🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXV 🎬

• 45 483
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Christopher Nolan’s ‘THE ODYSSEY’ has wrapped filming.

In theaters on July 17, 2026.

Има ли вече пуснат тийзър?

# 706
# 707
Сигурно ли е, че приключиха? Преди няколко дни в Стани богат, Мат Деймън каза, че още снима и ще се връща на снимачната площадка... Пенелопа вече се снима активно в Дяволът носи Прада - сигурно нейните сцени са заснети.

# 708
"Оръжия" - препоръчвам с две ръце, от началото до края е изпипан. Оригинална история и супер изпълнена.

# 709
По БНТ пак дават Полицаят от Сен Тропе, в момента е Полицаят в Ню Йорк, миналата седмица беше първият филм. Някой ми каза, че са ги давали разбъркано, което е жалко, защото щях да си ги изгледам.
Не мисля, че всички от поредицата са еднакво добри, но някои ми харесват.

# 710
  • гр.София
"Оръжия" - препоръчвам с две ръце, от началото до края е изпипан. Оригинална история и супер изпълнена.
Има ли брутални сцени? Че все по- избягвам подобни филми. А няма какво да се гледа, докато не пуснат" Голо оръжие " Преди хоръри даваха по Хелоуин, сега лятната програма е пълна с тях, явно това се търси.

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 22:40 от blanc

# 711
  • Berlin
Спокойно пропуснете My Oxford Year (в Нерфликс го гледах), бледо копие на Me Before You.

# 712
  • Галифрей
My Oxford Year е в категория “ Ооох поредният кридж романтичен драматичен  филм на Нерфликс” Тази София Катсън обича да снима такива  нелепи филм. Тя не може да играе. Красива е да, но по скоро е за модел, не влага емоция седи една и съща латино кукла барби. Говоренето й един от малките й проблеми. Арогатно държание. Просто кридж седи там за красота. 😒
Аз го гледах заради сладкият британец от Бриджтън.  Той поне така може да играе хубово. Но аз не усетих “ ХИМИЯТА” нямаше връзка от нейна страна. На снимките приличат налепа инстаграм двойка. Да съгласна съм,че е евтина версия на Me before you. Ама все е доста по добър от този.
Общо взето филмът е за девойка на име Ана  от Мехико, отива да учи в Оксфорд случайно среща един младеж който  я опръска с колата и тя му го връща ( романтична комедия). Та Джейми се оказва нейн учител, току завършил с докторска степен по “ Викторианска поезия”  А ве любов ве. 😃
Идеята не е лоша,  но ако бяха избрали друга актриса която може хубово да играе да влага е чувства щеше да е една идея по-добре.

# 713
Има ли брутални сцени? Че все по- избягвам подобни филми. А няма какво да се гледа, докато не пуснат" Голо оръжие " Преди хоръри даваха по Хелоуин, сега лятната програма е пълна с тях, явно това се търси.
Има една по-гадничка към края.

# 714
  • София
Момичета и малко момчета, идва време за новата тема.
Бързам да кажа, че утре няма да съм на линия през деня, същото ще е в понеделник, когато съм на киномаратон.
Така че ако случайно се чукнат 50 страници в тези периоди, просто ще помоля модовете да изчакат малко. А вие си пишете, проблеми няма. Simple Smile
Темата е готова, но през телефон е по-трудно да се пуска анкета и слага корица на новата тема, а и не искам да си нарушавам почивката.

НО,
за друго се включвам.

Как я мислите тази наша обща/спонтанна идея да се направят анкети за любима филмова музика (т.нар. саунтракове)? И как я виждате.
Да знаете, че само опипвам почвата. Няма сега да се пуска. Още не съм измислил каква да е новата анкета за новата тема, то само това ми остана.

Под любима музика, веднага ще се сетите за Ханс Цимер ; Джон Уилямс ; Енио Мориконе ; Джеймс Хорнър и т.н.
Но ми е малко сложно да измисля 'рамка'

Любими композитори?
Любим саундтрак? (ама те са стотици ; май е хубаво да се разбият малко)

Ама и това със саундтрака е малко подвеждащо. Обикновено има един/два мотива, които са изключително силни, останалото е пълнеж.
Или пък има едно велико парче (ама това вече си е секция музика ; то не че другото не е, хаха), което така се е сраснало с филма, че не можем да отделим едното от другото.

Така че не е никак лесно да ви кажа... Simple Smile

Мнения?

# 715
  • Варна
Аз така бих искала ,,...едно велико парче(...), което така се е сраснало с филма, че не можем да отделим едното от другото."

# 716
Diavolo, ето примерни въпроси за анкетата (или бъдеща такава, ако вече си намислил):

Ръководите ли се от рейтинга в IMDB и други сайтове при избора на филм?
Следите ли трейлъри, за да решите дали да гледате даден филм?  
Интересувате ли се от интересни и любопитни факти (trivia) около продукцията на даден филм?  
Четете ли издадени биографии или автобиографии на кино личности?

Не знам дали позволява да са толкова дълги въпросите, но лесно се отговаря с Да / Не / Понякога ...

Аз в момента чета мемоарите на Ал Пачино "Сони бой" на издателска къща "Бард". Майка му го е водела на много кино прожекции и е закърмен с игрални филми още от малък. Имало е риск да бъде сменен в "Кръстникът", защото в началото не се е справял убедително, но това му е вторият филм с голяма роля, преди това е участвал в театрални постановки. Изказва се с голямо уважение, дори възхищение към актьорите и режисьорите, с които е играл и работил и не звездее.

# 717
  • София
Този, който е отговорен за музикалното оформление на филма, как се нарича? Композитор? Музикален директор? За един саундтрак е важно всички мелодии във филма. Иначе, може да има анкета за най-хубава филмова тема. На прима виста се сещам за Game of thrones, The leftovers, The godfather и т.н. За цялостното музикално оформление е малко сложно. Не си спомням сега, но имаше един доста тъп филм, който беше с перфектния саундтрак.
Май не помогнах много, нали?

Дописвам се. Един от най-перфектните саундтраци за мен е от филма Фрида https://www.imdb.com/title/tt0120679/?ref_=nv_sr_srsg_2_tt_4_nm_2_in_0_q_frida.
Всичко беше изпипано, от до.

Последна редакция: сб, 09 авг 2025, 19:06 от АРТЕМИС

# 718
Току що изгледах " Опасни зверове " . Не беше лош филма . Джей Кортни за първи път да го видя в не толкова положителна роля , и се справи добре със ролятата на психопата които отвлича жени и храни акулите с тях . Доста ми се доближава като стил този филм като филмите от 90 те . Имаше и малко криндж сцени но няма да издавам повече . Оценка 7 / 10 . Само заради няколкото нелепи сцени .

# 719
Общо взето филмът е за девойка на име Ана  от Мехико, отива да учи в Оксфорд случайно среща един младеж който  я опръска с колата и тя му го връща ( романтична комедия). Та Джейми се оказва нейн учител, току завършил с докторска степен по “ Викторианска поезия”  А ве любов ве. 😃
Идеята не е лоша,  но ако бяха избрали друга актриса която може хубово да играе да влага е чувства щеше да е една идея по-добре.

От Америка е, с латино родители (майката от Аржентина, баща ѝ от Куба ли каза). Май си гледала само трейлъра, или само първата половина Simple Smile))

Класически за жанра си иначе, да.

Общи условия

Активация на акаунт