С какво ви дразнят свекървите? – 162

• 34 406
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
Авторке, още в първото ти изречение се вее огромен черен флаг. Пишеш "момче на 30 г". Момче??? На 30 г трябва да е МЪЖ. Самият факт, че го възприемаш като момче е показателен.
Аз мога да те посъветвам да запишеш детето с неизвестен баща, защото иначе може да се видиш в чудо. "Момчето" може да не иска да е баща, ама ако маминка е решила, че иска да бъде баба, ще ти стъжни живота. Може "бащата" да ти вземе детето, след като поотрасне, за да го даде на маминка да го гледа. Хубаво си помисли!

# 541
Поста на авторката е написан много неграмотно и несвързано, особено за човек, който има претенция за образован / пише, че учи висше /. Когато човек не знае къде греши и как да изгради подход търси обяснения в окултните неща. Да вярвате в отвари и хапчета е меко казано смешно.
Тук червения флаг е неговия вече съществуващ кредит от 50 000лв, който не е малък и съответно не е никак добър старт за младо семейство, още повече намерение за теглене на следващ / предполагаемо още по-висок/ кредит. Това може да обясни до известна степен поведението на родителите. Някой все пак трябва да го плаща.
За доброто на всички / и най- вече на не роденото още дете / бих прекъснала тази бременност в случай, че вече не е късно.

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 09:06 от •mimoza•

# 542
Поста на авторката е написан много неграмотно и несвързано, особено за човек, който има претенция за образован / пише, че учи висше /. Когато човек не знае къде греши и как да изгради подход търси обяснения в окултните неща. Да вярвате в отвари и хапчета е меко казано смешно.
Тук червения флаг е неговия вече съществуващ кредит от 50 000лв, който не е малък и съответно не е никак добър старт за младо семейство, още повече намерение за теглене на следващ / предполагаемо още по-висок/ кредит. Това може да обясни до известна степен поведението на родителите. Някой все пак трябва да го плаща.
За доброто на всички / и най- вече на не роденото още дете / бих прекъснала тази бременност в случай, че вече не е късно.
С всичко това,което ми се стовари на главата,повярвайте,в момента на споделяне на това тук,не съм следила с редактор думите си...вие имате граматична грешка още в първото изречение,ако трябва да следим за грешки и да се обвиняваме,ако не можете да дадете съвет или не сте се сблъквали с подобна ситуация...просто подминете,защото далеч не е цветущо и забавно...Благодаря!И не,не търся вината в околните само,щом съм се схванала на въдицата и аз имам вина.Вярвам в тези неща и ги твърдя,защото майка му сама се е хвалила пред колеги,когато вкара алкохол....А ако сте прочели,цялата "изповед",тогава ще разберете,че вече е късно за аборт....🙁

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 10:11 от denislava2001

# 543
Не знам да има такива отвари, които да привързват момчето към маминка.
Иначе да, кажи му всичко и нека вземе решение семейство с дете ли ще бъдете, или ще си остане у тях, а ти ще си гледаш сама детето. Но имай предвид, че не е виновна само маминка - мъжът не стока. С 50 бона кредит, никаква визия за живота си, лашка се насам-натам, без да поеме отговорност като мъж и съпруг, ти чакаш да е родител.

Тук много често се обвинява свекървата, за проблемите, създадени от мъжа. Да, може да го е повредила до някаква степен, но вече е мъж на 30, ти ли ще се бориш с маминка коя да го командва. Изговори ги нещата с него, за да си направила всичко възможно, но не очаквай чудеса.

Относно правописа, няма да си следим грешките, но постовете ти се четат трудно, затова трябва да оставяш по един интервал след запетайките и след знаците в края на изречението. Това си е правило.

Не се шашкай, ще се справиш, обмисли си добре нещата. Какво учиш, сигурно е нещо, за което има много работни места.

# 544
Добре де, защо създавате дете, като имате толкова проблеми още преди забременяването, и то не само със свекървата? Това някаква форма на мазохизъм ли е? И какво очаквате да направим тук, да напишем някаква вълшебна отвара да противодейства на свекървата ли?

# 545
Добре де, защо създавате дете, като имате толкова проблеми още преди забременяването, и то не само със свекървата? Това някаква форма на мазохизъм ли е? И какво очаквате да направим тук, да напишем някаква вълшебна отвара да противодейства на свекървата ли?
Защо правим дете ли?Вие никога ли не сте била подвеждана,е не пожелавам на никого такова подвеждане до степен,в която се появява невинно детенце....Може да си обясните защо се е стигнало до тук , в началото момчето като ме е подвел и го прие много радостно , че сме щяли да полагаме грижи. Като бъдеща майка с активират майчин инстинкт , разбира се , че няма да искам да посегна на детето си ,след като съм подведена и е звучал убедително...И не, не съм казала,че искам да забъркам отвара на майка му ,а дали според вас е добре да се опитам да му кажа за тези неща,макар и да ме обвини,че си измислям и че го настройвам срещу техните ,тогава поне ще ми е чиста съвестта и никога няма да се върна да правя преговори с бащата на моето дете ,а просто ще му кажа сбогом и ще бъда и майка и баща...Това , което ме притеснява е,че в бъдеще ще имам много проблеми с майка му и ,че ще ми пресрещат детето и ще му пълнят главата с глупости..

# 546
Не, в това отношение не съм подвеждана. Значи хем пишеш за проблеми от преди забременяването с младежа( на 30години) и с майка му, хем допускаш изненади. И посре ние сме ти виновни, пък отвари, пък магии.

# 547
Ще я пълнят, ако го позволиш!
Кофти ситуация, но това е живота - не всеки е късметлия и му се получават с лекота нещата.
Дай си време - успокой се, премисли ситуацията сега и за напред, обсъди го с близък и адекватен човек, който да ти помогне да вземеш правилното решение.
Приеми и продължи напред- там влагай енергия и пази сили за бебчето🍀

# 548
Денислава, извинявай, но поведението ти хич не е било зряло! Той те е подвел, а ти си отказала да видиш червените флагове, дори и когато "свекървата" ти е правила мизерии, а той не те е защитавал. И като си му казала каквото имаш да му казваш за майка му и той какво - обвинил те е, че си измисляш и го настройваш. И не мога да ти се начудя с кой акъл искаш отново да му кажеш тези неща? Нищо не му казвай, остави го да си живее при маминка, хем няма да те разбере, хем пак ти ще си му виновна за нещо. Зарежи го и продължи напред. Разбери, че няма начин да излезеш моралния победител в тази ситуация. Този недорасляк никога няма да го признае, дори и когато истината ще му избоде очите. Зарежи го да си живее с маминка, а когато тя си отиде, да стои сам като кукувица, защото само това заслужава.

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 10:37 от Acid_Burn

# 549
Денислава, текстовия редактор не би Ви помогнал. Постовете Ви наистина се четат трудно.
Вие откъде имате информация, че майката се е хвалила на колеги? Думите на човек употребил алкохол не бива да се приемат за чиста монета. Прекалено се фокусирате върху майката, вместо да опитате да изчистите отношенията си с бащата на детето.
След като бременността е вече факт и ще родите детето можете двамата да обсъдите следното:

- Можете ли да си позволите да изплащате още един кредит
Ако разчитате само на неговия доход, то вероятно ще е непосилно. Ако разчитате на чужда помощ, то имайте предвид, че може да спре във всеки един момент, така, че това не ви застрахова и може да изпаднете в много тежко финансово положение или още по-лошо - да се окажете с трети кредит.

- Ще имате ли Вие финансово участие в този кредит по някакъв начин - с готова сума, евентуално подписване на брак с бащата на детето /последното вероятно би успокоило неговите родители, че кредита ще е ангажимент и на двама ви/.

- За какво е усвоен първия кредит и кой го изплаща - не е нужно да го споделяте тук, но Ваше право е да сте наясно с това след като още не е изплатен.

- Къде ще живеете.
Ако все пак допуснем, че сте в състояние сами да изплащате кредита, то всичко е наред и ще живеете самостоятелно. Ако не - готова ли сте да направите компромис и да живеете с неговите родители например. А с Вашите? Предложена ли ви е такава опция?

Забравете за всякакви отвари, магии и подобни. Не коментирайте повече тази тема. Търсете отговорите другаде.
Ако все пак Ви е важно мнението на майка му  - попитайте я директно в очи защо има такова поведение и отношение към Вас.

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 10:52 от •mimoza•

# 550
  • София
Пореден случай, в който жена приема любимият си за Мунчо и майка му вещица. Ми той просто си е като нея вероятно. Нищо не може да се направи. 30 годишен мъж не е в капан, а си живее както му е удобно и бяга от отговорност като се оправдава с мама.

# 551
mimoza,
От всички писаници на авторката оставам с впечатление, че тя си живее с родителите и иска, той да дойде при нея, а той си живее с неговите и иска тя да дойде при него. И никой няма да направи компромис: тя, защото майка му я тормози; той, защото му обясняват, че не е мъжко да си заврян зет. Някога е имало идея за самостоятелно живеене, но тя е отпаднала.
И като вярвате в магии, защо се хващате с такива хора? Не трябва ли да ги избягвате?

Денислава мислете, как ще го гледате това дете, бащата не е женен за вас, може да се откаже напълно от вас и детето и да не го признае.

# 552
Той ако не го признае това дете, направо ще ѝ направи услуга. Какво ако го признае? Ще плаща издръжка? Ще бъде баща на място? По-скоро детето ще му стане инструмент за изнудване - прави каквото кажа, че ще ти взема детето. Да не говорим, че и маминка ще започне да го подучва да вземе детето, за да го гледа тя само и само да натрие носа на авторката.

# 553
Момче на 30 г , което живее под полата на майка си? И какво му хареса?
   Вие у тях ли живеехте,когато ти забременя и в следващите месеци? И  защо у тях?
   Не един, много са червените флагове.Авторката за мен е емоционално незряла.От всичко, което разказва - отвари, нещо в храната, колегите казали, девера избягал.....
    Момиче, ти като забременя и реши да оставиш детето,помисли ли можеш ли сама , или с помощ от твоите родители , да се справиш? Имам чувството,че разчиташ само на "момчето" - за кредит, за финансово обезпечаване, а ти къде си в цялата схема? Все още учиш висше, а как ще съчетаваш учене,завършване,реализация, и бебе? В едни идеални условия,нормални отношения между партньори всичко това е възможно.Но предвид ситуацията, какво изобщо правиш с този мъж?
   Вашите ти дават супер адекватен съвет, което предполага,че ще ти помагат.Правилно някой по-нагоре каза-запиши детето като самотна майка,без да е признато от таткото, защото после не ми се мисли какви циркове те чакат. И не се обръщай назад? Какво има да се чудиш дали да му кажеш за отварата?!
   Не разбирам как е възможно в днешно време , майките на момичета, да не им набием в главите ,че не трябва да са зависими от мъжете . Образование,работа - да са способни да се справят сами,без да разчитат на милостта на Мунчо и майка му.

# 554
Момичета, не нападайте.
Всичко изложено е вече факт, а младата майка доста объркана. Не е ОК детето да не си знае бащата, а той да не поеме отговорност за отглеждането му.

Общи условия

Активация на акаунт