Математически турнири 1-4 клас. Тема № 64

• 53 530
  • 741
  •   1
Отговори
# 735
НОМ не е "състезание", а национална олимпиада по математика. Решават се четири задачи с подусловия и се изисква подробно решение на задачите. Имат и чернова, всичко се предава. За 4 клас областният кръг по спомени, е анонимен, защото се ползва за кандидатстване в МГ след 4. клас.
https://klasirane.com/competitions/OLI/1-%D0%9E%D0%B1%D1%89%D0%B … D1%80%D1%8A%D0%B3

# 736

Това за кой град се отнася?
Ако е за София, надявам се ще съобразят за класовете от 4-ти нагоре, че тогава се провежда НОМ и ще сложат награждаването следобед.
[/quote]

Да, мой пропуск - за София се отнася. Една любезна дама от СМБ ми го каза по телефона. Тримата! организатори не се били разбрали още за часа....

А иначе по страната вече си има наградени, вече са забравили. Пример - ППМГ - Враца. Обадих се и в ЧОУ Питагор, там жената по телефона ми каза " Ама то това състезание не беше ли много отдавна?" М/у другото към Питагор нямам забележки, освен , че не им е работил часовника в стаята по време на състезанието.
Ей такива неща с организацията на тези състезания от СМБ. МБГ може да си има някакви кусури, но откъм информация и точност няма кой да ги мине.

И сега като ме е хванала логореята Simple Smile... относно медалите. Прави ли ви впечатление колко ужасяващо грозни са медалите на ЧХ, Салабашев и другите под шапката на СМБ. Не , че това е нещо решаващо, но все пак... някакви китайски тенекета, най-лошо качество, всички еднакви, на които залепят отзад лепенка за кой турнир става въпрос. Предполагам са поръчали един тир медали за 1000 лева да има поне за следващите 20-30 години.

# 737
Относно НОМ - кога и къде ще публикуват задачите?

# 738
Миналата година ги публикуваха още същия ден, ако не ме лъже паметта.

# 739
Относно медалите - нямам много претенции как изглеждат,
 Проблемът ми е , че миналата година във Варна раздаваха медалите на децата, участвали във всички състезания под шапката на СБМ, в края на м.МАЙ. За Салабашев, за Коледното, Великденското, Проверка на знанията, не си спомням имаше ли друго.
Нали се сещате - за Коледното състезание получаваш медал в началото на лятото. Все пак стимулът на малките деца са и физическите медали. Синът ми /тогава 2 клас/ само ме питаше този медал от къде беше. Много се ядосвам. Отделно, за "Черноризец храбър" медалът трябваше да си го вземем от някакъв кабинет в ТУ, в някакви часове през работния ден - еми, не го взехме.

# 740
Преди един пост съм споделила сайт, в който има публикувани задачи и решения за много математически състезания и НОМ.

# 741
  • София
Стигнахме 50-та страница, заповядайте в новата тема: Математически турнири 1-4 клас. Тема № 65

Общи условия

Активация на акаунт