Кървящи хемороиди няколко дни

• 1 576
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте, от 10 години имам от време на време хемороиди, като досега са били леко подути, с малко кръв, но нищо особено. Преди 6 дни ми се поду отвън и взе адски да ме боли. Отидох на гастро, като ми предписа хапчета, крем и свещички. Болката отшумя петъка, но петък вечерта се спука. Имаше по-обилно кървене, като оттогава до днес (минали са 3-4 дни) все като забърша с мокра кърпа има кръв по нея, без значиние дали ходя по голяма нужда или не, стоя доста време седнал, ако това е от значение. Не е обилно, но си става цялата червена леко, да кажем светло червено, а не ярко. Подут си е все още хемороида, не се е прибрал. Сърби ме много от време на време. Но доста ме притеснява, че си кърви постоянно и леко. Нужно ли е да посещавам специалист? И това вътрешен или външен е?

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 00:12 от Asddsaaa

# 1
Щом не спира да кърви посетете за ваше успокоение още веднъж лекар.
Освен мазилата и хапчетата - хигиената и диетата е много важна при възпалителни хемороиди.
Чудя се що за гастроентеролог не ви го е казал?

С какво се храните?
Спрете поне на първо време вредните сладки, солени, пикантни и пържени храни.

# 2
Освен мазилата и хапчетата - хигиената и диетата е много важна при възпалителни хемороиди.

С какво се храните?

За диетата съм спрял единствено пикантните храни в момента от тези, които изброихте.  И почиствам с мокри кърпи Бочко, които нямат никакви химикали. Мисля, че кървенето намаля с времето, но бавно. Както и самото му свиване на хемороида става бавно (не знам дали е свързано). Преди два дни започнах свещичките, доколкото прочетох, те също заздравяват кръвоносните стени. И хирург ли трябва да посетя? Нужно ли е да е специализиран в това?

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 01:17 от Asddsaaa

# 3
Аз съм привърженик на диетите. Освен с хемороиди имам и проблем с корема.
Лекарствата (само) за мен не са панацея.
При такива проблеми е хубаво да премислиш наистина какво ядеш.
Мокрите кърпи са решение, но е най-добре да минавате през банята след ходене по голяма нужда.

# 4
Трябва да се намери добър проктолог, а не гастро.
Само с хапчета няма да стане, както и Ариел е написала - храненето и движението играят съществена роля.

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 13:31 от Threemafan

# 5
Ходих на хирург, който пряко се занимава с хемороиди и е завеждащ отделение. Каза, че е нормално леко кървене след като е имало тромб, защото се чисти още кръвта. Най-главните неща, които трябва да не ям и които каза, че в дългогодишния си опит е виждал като най-дразнещи - кисело, люто и червено вино (червеното вино увеличавало кървенето). Смени ми свещичките от Цекатедрина с Канеф Супп. Крема Проктен ми го остави да продължа с него и да продължа да пия Детралекс. Доста висока хигиена да се поддържа и дори кърпи без химия да не се ползват - само вода. И да не се бърше, а да се попива с тоалетна хартия. Това мога да дам като  информация. Дано е полезна на някого.

# 6
  • София

С какво се храните?

За диетата съм спрял единствено пикантните храни в момента от тези, които изброихте.  И почиствам с мокри кърпи Бочко, които нямат никакви химикали. Мисля, че кървенето намаля с времето, но бавно. Както и самото му свиване на хемороида става бавно (не знам дали е свързано). Преди два дни започнах свещичките, доколкото прочетох, те също заздравяват кръвоносните стени. И хирург ли трябва да посетя? Нужно ли е да е специализиран в това?

Извинявайте ама как ще нямат никакви химикали като аз перфектно си почиствам печката с тях Simple Smile Моля Ви вземете си по щадящи бебешки кърпички!

# 7
Привет! Искам да ви кажа, че до вчера имах същия проблем. Кървене, болки, доктори и мазила и...един куп пари, докато един приятел от БАН не ми препоръча ПОСТ-НЕПРОЛ М и ПОСТ-НЕПРОЛ. Това са части които са разработени от БАН и са за регенериране на кожа и лигавица. Една нощ се мазах ту с едната, ту

# 8
Здравейте, от миналата година се появиха тези проблеми и при мен, първо видях кървене във фитнеса след тичане на пътека...спрях да ходя естествено, доста дълго след това разбрах, че тичането е доста вредно за това състояние. Явно не се бяха възпалили, но след почти цял месец хоум офис през декември положението стана много зле. Ще ви споделя всичко, което знам до тук...аз възпалението все още се опитвам да го преборя и не мисля, че е минало.
Доволна съм от отношението на д-р Желязков, ако искате го погледнете, той е проктолог,  има малка клиника, час се записва седмица-две предварително, при преглед винаги прави анаскопия с камера за да види какво се случва отвътре и да определи степен на хемороидите. Ходих вече май три пъти..Не е приятно, но не е и нещо болезнено или да е нужна упойка.
Ако работите седнал, гледайте да се движите повече като цяло и да не стоите много на едно място, ставайте на половин-един час за малко. Той ми каза, че трябва повече ходене и движение и се опитвам стабилно да се движа повече. Звучи ми като вашите да са вътрешни, но отидете при проктолог да ви погледнат.
Диетата аз явно не успявам да я нацеля, стомахът ми се дразни постоянно, но поне за момента успявам да избегна запек, което е много важно. Не стойте на тоалетната чиния дълго време, ставайте веднага щом приключите.
Не използвайте тоалетна хартия, най-много за подсушаване, но много внимателно. Аз намерих едни мокри кърпички за хемороиди, които доста ми помагат и не ми дразнят - Рувенор, има ги в аптеките.
На мен Желязков ми предписа Долопрокт свещички и Доксипрокт крем, които почти ме излекуваха първия път...но в стремежа си да не седя, стоях на право бюро по цял ден, което май ме прецака стабилно.
Диета - не яжте бял хляб, не яжте много сладко, пийте много, много вода ( към 2 литра ), без подправки, без алкохол, повече плодове (не кисели) и зеленчуци, аз спрях и млечните, да видя кое ми дразни стомаха така. Все още не знам... Яжте пълнозърнести храни, аз си карам на супи и салати от миналата година.
И борбата е стабилна. Изчетох всички теми на света. Ужасих се от странични ефекти и усложнения след каруцарско лигиране, да не говорим за процедурите, в които има шиене и рязане и не смея да си направя нищо. Та това е за момента, което се сещам по-важно. Успех, дано при вас минат по-бързо.

Общи условия

Активация на акаунт