С какво ви дразнят свекървите? – 162

• 34 364
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Не пречи да се променят незначителни подробности като свекъра, важно е, че свекървата е налице Stuck Out Tongue Winking Eye

Иначе, бих оставила децата да ги гледа и бих се "свързвала" с мъжа си на мястото на питащата.

# 631
Тя си каза защо те не могат да гледат децата

# 632
  • София
Сега се върнах и прочетох, да. Моя грешка.
Мъжът ти какво мисли за тази изненада, авторке?

# 633
  • София
О, боже, това е някакъв ужас! Сменяй резервацията моментално и не им казвай, докато не тръгнете, в последния момент се е наложило и толкова.
Егати номера, нямам думи.

# 634
Тя няма да им каже, но мъжът и едва ли ще го премълчи пред родителите си.
Наистина много неприятна ситуация.
Най-лошото е, че сигурно на свекърите това им се струва супер идея и може би са го замислили именно с цел да помогнат, без да осъзнават, че се натрапват и че физически не могат.
Понякога хората вършат такива глупости, че сами се чудят на себе си след това.
Моят съвет е мъжът тактично да им обясни, че искат да са сами по време на почивката и да им предложи да се видят с внучетата по друго време, например той да им гостува с тях или нещо подобно, щом искат да прекарат време с тях и да помогнат. Ако наистина намеренията им са били добронамерени, няма да се разсърдят. Ако пък не са - толкова по-зле за тях. Наистина няма нужда човек да се наказва точно за почивката, която чака цяла година, при положение, че има толкова много други поводи и начини хората да се виждат и прекарват време заедно.
Дано мъжът помогне да се разреши този случай по възможно най-добрият начин за всички, все пак той познава най-добре родителите си.

# 635
Ей това е топ свекърва.Да направиш така,че снахата да няма полезен ход .Евала!Другите свекита да вядат тефтерите и да си водят записки.
 Авторке, ще готвиш за вас и още двама.Или мъжът ти говори с тях и ояснява защо искате да сте саи,защо ТИ искаш да сте сами,или сменяш датите на своя глава,като казваш защо.И в двата случая ти си лошата,но не е ли по-важно да почиваш така ,както искате. Ако обаче всичко  есъс знанието и съгласието на мъжа ти......кофти.

# 636
Авторката трябва обаче да е сигурна, че не е имало разговор с мъжа, в който той да е казал "Елате и вие, има място". Може в неговата глава родителите все пак да са от някаква помощ - и за трите дни, в които и той ще е там, и компания за следващите, в които ще го няма, да не е жената сама. Може в неговите очи това да е добро решение, особено ако мястото е наистина усамотено и не е съвсем ОК за сама жена с деца.
В смисъл, ние не знам дали му е казано ясно това, което се казва на нас тук - че жената иска първо да са си само четиримата, а после - само тя с децата, без "помощ" и "компания".

# 637
Не знаем. Пишем на база това,което ни е казано.

# 638
Анонимната,
понеже пишеш, че искаш на спокойствие да се свържеш с мъжа си и децата си по време на почивката, изглежда сякаш имаш семеен проблем с мъжа си. Възможно ли е той да ги е поканил или дори накарал да дойдат на почивката, защото те ревнува и иска те да те наглеждат, когато него го няма? Говори с него по въпроса, но чети между редовете. Същевременно, ако ти си се оплаквала, че не смогваш с децата, пак може да му е звъннало някое звънче в главата, да ти осигури макар иминимална помощ с децата, когато него го няма. Почивката за Великден ли е?

# 639
  • София
И защо авторката не е питала ни свекърите, ни мъжа си откъде идва тази идея и защо никой не я е питал преди да резервират? То нелепо просто. Ако си бяха близки, или ходеха по почивки заедно, ок, но така някой да и се натресе е абсурдно.

# 640
Maruleta, аз имам чувството, че на някои свекита това им става водещото в живота - да седят и да мъдрят ходове срещу снахата, така че да няма какво да измисли повече или ако измисли нещо да се окаже в тяхна полза.

Аз директно бих поставила въпроса в общ разговор, но задължително и ММ да присъства. - защо решихте да запазите по същото време на същото място? И ако измислят нещо от сорта "да помогнем" - тогава ясно казвам, че сме искали тази почивка да е само за нас тримата и ако искат да ходим някъде заедно всички да бъде по друго време.

Ние продължаваме драмата кой и къде ще празнува Великден, но я чаках да звънне да каже измислили ли са нещо с дъщеря й. Обаждане няма, ама и аз няма да се бутам между шамарите.

# 641
Ella11, като няма покана, няма гостуване.

# 642
Свекървата може да готви, а съфорумката да си гледа децата. Ако до сега не са били заедно на почивка, да не се настройва предварително негативно - може да си изкарат и добре.

# 643
Въпросът е принципен. Откъде накъде някой ще си прави планове АЗ как и с кой да си изкарам почивката зад гърба ми. Бих била бясна.

# 644
Ella11, като няма покана, няма гостуване.

Проблемът при нас е друг.
Дъщеря й е в София, ние сме в София, нашите са в друг град.
Предложението ми беше да сме при нашите до неделя, да си дойдем и да отидем у сестра му, ако е съгласна. Ако ли не, да дойдат у нас и да си поръчаме храна. Третият вариант беше да дойдат у нас в понеделник.
Вторият директно отпадна, не можело така и оставих нещата в техните ръце. Обаче 1 седмица вече нищо не казват.
Принципно аз нямам желание да се събираме с тях, но ако не го направим, ще има сърдити.
Миналата година бяхме у нас, аз готвих, аз чистих, оправях, сега се надявах да не ми падне пак този товар на мен, ама като гледам може и да не ме огрее..

Общи условия

Активация на акаунт