Отговори
# 315
Здравейте шифьорки,
по-нагоре про4етох един въпрос ,който и ме ме интересува ,но не намерих отговора ,така 4 е6те попитам пак.
Колко време след изпита ще имам книжка в ръцете си и каква е процедурата по издаването й?Аз ли я движа или инструктура?Въпроса ми е дали имам право на избор ,за6тото искам колкото може по-скоро да по4на да карам,4е да не забравя. Crazy Изпита ми е лсед 10 дни  #Crazy

# 316
Witchy,
след изпита се свързваш с инструктора - той ти дава някакъв документ, че си изкарала курса.  Записваш бчк. МОжеш и сега да го изкараш, преди изпита. Вадиш медицинско, снимаш се /мен ме върнаха за нови снимки/ и с тези четири неща плюс лична карта отиваш в Кат в Дървеница. за три дена и 40 лева имаш книжка. Или обикновена поръчка - за десет дни и 21 лева.
Ауу, не видях, че си от Варна.  Embarassed  Значи промяна - във вашето КАТ - не го знам къде е ...

# 317
     Момичета, имам едно питане - как ви учи инструктора да потегляте на изкачващ наклон?
Аз попитах един колега, и той ми обясни следното: едновременно с отпускането на съединителя, се подава газ и се освобождава ръчната  newsm78. Така колата не се връща назад.  Thinking
почти същото и аз правих ... държиш спирачката , отпускаш съединителя до момента в който се променя звука от двигателя / колата почва леко за ръмжи/  тогава подаваш газ и .... опс Simple Smile
 поне при мен не се връща , но направих 20 опита преди да стане перфектно ...сега вече няма проблем
да се похваля ...преди няколко дни си взех книжката от КАТ
вчера карах за първи път / не сама разбира се / съпругът ми не спря да повтаря "Дай газ бе жено това е кола ...  охлювите дават  мигач ще те изпреварят ..." а аз се правех на примерен шАфьор и си карах с 50  Wink
... малко в страви от темата ... интересно ми стана че МЛАДИТЕ шофьори стартират с 27 точки , а не с 39 както е по принцип !
.... някой знае ли от къде мога да си закупя "внимание млад шофьор" триъгълника за колата ?

# 318
  • Варна
мен ме скъсаха онзи ден, на едно нерегулирано но доста натоварено кръстовище.Уж нямаше никои и тръгнах, в същият момент се пови един засилен бакшиш и дотам бях 

# 319
  • На погрешната планета
Cherryto  , упражнявай се да свикнеш къде ти "отделя" съединителя на колата. Аз така тръгвам на наклон- държа спирачката и съединителя и включвам първа, отпускам съединителя до мястото на което ми отделя и като тръгне колата преди мен, или като ми дойде ред да минавам, пускам спирачката и веднага подавам леко газ. Не мърдам на зад дори и с милиметър Peace. Ръчната я използвам само ако наклона е много голям, или ако съм паркирала на наклон с предницата в ниското и трябва да дам на зад.

# 320
мен ме скъсаха онзи ден, на едно нерегулирано но доста натоварено кръстовище.Уж нямаше никои и тръгнах, в същият момент се пови един засилен бакшиш и дотам бях 
Hug Следващият път непременно ще го вземеш   Peace
Сега се прибираме от гости, мъжът ми ми даде да карам малко семейния автомобил, беше ми сефтето на фарове  Peace и децата бяха на задната седалка  Hug
което означава че ми има доверие  Blush Mr. Green

# 321
браво на мъжа ти,много е важно хората около теб да те подкрепят и да ти показват,че ти имат доверие Sunglasses
Цитат
малко в страви от темата ... интересно ми стана че МЛАДИТЕ шофьори стартират с 27 точки , а не с 39 както е по принцип
в последствие ако нямаш нарушение стават 39,така е от около 3-4 години  bouquet

# 322
Witchy точно както ти го е обяснила elidik само че,с една подробност за БЧК вьв Варна се чака много  #Cussing out аз се обадих на 30 Март и ми дадоха час за 17Май ooooh! и като отидеш си приготви много нерви че, това са 4 часа глупости Wink .Чух че,можело да отидеш сутринта и да чакаш  ако някой не дойде да влезеш на неговото място  newsm78 ама аз толково свободно време нямам.А като си вземеш всички документи и се запьтиш доволна кьм КАТ те чака следващата изненада километрична опашка чак до вратата,работи само едно гише а сьс скоростта с която обработват документите е ... може човек да остарее там #2gunfire
Успех ти желая  bouquet

# 323
  • София
Доколкото знам ,БЧК се признава ,ако в  друг град сте изкарали курса.За София се чака една седмица.Опашки пред гишетата на КАТ няма.Става за около 5 минути.Бабките,които работят там са много любезни и помагат.Откъде мога да си купя Триъгълник,за обозначение ма млад шофьор,някой знае ли?

# 324
  • Дъблин
marianasot, явно си уцелила момент, в който не е са имали много желаещи тези бабки. Иначе хем чакаш дълго, хем са и заядливи. Аз вчера си подадох документите, в 8:30 от 4 гишета работеше само едно и сещайте се какво беше на него. Документите ги гледат от всички страни, с мен се заяде за медицинкото, че годината му не се разбирала. Нали ги знаете докторите как пишат  hahaha та тя не можа да разчете, че е 2007 г., та вика колежка да гледа...аз през това време изтръпнах, че няма да мина и пак трябва да повторя цялата процедура.
Слава Богу, приеха ги. Плащането в банковия клон на КАТ е единственото бързо нещо там. Та така, живот и здраве утре ще имам книжката, пуснах си я бърза поръчка, за 3 дни.

# 325
.Откъде мога да си купя Триъгълник,за обозначение ма млад шофьор,някой знае ли?
Практикер?

# 326
  • Дъблин
В "Практикер" май нямат, поне в този на "Дружба" нямат. И двата пъти като ходихме имаха само обозначения за WC и табели "Зло куче".

# 327
  • София
В "Практикер" май нямат, поне в този на "Дружба" нямат. И двата пъти като ходихме имаха само обозначения за WC и табели "Зло куче".
Разсмя ме!

# 328
  • София
Милички, да се похваля, че и аз съм вече шофьор!!! Много съм радостна! Бях сигурна, че ще ме скъсат и затова отидох доста спокойна. Обаче по едно време като ме хвана шубето и като започнах да треперя... чудех се дали ще мога да карам в това състояние или е по-добре да се отказвам. Добре че беше инструкторът ми - той не ме пусна дето се казва...  И като почнах да карам се концентрирах и така... доволна съм от себе си, макар че инспекторът имаше забележка, че имам "тежка газ", трябвало повече да пускам колата по инерция и да "галя" газта. Иначе по едно време той леко подскача и се засилва, за да ми покаже една дупка, която обаче аз бях видяла и започнах да я избягвам почти заедно с неговото подскачане, като му казах "Спокойноооо!!!" Човекът така ме изгледа, пък на мен ми стана едно смешно...

# 329
Триъгълник за нов шофьор имаше наскоро на ул."Фритьоф Нансен"11, ф-ма"Зелена вълна".Продават ги там.

Общи условия

Активация на акаунт