В момента чета... 94

• 44 805
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Случайно попаднах на "Опасно лекарство" на Артър Хейли. Чета я и се учудвам на себе си как съм харесвала четените преди повече от двайсетина години "Летище", "Колела", "Хотел". Преводът ли е лош, авторът ли на стари години се е променил. Ще я дочета, но е много елементарно написана. Фактологията относно фармацевтичната промишленост вероятно е добросъвестно проучена и представена, но това не е достатъчно.

# 631
Случайно попаднах на "Опасно лекарство" на Артър Хейли. Чета я и се учудвам на себе си как съм харесвала четените преди повече от двайсетина години "Летище", "Колела", "Хотел". Преводът ли е лош, авторът ли на стари години се е променил. Ще я дочета, но е много елементарно написана. Фактологията относно фармацевтичната промишленост вероятно е добросъвестно проучена и представена, но това не е достатъчно.

Абсолютно същото почувствах, опитвайки се да препрочета “Летище”. Може би ние сме се променили, пораснали или светът е различен.

# 632
  • в сърцето на един мъж...
Довърших "Съвършена смърт" - хареса ми, доста интересна идея беше развита в нея, понякога психопатите следват пътища, които ние не можем да разберем и убиват по странни причини. Жалко, че е последната преведена от поредицата, но от Бениториал казаха, че ще я довършат, просто имали много други проекти...
Междувременно прочетох и "Луди богаташи" на Кевин Куан заради пътуване до Сингапур и след като гледах филма. Беше ми много интересно да сравнявам това, което той е описал и разказва за Сингапур, с това, което аз видях и почувствах. Доста интересна история за самия Сингапур и за това как е станал толкова богат район. Единствено ме изтормозиха бележките, защото доста от изразите бяха преведени или оставени така и почти на всяка страница имаше по някой израз на малайзийски, хокиенски или китайски. Но като цяло книгата много ми хареса. Мисля да прочета и следваща от поредицата.
Успях и най-накрая да завърша "Женският кръг на лейди Тан". Не знам защо ми беше толкова трудно да я дочета - в началото ми беше много интересна, започнах я с голямо желание и някъде след средата нещо се счупи и едва я дочетох. Може би в края вече се върна част от интереса. Но като цяло самата книга е доста интересна и показва една друга страна на Китай през XV век.
Започнах "Забравената градина" за читателския клуб, надявам се да е увлекателна. #BGMammaЧете

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 14:18 от Geia

# 633
“Забравената градина” беше първата книга от Кейт Мортън, която прочетох (преди време) и тогава много харесах, после прочетох и други нейни книги, които малко ми изглеждаха писани като по шаблон на първата (в структурно отношение и идеи), сега ако я препрочета не знам как ще я възприема. Според мен се променяме с времето като читатели, много зависи и какво сме прочели преди (пре)прочитането на дадена книга - книга, написана на по-висок стил може да ни накара да не харесваме вече толкова много книга, която първоначално ни е грабнала страшно много (за себе си такова усещане например имах при препрочитане - заради една клубна инициатива “Проектът “Аве Мария””). Време за препрочитане обаче вече нямам, такова бих отделила само за някои книги, които изключително много ценя.
В момента чета “ Светът на Софи - Роман за историята на философията”, която не е само за деца, винаги е полезно да се поприпомни нещо, четено преди време или да се допълнят знания, тук са добре синтезирани основните идеи и факти в развитието на философските течения, а преплетената история на Софи допълва, разнообразява и освежава четенето.

# 634
Вкъщи наричаме това ефект "Червената карабина". Свекърът ми в далечното си детство чел приключенска книга с такова заглавие и често говореше за нея с възторг. Намерихме му я от антиквар. Прочете я и много съжаляваше, защото се разочарова.

# 635
Вкъщи наричаме това ефект "Червената карабина". Свекърът ми в далечното си детство чел приключенска книга с такова заглавие и често говореше за нея с възторг. Намерихме му я от антиквар. Прочете я и много съжаляваше, защото се разочарова.

Май има значение кога си я чел книгата, как си я усетил. Аз имам книги, които препрочитам понякога и все още ми носят хубави емоции. А има такива, към които няма как да посегна отново. Не знам защо. Въпрос на някакво усещане. А и си има книги за определени възрасти - едно е усещането, като се чете преди, друго сега.

# 636
Здравейте, аз препрочетох за сетен път "Самодивски разкази" на Искра Урумова. Запленена съм от таланта на писателката как вплита в едно приказни образи от българския фолклор, увличаща любовна история и вълнуващи пътешествия в най-мистичните кътчета на България и по света. Преоткривам интересни места за посещения в България и научавам факти за българската история и традиции. Чете се лесно и на един дъх. За всички, които предпочитат интересни и завладяващи романи без насилие, изградени на фолклор - това е романът.

#BGMammaЧете

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 00:27 от Renkata10

# 637
#BGMammaЧете
Прочетох Дракон от черно стъкло На Джеймс Ролинс това е 3 част от поредицата лунопад. Мислех, че 3 та част ще е финална, ама не - Ролинс вече обича да разтегля действието. Още приключения за да могат да завъртят земята за да не падне луната. И чакам 4 та част. малко подобна на втора част само ,че този път действието се развива в пустинята.

# 638
Последно прочетох на Милен Русков - Чамкория. Много впечатляваща книга, с много хумор и забавни ситуации, главният герои се казва бай Славе и е обикновен софийски шоп. Книгата ме остави без дъх, особено накрая. Няколко дни ми трябваше да осъзная , че книгата приключи. Силно препоръчвам за хора, които обичат исторически романи. Сега чета " Прокълнатият двор " на Иво Андрич. #BGMammaЧете

# 639
За три дни направо на един дъх глътнах "Тринадесет" и " Съучастници" на Стив Кавана. Нов автор за мен,но много ми харесаха и двете, за съжаление не успях да намеря други в ел.вариант от поредицата за Еди Флин.
В рулит намерих "Фантом " и днес той е на ред

#BGMammaЧете

# 640
На историческа вълна: изповедта на един македонски четник. Един американски журналист става хайдутин и посещава българските села и градове в Егейска и Вардарска Македония след илинденско-преображенското въстание. Страхотна книга как като комита са се изплъзвали от турците, как българското население ги е укривало.
#BGMammaЧете

# 641
  • Чукарландия
Прочетох "Островът" - Виктория Хислъп и много ми хареса. Хубава семейна сага!
Рязко трябва да сменя жанра. Започвам "Мизъри" - Стивън Кинг. 🤗

ПП Не разбирам какво казвате с тези хаштагове BGMammaЧете?!?
#BGMammaЧете

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 15:47 от BBeLLa

# 642

Събират бонус точки Wink
За да не е спам - "Макбет" на Несбьо.

# 643

Форумът почна рязко да чете Simple Smile

"Островът" звучи интересно. Аз със Стивън Кинг нещо не можах да се разбера и така и не го мъча повече.

# 644
В момента чета "Друговремец" на Диана Габалдон.
В началото съм, но нещо не ме грабва... Не знам защо, ужасно много ми напомня на "Аз, Вещицата", даже така си представям главната героиня.
Най-много се изумих от цената на книгата - 54лв., твърди корици, луксозно издание. Получих я като подарък за рождения ми ден, но се чудя, ако евентуално ми хареса, как ще си набавя другите части.......... Това ми се вижда скъпичко, особено за книга с повече части.
Дано все пак да ми хареса!

Geia, какво си пробвала на Стивън Кинг?

BBeLLa С тези хаштагове участваме в новото предизвикателство към Лоялната програма за трупане на точки.
"Мизъри" е една от най-хубавите книги на Стивън Кинг, от старите му. И филмът също е много хубав. 

#BGMammaЧете

Общи условия

Активация на акаунт