В момента чета... 94

• 45 924
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Аз довършвам "Далече от Луизиана", Лус Габас. Доста ме измъчи накрая, но исках да разбера какво се случва с героите. Обем 700 страници, напълно излишен. Писателката няма дар слово като Исабел Алиенде и четенето е отегчително. А и е доста политически коректно написана, имайки предвид как са избивали индианците по тези земи.

# 571
  • Русе

Прочетена. Твърдо 5. Ако сте фенове на Валери Перен и ,, Вода за цветята,, тази е подобна. Идентична е съдбата на двете главни героини, които са загубило най-близките си.
При ,, Утрешният ден,, се запознах с Аманда. Писателката отново французойка е избрала двете времеви линии преди и в настоящия момент,за да ни разкаже какво и как се е случило и да станем напълно съпричастни с тъгата, загубата, болката и вината на героинята й .
Аманда избира да се изолира и усамоти като наема малка къща насред нищото далеч от всичко и всички. Там открива бележки на предишната собственичка Люси , с календар и грижа за градината и така ,малко по-малко Аманда започва да събужда почвата за живот , както и самата  себе си , да изпълзи от дъното където е , да пусне светлината,да спре хапчетата за сън ,да допусне диалог след месеци на самота с други хора, защото без подкрепа е почти невъзможно да изплуваш. Жюли дъщерята на Люси беше положителният ,ведър и съпричастен приятел , от който Аманда имаше нужда и няколко още второстепенни персонажи. И една котка.
Ако сте любители на градинска тематика книгата ще ви хареса още повече. Финалът е отворен , стилът лек и меланхоличен въпреки драмата. Прочетох я за ден с кратки почивки.
Един от няколкото любими цитати "това, което си взима,животът го и дава,, .
Продължавам с правния трилър на Дъгони ,, Поляната,,.

# 572
W, на хартиен формат или от рулит си я чела? В рулит попаднах на няколко кофти фен преводи.
На хартиен формат. Преводач Иван Баталов. Въобще редактор прочел ли я е?  Не ми се занимава да цитирам бисери.

# 573
Geia, чела съм я, не че имам идеален спомен от преди 4 години 🤦🏽♀
Ще потърся останалите 3 книги, "Пропукване" я имам електронно мисля, но обичам хартията.
"Пропукване" e втората книга от поредицата Уил Трент, първата е "Триптих" и следващите май не са издавани на български. Любима поредица ми е, препоръчвам да се чете последователно.

# 574
  • Пловдив
"Триптих" не я откривам на хартия, само електронно, а не ми е любимо да чета така.  Евентуално по-нататък ще си я принтирам.
Иначе си взех "Погубени" днес.
Благодаря за информацията, че е поредица.

# 575
Ще ходя на Панаира да ги питам, но имам лошото предчувствие, че поредицата няма да бъде доиздадена. Измина доста време от излизането на "Погубени" на пазара.

# 576
Сега погледнах в Строител - според тях, "Пропукване" е първата книга, втората е "Погубени", а те всъщност са втората и третата. Значи все пак има още една издадена.

Напредвам със "Стъкления човек", определено ми харесва повече от "Кралят на планината", но не ме грабва така, че да не мога да я оставя.

# 577
  • София
И аз преполових "Стъкления човек". Доста добра! Държи същото ниво на напрежение както "Кралят на планината".

# 578
Чета успоредно "Железен пламък" на Ребека Ярос и "Дейзи Джоунс & the six" на Тейлър Дженкинс Рийд.
Първата ми харесва по-малко от "Четвърто крило" и ми върви доста по - бавно. Надявам се в третата част нещата да се оправят.
"Дейзи Джоунс..." ми е най - безинтересната от досега прочетените на авторката. Най - много ми допадна" Малибу в пламъци", която четох преди години. Ако нищо не се промени и двете книги ще са някъде 3, максимум 3.5 звезди.

# 579
  • в сърцето на един мъж...
Сега погледнах в Строител - според тях, "Пропукване" е първата книга, втората е "Погубени", а те всъщност са втората и третата. Значи все пак има още една издадена.

Напредвам със "Стъкления човек", определено ми харесва повече от "Кралят на планината", но не ме грабва така, че да не мога да я оставя.

"Триптих" мисля е издадена от друго издателство, мда, ИнфоДар. А след това Сиела са купили явно правата и са пуснали "Пропукване" и "Погубени", та са съответно 1, 2 и 3та. Естествено и до там си останаха. Изпоразпиляха се с разни дарк простотии и не си довършват поредиците, което е ужасно неуважително към читателите. И после се сърдят, че книгите не се продават или че се пиратства.

# 580
  • София
Дикер - "Диво животно" (на хартия).
Хубаво, че след недочетената "Балтиморови" не се отказах от Дикер - в читалището имат няколко.
В стила на "Изчезването на Стефани..." е, почти като документален разказ. Хуморът и сарказмът са по-малко, но сцени - които приличат на скечове от телевизора с двете двойки не липсват.
Финалът е от по-любимите ми (и по-рядко срещащи се); не разкривам кой знае какво, но нека е в спойлер.
Скрит текст:
Накрая печелят престъпниците, а те даже са ти станали донякъде симпатични. Или, другояче казано, основно замесеното ченге е по-антипатично от тях. Но няма хорър и убийства, това си е кримка от по-класически вид, написана съвременно. Бая дълго време (четене) не подозираш, че има трети съучастник. А после - и с него - сценарият на обира е интригуващо замислен и изигран. Ами, ето какво може да си се случва, когато из центр.Европа - съюзена и без граници - всеки може да се разкарва насам-натам по селски пътища без преминаване на бариери и компютри. Играта на котка и мишка е префасонирана на противопоставяне на еснафи и симпатични злодеи. И - от мъничко по-философска гледна точка - приемам романа тъкмо като сатира на еснафството в Западния уреден свят. Където завистта, злобата, човешките пороци, ала и метафоричното показване на среден пръст от индивиди, извън рамките на улегналия уреден манталитет - не са рядкост. Затова пантерите печелят пред домашните застаряващи кучета, разкарвани с кола до гората за разходка...

# 581
  • Пловдив
И мен ме е яд, като недовършват поредици. Ако трябва да са в по-малък тираж, но да може да ге прочетем.

# 582
В момента чета "Къщата на халифа" от Тахир Шах и съм омагьосана !
Ще си набавя и останалите негови книги.
Моля за препоръка на подобни четива и автори !
Ако има опция прелисти за шрифта, още по-добре !
Благодаря !

# 583
В момента чета "Къщата на халифа" от Тахир Шах и съм омагьосана !
Ще си набавя и останалите негови книги.
Моля за препоръка на подобни четива и автори !
Ако има опция прелисти за шрифта, още по-добре !
Благодаря !

На мен любимата ми от Тахир Шах е продължението на “Къщата на халифа”, което се казва “В хиляда и една нощи”. В него Тахир Шах тръгва да търси личната си легенда. Много ми хареса.

# 584
Прочетох "Открити рани" на Джилиян Флин. Доста брутална, но все пак интересна. Накара ме доста да се замисля дали не съм твърде вманиачена на тема здраве. И все пак някак ми дойде в повечко.

Чудя се дали да започвам "Малък живот". Явно ще е още по-тежка, а мненията са ужасно полюсни.

Общи условия

Активация на акаунт