Има ли такава измама през телефона?

• 2 480
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
Не иска

# 16
Хората с психично заболяване отричат, че имат такова и не искат да се лекуват. Близките трябва да търсят начини.

# 17
  • Варна
Да бе, трябва. Как не. Май не си чела за тази. Ън е писала достатъчно за случая й. Там е безнадеждно. Въпросът е да не повлече и други.

# 18
Ън, ако ще искате справка от Централния кредитен регистър, имай предвид, че данните са актуални месец назад. Може към момента да излезе чисто, а реално да има кредит. Тъй като всеки български гражданин има право на една справка безплатна годишно, а всяка следваща се плаща, бих препоръчала да изчакате 40 дни след евентуалното теглене на кредита, при нотариус да заверите подписа и да пратите искането препоръчано по пощата. Бланката я има налична на страницата на ЦКР.

# 19
Защо през нотариус? Един електронен подпис за цяла година е 20 лв. Издава се за 15 мин. И може да се правят повече справки и не само.
Нотариуса взема скъпо, трябва да си запишеш час. Доста по-сложно е

# 20
  • Пловдив
Нотариалната заверка на подпис е по-евтина от 20 лева.
Иначе не е лошо човек да има електронен подпис, да.

# 21
Ън, помислете как да предпазите свекърва ти от бъдещи неприятности. Като за начало на ваше място бих прибрала нотариалния акт от апартамента ѝ при вас.

# 22
  • Варна
Свекървата да си заключва телефона с пръстов отпечатък и/или лицево разпознаване. Примерно.

# 23
Може ли тук да си задам въпроса?
От близо две седмици ми звънят телефони, започващи с 0882...... На телефона ми номерата се изписват в червено и пише внимание спам! Блокирам едни, звънят от други. Прозвънявам ги през служебния телефон и се вкл оператор с приятен глас, който ми казва, че ще върне обаждане. Не се представят, обаждане на мобилния не връщат. В  А1 ходих, казаха, че не са чували такова нещо /излъгаха ме/

# 24
Може да е "от името на А1" да ви предложат нов план с промоционални условия. Те са особено досадни. Правят и разни мушенгии. В момента който назовават цената на плана нещо яснотата на говора се губи и част от цифрите се чудиш какво си чул. Явно в някакъв момент все пак мобилният  номер  на някой абонат цъфва при тях (не знам как е възможно а1 да не е замесен ) и те почват да  налитат като лешояди макар и да има още доста месеци до изтичане на плана.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 13:15 от _re_ge

# 25
Може ли тук да си задам въпроса?
От близо две седмици ми звънят телефони, започващи с 0882...... На телефона ми номерата се изписват в червено и пише внимание спам! Блокирам едни, звънят от други. Прозвънявам ги през служебния телефон и се вкл оператор с приятен глас, който ми казва, че ще върне обаждане. Не се представят, обаждане на мобилния не връщат. В  А1 ходих, казаха, че не са чували такова нещо /излъгаха ме/

Имаме същият проблем с точно такива номера, около 7 на брой. Едните започват с 0882, другите с 0884. Същият запис и на мен ми "обеща", че ще върнат обаждане. Оказа се, че предлагат някакви продукти за стави.

# 26
  • Варна
Предлагат една голяма измама и набутвация за наивни. На мен светне ли ми екрана на телефона в червено и да пише "възможен спам", веднага отказвам разговора, блокирам номера и спирам да го мисля. Вдигнала съм, абсолютна измама е, наглеци, които искат да те вкарат в схема да даваш луди пари за боклуци.

# 27
Аз също директно отказвам и блокирам, но понякога съм със слушалки и не мога да си позволя удобството да вкл телефона.

# 28
Това са въпроси за другата тема, коментирани са.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1602168.300

Общи условия

Активация на акаунт