Термин Ноември 2025

• 32 840
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
Аз имам проблем със спането,но явно се кривя доста като спя и като се събудя, ме боли и корем, и кръст, вие как сте в това отношение 😅

# 286
За спането - обикновено си поспивам докато приспивам малката. Тя заспива на гърда и в повечето случаи си поспивам малко с нея и през деня 😁

# 287
Момичета, вие спите ли?

Моят сън е тотал щета, а съм човек, който обикновено си спи, даже доста. Лягам си рано, но просто нищо не се получава. Снощи ми беше лошо на стомаха доста. Ходих сигурно 20 пъти до тоалетната без особен успех. Будя се рано, но не защото съм се наспала… искам да спя! Grinning предполагам, че е период и после ще спя като мечка, без да мога да стана, за да си наваксам, ама в момента ми е много криво, че не мога да спя. Ставам и по-нервна съответно, а не искам.
Малее аз умирам за сън, к преди бременността си поспивах и сега едвам изкарвам работния ден.

# 288
На мен ми е втора бременност, имам момченце на 8 години, но от минала връзка(понеже брак не сме имали с бившия ми) в 9 г.с и 2 дни съм, живея в гр. Нови пазар, обл. Шумен.
Спя като мечка, когато започна да чистя из вкъщи много се измарям и на почивки чистя.😅  И страшно много се издух в корем, крака и д*пе .😔  Като плондер съм и старите ми дрехи вече ми стискат. При първата бременност започнах да качвам след 5 месец а до 7 месец не ми личеше корема…
За сега по препоръка на АГ пия само биозин мама, дуфастон и фолиева к-на.

# 289
И на мен много ми се спи и много ме мързи.

# 290
Да се оплача и аз - днес рязко се издух. До вчера ми беше абсолютно плосък коремът и само вечер се заформяше, но тази сутрин станах като в 5 месец, а засега нямам проблем с тоалетната

# 291
Здравейте, записвам се и аз за термин 28.11
Имам въпрос свързан с болничните.
Аз съм в 30 дневен болничен от пункцията. Въпросът ми е как да процедирам с тези 180 дни болнични за година. (В тези 180 влизат ли и болнични от предходни месеци давани от ЛЛ?)  Ако ги продължа един след друг няма да ми стигнат.
Какъв е варианта?
/Не мога да се върна на работа/

# 292
Еми, написах отговор на въпроса ти преди няколко коментара.
Да, всички болнични до момента се включват.
Ако има дупка м/у 180-те дни и 45-дневния преди раждане, се минава през ТЕЛК.

Woohoo, и при мен си се оформи/окръгли. Предполагам толкова рано заради четвъртата бременност. Нямам против. Харесвам си го Simple Smile

# 293
Здравейте момичета,вас боли ли ви коремчето,все едно ви опъва ,пиете ли нещо за това?Ходите ли на работа и до кога имате намерение да ходите?

# 294
Няколко пъти усетих по-резки подръпвания или не знам как да се изразя.
Ама от вчера ме наболява костта отдолу, напомня ми на друга болка, от която съм още твъъърде далече и смятам да се свържа с лекаря за всеки случай.

# 295
И аз усещам такива болки, както и по-леки, така и моментни по-остри все на едно и също място, където предполагам се е имплантирало ембриончето.

Аз за щастие работя от вкъщи, та работата ми е лека, така че за момента възнамерявам да си работя до последните 45 дена преди термина.

# 296
  • София
И аз имам болки,по-скоро усещане за тежест. Но матката расте, така че не ме тревожи. Относно спането- последно време спя добре. На работа си ходя.

# 297
Рядко имам пробождания в яйчниците, тук прочетох, че било нормално, а репродуктивният ми го потвърди. Иначе след инвитрото съм на терапия Утрогестан (2х400) и но-шпа (3х2), 7 седмица съм.
Не ходя на работа, защото работата ми е интензивна, за сега си ползвам отпуската.

Прекрасен ден, на всички Simple Smile

# 298
Аз също работя от вкъщи и мисля да остана до раждането или примерно седмица-две преди термина, като цяло до последно, дори 45-дневния не мисля да си го взимам целия. Работата не ме натоварва и мисля да си действам, ако нещо не ме спре разбира се.

# 299
Здравейте, записвам се и аз за термин 28.11
Имам въпрос свързан с болничните.
Аз съм в 30 дневен болничен от пункцията. Въпросът ми е как да процедирам с тези 180 дни болнични за година. (В тези 180 влизат ли и болнични от предходни месеци давани от ЛЛ?)  Ако ги продължа един след друг няма да ми стигнат.
Какъв е варианта?
/Не мога да се върна на работа/
На мен така ми го обясниха :
Първият болничен е 14 дни (от АГ),следващите са продължение с по 30 дни с ЛКК. (180 дни без прекъсване) и после ти дават 45дневния
Друг вариант е пръв болничен от личен лекар,макс 14 дни(диагнозата трябва да е различна от бременност) Но след него трябва да имаш поне 1 работен ден преди болничните от АГ.

Общи условия

Активация на акаунт