🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"СЪНЯТ НА ЕШРЕФ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-25

• 22 928
  • 735
  •   2
Отговори
# 705
Току що догледах серията. Ами доста ми хареса втората част, доста по-динамично и интересно!
Със сигурност ме привлече сценарият, ще се гледа. Най-зле играе Демет(с уговорката, че може да е, защото съм предубедена). Толкова е безизразна! Любими са ми всички от "тим Ешреф"- Гюрдал ми е любимец! Изобщо целият каст е много добър без Демет. С нетърпение чакам втори епизод. За сега успявам да я игнорирам "любимката".
Най-вероятно, ниският рейтинг се дължи на по-мудното започване и хората след озета на техните сериали, са си се върнали към тях. Но както каза Нези, дано след повторенията да си променят мнението и да се присъединят към Ешрефа.
Забравих да спомена, че Неджип (Гюрдал), до преди този сериал, ми беше противен, но коренно си промених мнението за него!

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 14:27 от jackie.

# 706
Жаки, радвам се, че си го гледала!  Оценявам го!
 Не се притеснявайте за рейтинга на първия епизод на "Eşref Rüya", нека  се надяваме на най-доброто. Всъщност онлайн резултатите показват, че е бил добре гледан, надхвърляйки 5 милиона само за дни.  Вярно е, че вкусът на турците към сценариите е много труден, тъй като те са свикнали с класическия, предсказуем модел на историята. Напоследък Чаатай избира нестандартни, непредвидими сценарии и това вероятно не се харесва на турската публика, която определя рейтингите и представлява едва 0,005% от цялото население. Това ми се струва абсурдно.  Публиката иска да види много сълзи, насилие, но само срещу жени, а не битки между мъже. Това е, ние не можем да променим техните предпочитания, но онлайн аудиторията според  мен, ще осигури продажби в чужбина. Hands V
И още нещо- хората трябва да правят разлика между лошото писане и бавния разказ.
Първия епизод беше пълен със събития и ни бяха показани  доста подробности.

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 15:05 от NeZ_9

# 707
Да, особено втората половина беше доста наситена, добре предадена и най-вече интересна и динамична. Интерсен е двубоя между Ешреф и Кадир. И двамата са спасени от Якуп баба, но единият е готов да мине през всичко, за да получи одобрението му, а Ешреф спазва стриктно вътрешните им правила. Доста ядове ще бере Ешреф с него.
Комисарката е ясно, че има някакъв личен мотив към него, още не знаем какъв е, само предполагаме, че е била влюбена и отхвърлена, но не знаем какво ще излезе и от там.  Интересно ми този, който разказва имам усещането, че е сирачето, но когато говори за миналото, говори така, че все едно е присъствал, та тук съм много объркана.

# 708
Жаки, аз мисля, че след срещата, Йомер и Ешреф са станали близки.
Както самият той казва в началото, че Ешреф го е взел при себе си и никога повече не са се разделили.
Имали са достатъчно време,  (четири години и седем месеца)за да може Ешреф да му разкаже доста неща за себе си.
Затова той  знае неща, на които не е бил свидетел.

# 709
Да, това ми стана ясно, но когато разказваше, говореше така, все едно и той е бил там, а не като разказано му от някой. Обаче бая си поревах при запознанството им, много беше трогателно.
А и сестричката бая ядове ще им създава, доста е вятърничава. Не знам дали след случката нама малко да се чукне в главата.

# 710
  • Най-накрая на безкрая
.

# 711
Направих си труда да намеря сериала на Джем Караджа, който го дават в сряда с нашият,
ами наистина е с доста повече гледания от нашият, даже и Осман е с повече.

Осман

Нашият

# 712
Аз също го догледах. Пустото ми любопитство няма да ми дава мира и ще го гледам още в сряда. Но ще разбирам серията само ако гледам с превод.

Разказвачът е последното сираче. Наистина разказва сякаш е бил там. Но това е разказ. Понякога и ние така бихме се изказали, защото то разказва своите мисли и впечатления.
Примерно нямаше да знаем, че Ешреф се е намразил, когато е почуствал нещо към друга жена, а не неговата Руя. Това на мен ми беше един от най любимите моменти.

Жаки мисля беше пуснала вчера един анализ. Аз съм много съгласна. Сестрата е толкова глупава, а както каза комисарката отдавна не е на 18.
Нисан също не са я представили с блестящ ум. Не знам защо сценаристите и режисьорите държат да представят жените в екшън филмите една идея по-глупавки. Сигурно за на може мъжете да ги спасявах, а не обратното.
Тук Демет не е виновна как я изкарват. Това искат, това играе. Ама няма такъв диалог просто.
Вие от мафията ли сте.
Убивали ли сте хора.
Кого най-много убивате.
То това възможно ли е изобщо. Мен ако питате не е.

Кадир го мрази, защото го е изместил в сърцето на Якуп Баба. Ама то не е било много трудно. Техния “баща” може и подсъзнателно да усещал, че душата на този човек не е чиста. Ама за каква чиста душа говорим при мафиоти и убийци не знам. Ок имат правила, спазват някакъв техен си кодекс на честта. 10% за сираците. Ама като гледам само си набират попълнения за престъпната организация.

Да отбележа, не сме видяли Ешреф да убива и прострелва умишлено никого освен насилника на неговата Руя. Него само го видяхме да присъства и сякаш да не му прави впечатление. Одобрява го, но не участва пряко нито в убийства нито в нараняване на хора. Оставя приятелите си да го правят. Не мисля, че е много доблестно, но да речем, че на него му е отредено най-много да страда, което го оправдава малко.
Трудно ми е да гледам мафиотски филми и да се съгласявам с дейността на главните герои, които и да харесвам. Противоречие се заражда в мен. Ще видя докъде ще стигна.

Едно не можах да разбера, защо им е това голямо имение, а те спят в стая оборудвана като килия. Всички четирима заедно. Малко ми е извратено. Ама да кажем, че тук се търси някаква ексцентричност. Ще го приема.

# 713

Едно не можах да разбера, защо им е това голямо имение, а те спят в стая оборудвана като килия. Всички четирима заедно. Малко ми е извратено. Ама да кажем, че тук се търси някаква ексцентричност. Ще го приема.
Този въпрос и аз си зададох!

Имаше някои неадекватни диалози, но като общо ми хареса.
Иначе, качеството на заснемане на сериала и като общо е добро.
За мен най-въздействаща сцена си остава Ешреф и Йомер.
Сигурно има и още, но тази не излиза от главата ми.

# 714
Добро утро!

Прочетох, това, което сте споделили.
За диалозите и аз още след първото гледане отбелязах.
Мисля,че в озета бяха писали,че след дългия престой в затвора четиримата така са свикнали да бъдат заедно, че са си оборудвали стая-килия в имението, в която да спят.
Супер готино! И много ексцентрично!
Прави ли ви впечатление как Чаатай се е слял с образа на Ешреф?
Походка, говор-всичко!
Сега трябва да видим каква ще е схемата, в кои дни ще получаваме информация за следващия епизод.
И още нещо, което исках да ви питам.
Забелязахте ли този поглед на Кадир към Нисан, когато излезна на сцената?

Мислите ли,че между него и Ешреф ще си появи още един повод за конкуренция?
Желая ви прекрасен ден!
Позитивно утвърждение за деня

# 715
Добро утро! Coffee

Със сигурност и тук ще има съперничество, не знам дали Кадир ще я харесва наистина,
но съревнованието му с Ешреф винаги ще е дневен ред.

Вече Ешрефа прехвърли 7 милиона
милиона

Вчера с повторението си се е наредил в петицата в соц. класация

# 716
Да допълня,че в Youtube има над 10 000 коментара.
 В деня, в който сериалът стартира, имаше 60 хиляди последователи в Instagram.
Сега има 120 хиляди.
Броят на абонатите
в YouTube беше 70 хиляди, сега има 200
хиляди, трейлърът на втория епизод
беше гледан 3 милиона пъти в Instagram
и общо 2,9 милиона пъти в YouTube.
Трейлърът също е в тенденция.
Дай Боже да се отрази в рейтингите!

# 717
Рейтинга от повторението вчера

# 718
Според новините на Nazif Şahin Karpuz от "Habertürk", Чаатай Улусой е бил видян в колата си в Истине снощи. Известният актьор, който изглеждал уморен, казал: "Нека поговорим по-късно, приятели".
ЧаатайУлусой, който отговори на въпроси за Аслъхан Малбора, в която е влюбен от известно време, каза: "Всичко е наред, няма проблем", каза той, правейки първото си изявление за новото си партньорство.
Чаатай направи голяма стъпка напред, като публично призна връзката, което ме радва, като по този начин даде сигнали, че е нещо много сериозно. Освен това го очаквах, имайки предвид изявленията на Аслъхан. Wink
Желая им щастие!

https://www.haberturk.com/cagatay-ulusoy-dan-aslihan-malbora-aci … i-3776171-magazin

# 719
Добро утро!  То си е ден, но който не може да спи през нощта, сутринта му почва на обед.

Ето с такива новини да се будим всеки ден. Ама пак си гледа на телефона този човек.
И ако няма кой да му мие колата, пиша се доброволец. Той моя мъж ще каже, че аз своята кола не мия, та неговата ли. Ама тази ще я мия, нали булка ще ходим да взимаме с нея. Не може така.

Общи условия

Активация на акаунт