С какво ви дразнят свекървите? – 162

• 34 359
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Защо не си правите ваши планове, ако никой нищо не казва?

# 646
Ела, изпревари ги, разсърди се ти този път и си направи както ще ти е приятно.

# 647
Нямам никакви проблеми с мъжа ми. Обичаме се и си говорим спокойно, интелигентни млади хора сме.
Ние правим това всяка година, аз оставам повече дни с децата, защото работата ми го позволява. Не е за пръв път.
Под нужда от свързване и време заедно имам предвид обичайното забързано ежедневие, двамата работим и имаме две мънички деца, сополи, работа, градина, бързане, всички знаете как е.
Затова си го чакам това време само с тях, Не съм се оплаквала от децата, когато сме сами много ме слушат, затова и ще си готвим, готвим си заедно, забавляваме се, нямам нужда някой друг да готви това сме си го планували с децата, подготвили сме си даже рецепти.
Не е за Великден почивката.
И той е шокиран, то това е от вчера информация, вчера говорихме какво би могло да направим, без да ги обидим или нараним. Това не е целта ми. Но днес сме на работа и така.

Предполагам, че съвсем добронамерено е, но както и да подходя ще се обидят.

# 648
Допуснете ли това веднъж, ще отворите кутията на Пандора.
Но ето, за пореден път, съобразителните трябва да отстъпят, за да не се разсърдят наглите. Това вече не го позволявам.

# 649
Авторке, намерете начин да се отървете от свекърите. Ако трябва - недейте да ходите на почивка. Знам, че е много лесно да се каже, ама иначе наистина ще им дадете картбланш всяка година да се натрисат. Ако трябва - сменете мястото на почивката, дори и да е компромисно в сравнение с това, което сте резервирали и като питат свекърите "защо?", директно им отговорете, че предпочитате да сте сами. Няма какво да се съобразяваш, че ще се обидят - те съобразяват ли се с вас? Те искали ли са мнението ви дали да дойдат и те? Не са, значи вие имате право да поставите граници.

# 650
Тази манипулация със сърденето работи като си дете, вече възрастни хора да се манипулират по този начин ми е непонятно.
Достатъчно съм угаждала на този и онзи, пренебрегвайки себе си, затова от някакво време насам си гледам първо на мен кое ще ми хареса и кое ще ми е приятно. Та, така и в описаната история, какво ви пука, нека се сърди който иска, след известно време ще престане, ако ли не, негова работа…
Това пък с почивката е някакъв ужас. Бих сменила датите или мястото. Добре, че при нас няма шанс за подобен сценарий, иначе да съм се побъркала. Едната почивка дето имаш и да я изкараш със свеки… безценно.

# 651
Наглост на н- та степен.
Анонимната, а сигурна ли си, че свекърите нямат намерение да ти помагат, а по скоро да те следят, като си сама без мъжа ти, какво правиш?!!

# 652
Тя беше написала в поста, че свекърите деца не гледат по принцип, така че явно идеята е да седят и да дават акъл и непоискани съвети.

# 653
Тя беше написала в поста, че свекърите деца не гледат по принцип, така че явно идеята е да седят и да дават акъл и непоискани съвети.
И да разчитат авторката да готви и за тях. Чудна почивка, нЕма що!

# 654
  • София
И според мен искат да шпионират какво прави без мъжа си. Grinning

Знам, че рокадите в последния момент не са много лесни, но аз бих останала първата част от почивката, а за втората - бих запазила другаде за мен и децата. Без да казвам. Но аз не обичам да не казвам какво номера и да ме поставят пред свършен факт. Бих излязла с ново двайсе. Grinning

# 655
Много ми е познато, слугинаж, ама висш пилотаж - на почивка, ама почивка само за свекърите. 😆

# 656
Бих реагирала на момента! В същия този момент в който съм разбрала. И не, не ме интересува кой ще се обиди - директно и в очи бих попитала. Как решихте да е точно тогава и точно там?
Ако се окаже случайност, с цел доброто на всички и опазване на отношенията казвате, че държите да сте сами и сменяте мястото.

# 657
Щом с мъжа ти сте на едно мнение, просто говорете с тях. Дайте вашата гледна точка, така както я каза тук. Например:Извинявайте, много ви уважаваме, обичаме да сме с вас, но на почивката искаме да сме сами.  Знаем, че сте искали да ни е добре, но така ни нарушавате плановете и само ще си развалим отношенията, а ние не искаве това. Ако са разбрани хора ще ви разберат. Истината с нормален тон за мен е най-добрия вариант.

# 658
Ами не знам, нали ви казвам, не съм мислила подобно нещо. Нито имаме проблеми, нито нищо. А и не е нито за първи, нито за втори път това. Вече няколко години правим така с мъжа ми, защото искаме децата да останат по-дълго на морски въздух. А той и пътува по работа от време на време, аз оставам сама с децата и вкъщи и се оправям чудесно, свикнала съм.
От къде да им хрумне изведнъж да ме пазят?
Вярвам, че някакси в главите им (то на свеки де, свекъра не прави резервации и не се занимава с такива неща) някакси са решили, че ще е супер и ще се зарадваме и ще имат много време с нас. Но съм като попарена
Всякак ще се обидят в това нямам съмнения, но да ще се наложи няма как:( да решим въпроса макар и със загуба на пари и време. Просто исках да споделя дразнене с вас:) Дотежа ми, че трябва да го мисля сега, да внимавам кое как, да отменям, да търся, да нагласям, да губим пари и т.н

# 659
Давай смело. Допуснеш ли го веднъж, ще ти се качат на главата и хоро ще почнат да играят. Направо им кажи, те дали ще бъдат ок, ако за втората част от почивката ти си тръгнеш, и оставиш мъжа, децата и твоите родители, без никой да ги е канил?

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 14:39 от Прекрасная Василиса

Общи условия

Активация на акаунт