища; мисля, че все след математиките излизаха разплакани и разстроени деца. Много им се насъбра и миналата седмица - 2 матури + МВ, виждам умората - и психическа, и физическа.

# 410
Да НВО-то, отделно имат изходящи и тези състезания. Много им дойде. А и е лято. Моята гледа другите деца как играят, а тя решава задачи. Колко да има желание за тях? Та те са на 10-11 още са деца, играе им се.

# 411
  • София
На мен лично задачите ми се сториха лесни. Но аз ги решавам спокойно вкъщи, а не съм дете на изпит. Дъщеря ми, разбира се, не е успяла да се вмести във времето (това се очакваше при нея). После обаче сама вкъщи си откри няколко грешки, включително и на 2 модул и настроението й тотално се срина. Няма да й се получат нещата. Много плака вчера детето, но това е положението. Казах й, че съм горда с това, което постигна през послесната една година. Защото преди една година дори не мислехме да кандисатстваме , а само да обогатяваме знания с нея (планирахме да кандидатстваме само със сина ми, който е 3 клас). Казах й, че е добила много ценен опит и знания, независимо от крайния резултат и че всяко нещо, което се случва, колкото и да изглежда зле, е най-доброто за нея.

# 412
Иакам да спомена няколко неща.
Кандидатстват много деца , а се приемат само 1 от всеки 6 стигнали до тук / а са били и повече на ранните етапи/. ТРУДНО Е.
Дано Вълчев измисли как да се случват нещата , че повече деца да се приемат в 5 клас в София с математика , защото има желаещи, а местата не стигат.
После грешки от първите 15 задачи губят малко точки / детето ми миналата година имаше шокиращо слаб резултат за нас - пълна палитра от грешки - неразбрано условие, разменени отговори и грешни сметки аритметика/ , но с 2т и описателните могат да се компенсират нещата.
Ако някое дете не е получило отговора на описателна задача също не е фатално - там оценяването е на стъпки и ако посоката е вярна пак се дават доста точки дори и без верен отговор.
Така че изчакайте резултатите.
Но и да не се получи / знаем че за 5 от 6 няма/ децата са герои , получили знания и незаменим опит. А който иска математика / състезателна/ и не е успял  в сегашно време е лесно да се напредва вкъщи има и няколко школи.
Горе главата

# 413
Какво имате предвид като казвате "2т"?

А дали ще изкарат критериите за оценяване? Детето ми има 6 точки от първия модул и решени 3 подусловия (според него вярно) от 2рия модул. Ако не мине 12 точки, се обезмисля цялото състезание. Не съм сигура, че решените подусловия от 2 модул ще стигнат. Поне не кандидатства в София Grinning

# 414
2т е Двуточковите задачи с отворен отговор /16-20/
Ако имате 12т общо за вашият град не знам дали е добре.
За София трябват 2х12т примерно Sad
Но все пак до излизането на резултатите не се знае колко точно. Миналата година имаше приети деца с 21-22т в СМГ или НПМГ.... Разбира се зависи от резултатите от ПМС и НОМ също....

# 415
То сега вече няма особено значение колко точки имаш, а как си се класирал сред останалите (както моят син мъдро прозря вчера Grin). Така че, без да видим общото класиране за областта, няма как да правим сметки какво стига и какво - не.
Един съученик на сина ми споделил, че е решил всички подточки на Модул 2. Сега, какво точно е решил, е друг въпрос, но ми стана интересно дали може да се манипулира резултат според вас? Това дете почти не ходи на състезания, на Пролетното има много нисък резултат, на НОМ не се класира за областен кръг, а майката е категорично уверена в приема му в МГ и демонстрира близки отношения с ръководството. В размисъл съм и не спира да ме гложди.

# 416
Никога не казвай никога, но вероятността е много малка.
Имам някаква идея как се случват нещата и не виждам колко близък трябва да си с някой който да ти даде задачите предварително / ръководството така или иначе едва ли ги знае до последният момент/... направо къмто нула вероятност.
Има 2 варианта - първият детето е решило всичко ама само във въображението / често срещано е на тази възраст/  и вторият това дете да е напреднало сериозно и бързо / също е възможно/ , а двете описателни задаяи този път не бяха много трудни.
Залагам на първият вариант

# 417
Благодаря, Galub!
Не искам да си товаря съзнанието с конспиративни теории и вярвам, че всичко е както трябва. Дано си има успех детето, не е виновно за дразнещата си майка 😁

# 418
Благодаря, Galub!
Не искам да си товаря съзнанието с конспиративни теории и вярвам, че всичко е както трябва. Дано си има успех детето, не е виновно за дразнещата си майка 😁
Майките често има нереалистична представа за "гарджетата" си.

# 419
  • София
Знаете ли дали има състезания по математика за предучилищна група? И може ли да ми препоръчате курсове/занималня по математика за деца преди първи клас (хлапето наесен ще е първокласник, ама търся с какво да му разнообразя лятото)?

Общи условия

Активация на акаунт