С какво ви дразнят свекървите? – 162

• 34 358
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
След като ще се разсърдят при всички варианти, не правете гимнастики и не лавирайте, а директно говорете с тях. Нали сте пълнолетни, имате право да сте сами там. И нека те си отменят резервацията.

# 661
На мъжете не им пука много щом има кой да се грижи за децата и биха го приели за нищо особено или какво пък толкова 😃 Не го давай за пример.

# 662
И аз мисля, че са дошли да шпионират. Иначе щяха да питат "имаш ли нужда да дойдем да помагаме" и ти щеше да имаш избор да кажеш да или не. Оставят те без право на избор дали искаш да прекараш почивката си с тях, което никой нормален човек не би направил. То е ясно, че като бабата и дядото са там, ще трябва да се виждате, искаш, не искаш.

•mimoza•, и това е вярно, но някои се правят на луди. Моят мъж на няколко пъти се е опитвал да ми натриса свекървата, като пред нея ме пита "що не отидеш с майка, да не си сама" и ме поставя в неудобна позиция... И аз трябва да кажа пред нея "не, благодаря". Насаме съм му обяснила, че първо - обожавам да съм сама и не съм от хората, на които им трябва компания да отидат на спа, кино или шопинг, даже ми пречат, и второ - оттук нататък ще ходи навсякъде с тъща му да не е сам, тя с удоволствие ще дойде с него и за риба, и по магазините.

# 663
  • София
Манди, ти съгласяваш ли се, като те пита пред нея? Не схванах от написаното.

# 664
Естествено, че не. Казвам "а не, няма проблем да съм сама" или "няма да мога да я върна с колата, после имам работа". Но беше натоварващо и съм си измисляла причини, защото понякога единственото нещо, което е било пречка, е че просто не я искам (не че е лоша жената). Ами сконфузно става и за мен, и за нея, въпреки че ме е питал. Какво остава в ситуацията на авторката, където дори не са я питали.
Аз не съм толкова рязка/пряма и не бих могла да кажа "сменете си резервацията, не искам да сме на едно място".

П.П. Сигурно 50 % от мъжете се правят на луди, няма как да смятат, че жена им умира да прекарва време със свекървата, а повечето предлагат подобни неща или я натрисат без питане.  В същото време, ако ги питаш, тъщата ще я виждат веднъж на високосна.

# 665
Анонимна, а свекърите ти пенсионери ли са?

# 666
Много подла постъпка от свекървата. Не знам какъв съвет да дам.
Ще загубите пари, но аз бих ангажирала друго място за почивка. Три дни с тях, докато тм е с вас, и после бих си тръгнала с него и децата.
И ще си прекарам с децата славно другаде, както сме го планирали. Да се сещат, да се сърдят, да се цупят.
Много подмолно, много.

# 667
  • София
Много грозно от страна на свекървата - много добре е знаела, според мен, че се натриса, защото не те е питала в лицето, а вече пред свършен факт уведомява детето, а не вас ...
И понеже тъй или иначе ще бъдат засегнати, опитайте да ги откажете тях, при вас ще е по-сложна организацията, че и загуба на пари и т.н. Говорете обезателно с мъжа си, нека той да им натвърди, не само да се чуди що така.
Като питат що, ами кажете им, искаме малко време насаме да почиваме, толкоз, не е нужно повече да се обяснявате.

# 668
Това е странното, как са си представяли свекърите, че ще стане?
Изведнъж ще изскочат в хотела и ще кажат "опа, изненада!".
Това само по филмите съм го виждала.
Най-нелепото за мен в случая, че са решили да не казват нищо дори на сина си. А защо тогава пък са казали на детето и то пред майка му.
Много, много странна ситуация. Напълно нелогични действия от страна на свекървата, затова и попитах дали е пенсионерка.

# 669
  • София
Не се знае дали не са казали на сина си Grinning

# 670
Скрит текст:
Това е странното, как са си представяли свекърите, че ще стане?
Изведнъж ще изскочат в хотела и ще кажат "опа, изненада!".
Това само по филмите съм го виждала.
Най-нелепото за мен в случая, че са решили да не казват нищо дори на сина си. А защо тогава пък са казали на детето и то пред майка му.
Скрит текст:
Много, много странна ситуация. Напълно нелогични действия от страна на свекървата, затова и попитах дали е пенсионерка.
Свекървата е решила индиректно да уведоми майката чрез детето, това е съобщение, насочено към нея, не към него.
Между другото, авторке, приеми го положително - като урок, не като неприятност, вече няма да споменаваш планове къде и кога ще ходите на почивка, нито точно местоположение и хотел.
Защо не пратиш вашите на почивка на ваше място, за да не ви изгори резервацията, пък ти не отидеш другаде? Smiley Да си почиват сватовете едни с други и да си правят компания.

# 671
Анонимна ми звучи като много сговорчиво същество, решили са, че ще го преглътне. Как пък не. Дано сценарият се разплете. Току- така от нищото не идва такава тежест. Поне да ви бяха платили почивката 😀

# 672
  • София
Да, вижда се, че търси решение на проблема.
Моят вариант си е отвръщане на удара. Grinning

# 673
Или пък може да се прежали тоя път, за да покаже на мъжа си, че не може да се разчита на помощта на родителите му. Според мен като го остави няколко пъти с децата и с тях, ще му светне лампата.

# 674
  • София
Не не, категорично не.
Хората не се учат от преглъщане, с последващо показване и евентуално пасивна агресия. Викат си "ето, оправихме се криво- ляво". Което е и факт, няма да уморят децата бащата и родителите му.

Общи условия

Активация на акаунт