В момента чета... 94

• 39 134
  • 614
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив

Прочетох Карин Слотър "Добрата дъщеря", много, много ми хареса. Препоръчвам на феновете на жанра.

# 556
  • в сърцето на един мъж...
Деси и "Красиви момичета" е добра!

😀 аз виждам какво е нарисувано. Друг ми беше въпросът.

Какъв е въпросът? Г. Господинов говори за градина, вероятно рисунките идват да покажат идеята. Разгледах си книгата, понеже още не съм я чела - според мен са си илюстрации на идеята за живота и смъртта - различните етапи на развитие на живота, а и как би изглеждала смъртта, но това е моя интерпретация на база рисунките в книгата, все още не съм чела самата книга. Видях, че има кълнове, разбил е едно кокиче на съставни части, но без текста не мога да спекулирам какво е искал да каже. По откъслечни фрази и още една рисунка, според мен е неговото разбиране за смъртта и живота, както и препратка към първата страница - "Баща ми беше градинар. Сега е градина."

# 557
Просто се чудех дали не е нещо кодирано, защото има букви и цифри. 😃 мислех, че някъде към края може би ще пише нещо, но нямаше.
Та, за това питах. Simple Smile

# 558
Ами като я разглеждах, има различни части от растения, може би това е идеята. Не съм срещала обяснения за това. Сега и на мен ми стана интересно. Освен да го питам във фейсбук Simple Smile

# 559
  • Чукарландия
Започвам "Седем дни за цяла вечност..." - Марк Леви. 🤗

Зарязах я! Фантасмагории не ми се четат към момента. Преди не можех, но толкова други непрочетени книги ме чакат, затова вече не виждам смисъл да прочета някоя книга, да не ми е харесала и със закъснение да установя, че съм си загубила времето.
Започвам "Островът" - Виктория Хислъп. 🤗

# 560
По принцип при ботаническите илюстрации е изобразено растението, а също и отделните му части, които са означени по някакъв начин - например с букви. И някъде встрани е обяснено кое какво е.
В случая явно са се вдъхновявали от това, но тъй като не съм чела романа, не мога да знам дали има скрит смисъл, или е за красота.

# 561
  • Пловдив
Geia, чела съм я, не че имам идеален спомен от преди 4 години 🤦🏽‍♀️
Ще потърся останалите 3 книги, "Пропукване" я имам електронно мисля, но обичам хартията.

# 562
Започвам "Седем дни за цяла вечност..." - Марк Леви. 🤗

Зарязах я! Фантасмагории не ми се четат към момента. Преди не можех, но толкова други непрочетени книги ме чакат, затова вече не виждам смисъл да прочета някоя книга, да не ми е харесала и със закъснение да установя, че съм си загубила времето.
Започвам "Островът" - Виктория Хислъп. 🤗
Аз изпитвах вина ако не мога да прочета някоя книга докрай. А при мен ако ми е интересна мога да я прочета от 1 ден до седмица зависи колко съм и заета. Обаче ако не ми е интересна, с месеци мога да я мъча и в крайна сметка ми е гадно. Миналата година за първи път си позволих да оставя книга. Мислех, че съм се ‘пренаситила’ за момента, обаче започнах следваща нова и направо я изядох😀

Вчера си попълних читателския дневник, после си направих отделен списък с книгите, които искам да прочета и до момента са 150. 😟 и постоянно изскачат още заглавия 🥲

# 563
Geia, чела съм я, не че имам идеален спомен от преди 4 години 🤦🏽‍♀️
Ще потърся останалите 3 книги, "Пропукване" я имам електронно мисля, но обичам хартията.

Те сиела май ги издаваха - точно "Пропукване" е излязла първа и я нямаше никъде, та се разпространяваше само електронно. А другите са си хартиени и са едни големи тухли Simple Smile
Аз чета третата за Ава и Люк, харесва ми за сега, доста интересни случаи разглеждат. И същевременно на киндъла докато пътувам насам натам, чета "Луди богаташи" на Кевин Куан, а заради пътуване до Сингапур гледах и филма Simple Smile

# 564
  • Чукарландия

Вчера си попълних читателския дневник, после си направих отделен списък с книгите, които искам да прочета и до момента са 150. 😟 и постоянно изскачат още заглавия 🥲

Моят списък с книги в Goodreads, които искам да прочета е набъбнал до скромните цифрички 677. Ужас! Колко живота ми трябват?!? 🤣

# 565

Моят списък с книги в Goodreads, които искам да прочета е набъбнал до скромните цифрички 677. Ужас! Колко живота ми трябват?!? 🤣
Дай да те последвам, може да черпя идеи. 😅 ако искаш, де.

# 566
Много харесвам Марк Леви, но точно тази не съм му чела. Сега се точа на "Това се случи през нощта", който е шпионски трилър.
Моите непрочетени книги на хартия са над 300, а желаните за купуване поне още толкова.

# 567
Дочетох  с усилие "Последното послание" на Бьогле. Ужасен превод. Сякаш с Гугъл преводач или от човек, на когото българският не е роден език.

# 568
W, на хартиен формат или от рулит си я чела? В рулит попаднах на няколко кофти фен преводи.

# 569
Току-що довърших "Слънчева буря" - първата книга на Оса Ларшон от поредицата за Ребека Мартинсън, която БезДелник сподели в съседната тема. За което му благодаря! Отлично скандинавско криминале, с пълноценни и логично действащи герои и без задължителните в последните години "новонормални" елементи. Сега продължавам с втората книга - "Погълнатата от земята кръв", която поне в началото не отстъпва на първата.

Общи условия

Активация на акаунт