С какво ви дразнят свекървите? – 162

• 34 458
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
Понякога е по-добре детето да не го знае и той да не фигурира документално никъде.

# 556
Малко неща знаем, за да се правят такива генерални изводи. Положението е деликатно, за да има шанс за бъдеще едно младо семейство.

# 557
Никой не може да накара един човек да поеме отговорност, ако той сам не иска. Познавам достатъчно жени и деца с "бащи", които не просто не помагат, ами само пречат. "Бащи" за които детето е само инструмент за тормоз върху майката - от настройване на детето срещу майка му, до взимане на детето само защото майка му ще страда. Да не говорим за тежките случаи с отвличания на деца и прекратяването на всякакъв контакт с майката. Имаме си вече поне няколко случая, а полицията не прави нищо. И аз съм убедена, че това "момче" няма да бъде добър баща, даже ще започне да създава проблеми, особено след като "маминка" го обработи стабилно.

# 558
Не ми се влиза в спор, че е безмислено ... ситуацията е като по учебник, особено за тези минали по този път. Само факта, че предпочита майка си пред бременната си жена говори и показва много т.е. липсата на характер.
Мога още да напиша, но това ще нарани много авторката. Повтарям съвета си - гледай и гради напред във времето.

# 559
И как си убедена? Айде стига вече негативи!
 Предубедени сте!
 Не познавате никого и съдите кой какъв баща ще бъде от един пост на млада объркана жена?

# 560
И как си убедена? Айде стига вече негативи!
 Предубедени сте!
 Не познавате никого и съдите кой какъв баща ще бъде от един пост на млада объркана жена?
Съдя защото  достатъчно съм виждала такива екземпляри. Потърси колко случаи има на деца, отвлечени от "бащите" им и как майките им не ги виждат с месеци, че даже и години наред. Ти сериозно ли смяташ, че мъж, който не е пуснал полата на маминка и жена му е виновна за всичко, ще бъде съвестен баща?

# 561
Шанс имат, ако заживеят самостоятелно, но той дори от тази стъпка се е отказал защото  мама не дава. Как се живее с човек, който няма смелост да поеме отговорност още в началото на връзката, да не кажа че има проблем с разумното мислене?!

# 562
В тази тема нарицателните са единствено муньо и маминка. Най-лесно и удобно за всички / с изключение на авторката/ е да се разделят. Не виждам някой да дава адекватен съвет как да се справи със ситуацията или поне да опита.

# 563
   Не разбирам как е възможно в днешно време , майките на момичета, да не им набием в главите ,че не трябва да са зависими от мъжете . Образование,работа - да са способни да се справят сами,без да разчитат на милостта на Мунчо и майка му.
Един път да се съглася с Марулета.
Според мен това е първоизточника на проблема, а именно възпитанието на момичето от майката. Ако всичко беше както трябва с него, то тези червени флагове щяха да са взети под внимание и не би се стигнало до тук.
Станалото вече станало, поне за детето се постарайте да постигнете някакъв баланс в отношенията, колкото и да е трудно.

# 564
Римона, Flowers Hibiscus.
   Мимоза , какъв съвет да й дадем? Да прави опити за помирение с "момчето" , което я наказва ,че е дръзнала да е на обратна позиция? Тя каза,че не се чувствала добре, той е я е потърсил,не се интересува кога е следващ преглед, как са тя и бебето. И ти смяташ, че този човек изведнъж ще се поправи , когато се роди детето? Сериозно?!
   Той вече би трябвало да обича това дете и да се вълнува какво се случва с него, с майката. Честно, ако дъщеря ми беше в такава позиция, щях да я посъветвам да приключва с това момче. Ако синът ми се опитва да шикалкави като този Мунчо , щях да съм доста остра и категорична с него.
   Изобщо няма да е лесно на майката, в нито един от двата случая - със или без бащата.Само че ако е без, си дава шанс да е щастлива,нищо ,че ще е трудно.Ако остане с него, ще пие отвари, ще мълчи и ще търпи капризите на майка му . После ще четем как свеки влиза ,докато кърми, как нарежда какво да яде бебето, какво да му облекат, как да го възпитават.
   И нещо друго ми направи впечатление- едните родители правят скандали на другите. Това пък е толкова недопустимо. Надявам се родителите на бъдещата майка да са по-адекватни от нея и да я подкрепят, да помагат да завърши и да гледа детето, за да си вземе живота в ръце.
   А относно бащинството, няма бутон, с който да го включиш и изключиш.Всеки от нас знае поне за един пример, в който след развод,бащите все едно нямат деца.Този елемент, ако иска да бъде баща,щеше да бъде.

# 565
Добре, пак казвам, че инфото е малко, за да се съди. И вие ли мислите, че свека дърпа конците с отвари?

А сега чисто хипотетично си представете, че младежа е затънал в кредити заради хазарт и родителите му ги изплащат. Представете си и кандидат снахата, която иска всичко да е както се полага за старт на младо семейство / нейно право е/, но не може да даде нищо насреща, а и в последващите няколко години, защото се предполага, че ще е в майчинство. Не вярвам да има майка, която да мисли злото на детето си - момче или момиче. Тук аз виждам грешка след грешка и напът за последващи грешки по-сериозни от предходните. Не се търси начин да се оправят нещата, а вместо това се забиват още повече.
От друга страна на никой / мъж или жена / не би му било приятно да се хвърлят упреци към родителите му и в частност към майка. Тук егото е много силно засегнато и затова казах, че фокуса не бива да е в майката, а усилията да се насочат към тях самите. Да се абстрахират от околните и да разговарят без да намесват роднините.
Да се вярва, че майката прилага вещерски похвати в 21-ви век е несериозно и се избягват напълно решими проблеми. Все пак до някое време нещата са вървяли добре, но нещо е обърнало каруцата.
Авторката на темата е убедена в правотата си и би искала да му "отвори" очите, без самата тя да си дава сметка колко нелепо и незряло звучи в цялата ситуация. Това би бил достатъчен довод за един мъж да се отдръпне.

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 13:30 от •mimoza•

# 566
Ако, предполагаемо е затънал в кредити заради хазарт и родителите му ги изплащат, авторката трябва да бяга с 200 и да не се обръща по никакъв повод и изобщо да не се интересува от майка му.

# 567
Свека може да не дърпа конците с отвари, ама ги дърпа и още как. И какво означава, че снахата не може да даде нищо насреща? Тя за нея ли иска да живеят нормално или има и дете напът в картинката? Говорили са за жилище чак след като е забременяла, не преди това. Този "мъж" ако не може да издържа дете и жена, защо не е взел мерки това бебе да не се появи? Или те мъжете могат да карат, както си искат, ама после жените да теглим последствията?
Освен това - всяка жена има право да каже "майка ти ни се меси твърде много в живота, това не ми е приятно, искам да сложим граници". И нормален мъж би трябвало да се вслуша в жена си и да обсъди проблема, а не веднага да заема отбранителна позиция и да обвинява нея, че иска да го раздели с родителите му. Няма как да има усилия за тях самите, ако във връзката има трети фактор - маминка, която смята, че всичко ѝ е позволено, синчето си е нейно, а снахата е само придатък.
Дали има или няма вещерсво в XXI в. не е обект на дискусията. Със или без отвари, свекървата се държи като вещица (в преносен смисъл) и това е главното в случая.
Да, авторката не е права, че упорства, ама не защото е нелепо това, което казва, а защото няма смисъл. Този "мъж" никога няма да избере нея и детето им пред майка си.

# 568
Мястото на момченцата е при майките им.
Когато пораснат и станат мъже, тогава да мислят за жени, деца и т.н.
Стана ми интересно – а авторката как се възприема – като момиче или като жена?

# 569
Мястото на момченцата е при майките им.
Когато пораснат и станат мъже, тогава да мислят за жени, деца и т.н.
Стана ми интересно – а авторката как се възприема – като момиче или като жена?
Уместен въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт