Математически турнири 1-4 клас. Тема № 64

• 57 420
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
Тъй като има някаква вероятност някой да пропусне рефрешване на страницата на организатор на утрешното състезание - МзВ, има въведени ограничения в придвижването/престоя на МПС точно в този район на София.
https://smg.bg/systezania-olimpiadai-domakin-novini/2025/06/06/1 … a-za-provezhdane/

# 391
  • София
Вижте "Олимпийци" какво предлагат - най-вероятно е изпреварващ материал.
По безплатните школи към МГ се взима сериозна геометрия  в 5-ти клас.

Благодаря, ще ги прегледам.

# 392
  • София
Аз лично намирам разпределението на материала между 4-5 клас за неравномерно. В 4-ти клас училище учат до откат да правят бакалски сметки, а след това... на екс по-сериозни и базисни знания.

За училищния материал е така. До 4 клас е ужасно скучно - само сметки. В 5 клас не съм наясно още, ще прегледам, ако има някакви онлайн издания да се ориентирам. Питането ми беше за състезателната математика. Дали би била полезна, дали ще разисква теми, различни от тези до сега, понеже школите, които публикуват програмата на курсовете си, въртят теми, които вече са минавани. Ако се включи сериозно геометрия, би било чудесно.

# 393
Какви са отзивите от днешното състезание Математика за всеки, какво споделиха децата?

# 394
Трудни Simple Smile
Знам, че отговорите вече излезнаха в Изимат, но кога се очаква да излезнат официално критериите за оценяване?

# 395
Дъщеря ми също сподели, че били трудни, но без повече детайли. Беше изморена и заспа. Ще я разпитам довечера повече.

Решенията в Изимат само за абонати ли са? Ако не, може ли линк?

# 396
безплатни са.
Има и статия с анализ на трудността на задачите.
Пише там, че не са много трудни. Ама, по мое мнение, са си трудни

# 397
Трудни и според моя син. Модул 1 му се е сторил особено труден, по-труден от по-голямата част на Модул 2.
Отказва да гледа решения и да проверява каквото и да било, така че резултатът ще бъде изненада. Кога трябва да излезе по регламент?

Последна редакция: нд, 08 юни 2025, 18:43 от Пипилота Ефраимова

# 398
  • София
Дъщеря ми също сподели, че били трудни, но без повече детайли. Беше изморена и заспа. Ще я разпитам довечера повече.

Решенията в Изимат само за абонати ли са? Ако не, може ли линк?
С безплатен достъп за всички са: https://easymath.bg/article/356

# 399
  • Бургас
Според моето дете и според мен са  трудни. С нетърпение ще чакаме резултати, защото ще има малко точки.

# 400
Прегледах ги съвсем набързо само 2т  и описателните.
Мисля, че са една идея по-лесни от миналата година /там втората описателна беше много трудна и децата почти нямаха точки на нея освен 50 ина деца , а тук двете описателни са така направени, че всички ще имат по нещо//.
Допускам, че ще са необходими 2-3т повече от миналата година за прием . т.е. мин 23-25 в зависимост от другите 2 състезания.
Успех на всички.

# 401
На сина ми не му е стигнало времето за проверка на Модул 1 за съжаление. В момента, в който се прибра, и започна да ми разказва, внезапно млъкна, седна да пише и се усети, че е сбъркал едната задача. Реши я вярно, но уви, не е имал времето за проверка и корекция съответно. За модул 2 каза, че са били по-лесни от миналогодишните. Дойде си с листовете със задачите, сега ще сравня отговорите му, благодаря за линка.

# 402
Моята дъщеря каза, че са трудни. Беше много изморена и не съм я тормозила повече. Сега ще чакам официалните резултати. Мисля че за тази година им стига натоварването.

# 403
Скапа ми се настроението. Много грешки на модул 1. Коментарът на Изимат е, че тази година задачите били средни към лесни, което означава, че явно няма да е конкурентен на високите резултати, които се очакват. Жалко, но няма как всички да бъдат приети, явно толкова са му силите...

# 404
Нищо не се знае. Лесни са за някой, който не е на 10 години Wink Със сигурност ще има деца с отлични резултати, но дали са били лесни или не  задачите, ще видим като излязат резултатите.

Общи условия

Активация на акаунт