Математически турнири 1-4 клас. Тема № 64

• 56 426
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
Привет!

Наскоро платих за 5 клас. Не знам как е при 3-4, но за 5 клас са записани 23 теми, от запланувани над 60, но и от тези 23 теми, не малка част от тях са празни, блокирани или непълни. Т.е. поне за големите не е разработен все още и не си струва за няколкото непълноценни теми, имай го предвид, ако не получиш конкретна информация за класа, за който ти трябва.

Някой има ли поглед в/у платформата https://sastezatel.bg? Имат и сборник:

https://sastezatel.bg/shop/books/sasetzatel-bg-chast-1

Някой може ли даде някаква рецензия?

Последна редакция: нд, 16 ное 2025, 14:57 от lexche

# 706
Аз съм ползвала за 3-4 клас. Което е в сайта е топ. Но, действително не бяха напълно готови. Но можеш да платиш за един месец и да видиш, абонаментът е 20-30 лв за месец. Не е безкрайно много. На моето дете бяха изключително полезни геометричните задачи с фигури, понеже се разглеждаха няколко вида варианти на тези задачи. Като обем, бяха много. Всички са с решения, или минимум упътвания, и има видео записи към всяка тема. (От темите, които имаха съдържание имам предвид).

# 707
Някой има ли задачите от ЧХ за 2-ри клас? Няма ги нито в класиране, нито на сайта на ЧХ.

Може и на ЛС.

# 708
Здравейте. Имате ли задачите от Общински кръг 2022-2023-2024 за 4ти клас за град Стара Загора. Искам да се упражняваме с детето ми, но не намирам задачи за градове различни от София. Ако имате и за други градове ще са ми много полезни.

# 709
Тези хора от СМБ нещо много им куцат нещата по турнирите. Не може 600 стандартизирани теста да не могат да се проверят 3 седмици. На МБГ са били общо 26000 и всичко им отне 2 седмици.
Направо започвам да се замислям дали да се явяваме на ИС - резултатите сигурно ще излязат през лятната ваканция.

# 710
Просто запиши детето в друг център, в 125-то доста се бавят. Ако нямате търпение:)

# 711
Просто запиши детето в друг център, в 125-то доста се бавят. Ако нямате търпение:)

Направено е. Но точно това ми е мисълта - оставяш местните организатори 1 месец да не могат да проверят няколко теста. Проблема е и на двете места. Тези държавни съюзи, сдружения и т.н работят все едно е 1975. Оставили са една леля да се оправя с това в извънработно време. Подигравка с усилията на толкова деца и родителите им.

# 712
Спокойно се, светът не свършва Simple Smile Излизат, все пак Simple Smile

# 713
  • София
По-дразнещо от бавенето на резултатите е може би само записването намясто в 125-то. Няма там електронни формуляри и банкиране ...

# 714
Има резултати от Софийския математически турнир
https://sites.google.com/view/sofmatturnir/home

# 715
  • София
А знаете ли кои награждават?

# 716
  • София
Ще качат впоследствие списък, в който ще се вижда кои деца с колко точки какъв медал получават.

# 717
  • София
Ние на СМТ четвъртокласникът не го заведохме тази година. Миналата година ходи, но тази решихме да си го спестим и да имаме един уикенд без някакъв вид състезание Simple Smile
Най-вече на мен ми трябваше почивка, детето нямаше против. Но всеки уикенд са едни състезания (математически и спортни), тренировки, курсове ... не знам вие как се оправяте, но на мен ми идва вече в повече. Двамата големи ги возя къде ли не без почивен ден (малкото даже още не ходи на нищо извън градината, а като тръгне на някой спорт и то ... не знам) и вече съм страшно уморена, а е още началото на учебната година. Малкото го возя само до градината, която също не е на пешеходно разстояние, защото ... не ни е в квартала. Имам чувството, че живея в колата ...
Той (четвъртокласникът) ходи обаче на ЧХ. Записах го и на ИС също. После е НОМ. След това няма да ходи на КМС. Мисля, че след НОМ минавам в празничен режим. Пък който има желание, да си решава задачи вкъщи Wink Satisfied

# 718
В четвъртък, днес тоест, е ден за малко учене. Само на курса ходим. Водя го на сладкарница, или на зъболекар и пекарна, или на нещо такова, което да си правим само ние двамата. Лигавим се по пътя, но и аз усещам нужда от анти-стрес и разпускане.
За да си позволим това, предните вечери решаваме домашни, учим за училище. Днес е първият ден, в който отива на курс без изцяло решено домашно. Жалко, наистина, понеже учат раздел Геометрия. Но - все пак - предпочетох да излезем заедно преди курса, защото детето очаква и такъв вид внимание от мен. Утре, обаче, никаква милост - ще решаваме и днешната, и вчерашната домашна Simple Smile))

# 719
  • София
И при нас е лудница с водене, вземане, изчакване на деца и то при положение, че редуцирахме някои занимания през настоящата учебна година. В някои вечери "строявам" 8 раници пред вратата да са готови за взимане на следвания ден (за три деца). Тази година, тъй като големият е 3-токласник, го водя на почти всички състезания, но догодина мисля рязко да ги редуцирам. При нас състезанията, които са в събота преди обяд, водят до пропускане на курса по математика, което доста ме дразни.

На сайта на Софийския математически турнир са обявили, че утре /21.11./ ще качат класирането с имената на наградените и датата на награждаването.

Общи условия

Активация на акаунт