С какво ви дразнят свекървите? – 162

• 34 371
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
В един от старите постове някой я пита от къде е и отговорът е ,че е там,където е било Априлското въстание.Цитирам по памет.

# 616
Денислава,
Ако приятелят ти наистина е помак, както си писала в предишни теми, то няма нужда майка му да прави специални "магически отвари", че да го задържи в къщи. При някои от тях разбирането е мъжът си живее с родителите, а после води и булка в дома си. Не се отделя. Традиционно е разбирането, той осигурява къщата, тя покъщнината. Помисли, дали би живяла по този начин. Явно отделянето е невъзможен за него избор.
Какво е направил и решил брат му, няма значение, важно е той, как приема нещата.

# 617
Изначало тук е разковничето, но никой не чете. Не се касае нито за Муньо, нито за майка му. Карина също не чете. Става въпрос за традиции от друго вероизповедание.
Deni- meni, благодаря за труда да го напишеш.

# 618
Аз също да се присъединя към съвета да не се говори на мъжа за отвари и хапчета.

То по принцип е трудно да се разбере как може човек,  който завършва фармация (а той и мъжът май това завършва) да допуска като вариант, че майката посредством някакви отвари ще постигне подчинение на сина си. Дори и  майката да е толкова хахава да им бае и да им сипва омайни билета, не е това причината за проблемите на авторката с мъжа.

# 619
Изначало тук е разковничето, но никой не чете. Не се касае нито за Муньо, нито за майка му. Карина също не чете. Става въпрос за традиции от друго вероизповедание.
Deni- meni, благодаря за труда да го напишеш.
 Тя в поста си в тази тема не споменава такова нещо. Иска мнения, получава ги на база написаното тук, за конкретния казус.Това с помаците го е писала в предишни постове,по други теми.

# 620
Така е, но последните две обсъждани свекърви се оказаха далеч от националната ни битност. Тези неща трябва да се уточняват. Религиозни и извън национални характеристики са избор на българската снаха. Свекървите са " невинни" в случая.
Имаше една италианска, за нея с кеф четях. Но се знаеше, че е чужда.
Че и бизнес дама беше 😀

# 621
И аз не съм чела старите теми,за да допусна,че става въпрос за помак...

# 622
Прочетох старите теми, защото mimoza ги беше сложила в свой пост тук в темата и написала, че те обясняват всичко. Стана ми интересно.

# 623
Да де, ама никой не е длъжен да я издирва Денислава из форума, години назад.
  Всеки средно интелигентен човек ,когато разбере,че гаджето е от друга вяра,независимо каква, ще си направи труда да почете и да се информира.Ако щете и да поразпита.И тогава да прави информиран избор,ще бъде ли с не- го или не, какви очаквания да има, на какво да се надява. Гаджето винаги може да си прикрие добре, това е факт.То и без да е от друга вяра стават такива изненади. Не казвам,че другата религия е виновна, напротив.

# 624
Моята свекърва си е резервирала хотел за лятната ни отпуска, където и ние, когато и ние.
И то го разбрах съвсем случайно, когато каза на детето - ние с тебе ще си играем бабо, а мама да си почива.
Бях в шок. Познаваме се вече от много години и се харесваме. Но нямам никакво, ама ниакквво желание да прекарам лятната си отпуска с тях със свекъра.
Обикновено не сме им казвали нито къде, нито кога ще ходим, през годините, но сега по случайност знаят, отвори се тема за мястото и споменах аз самата.
Става дума за много малък хотел с басейн, почти къща за гости е, т.е няма начин да не се засичаме.
Мъжа ми ще е там за около 3 дни, през останалото време ще бъда аз с децата.... и очевидно свекърите.
За да избегна предложенията - те никога, при никакви обстоятелства не са гледали децата, не са и предлагали, но и ние не сме. Не могат да плуват и имат и здравословни проблеми, а те са мъници, породени, които нон стоп плуват или тичат. Т.е не мога да им оставям децата по никакъв начин дори и за малко. Няма как да са ми в помощ.

Чувствам се зле, защото - хем това ме дразни много. Нарочно избрах такова мини, бутиково, много тихо, изолирано място, даже ще си готвя, защото исках макс спокойствие и време с децата ми. Имам нужда от спокойствие и свързване с децата и мъжа ми.
Хем пък - звуча като някаква злобарка, защо не искам горките баба и дядо да си чилват край нас просто.
Но едното дете много се превъзбужда край тях, иска да покаже всичко, крещи, плаче доста. Не е така само с мен.
Но и - просто имах нужда от това време за себе си.

Мисля, че ще се опитам да променя датите, но не знам възможно ли е.
И все пак каквото и да направя ще изляза лоша. ще ги натъжа.
Но и аз съм човек

И изобщооо, как им хрумна това не знам. Супер си се разбирахме с тях от разстояние.
Е с това ме дразни:) Инак до сега 8 години, съвсем свястна жена, разумна. Малко прилепчива, но аз умея да пазя възпитана дистанция. ... до сега.

# 625
Ей на това му се казва номер. Мъжът ти какво мисли?

# 626
Много кофти изцепка от страна на свекървата. Можеше поне да те попита дали имаш против. Сигурно си мисли, че ще ти е от помощ и е с добри намерения.

# 627
  • София
Това да не е потребителката, на която родителите бяха много готини и ходеха по почивки с тях "да си чилват", a свекървата не я канеха наготово на почивка. Да е решила да се "джойнне" after all Joy

# 628
Там май нямаше свекър и тя искаше да и плащат почивките.

Иначе какво да кажа,  разочарование  и изглежда нямаш полезен ход.
Смени датите и кажи, че то се налага от работата. Да не би с мъжа ти да са го обсъдили и той да е решил, че е прекрасна идея да не си сама?

# 629
Това да не е потребителката, на която родителите бяха много готини и ходеха по почивки с тях "да си чилват", a свекървата не я канеха наготово на почивка. Да е решила да се "джойнне" after all Joy
Ммм не, този случай е друг, на предишната потребителка свекъра беше починал и свекървата наследила нещо си.

Общи условия

Активация на акаунт