Мога да кажа, че актьорската ми кариера започна през 1998 г., когато се регистрирах в кастинг агенция. Започнах като поддържащ актьор в реклами, а не във филмовата индустрия за телевизионни сериали, която все още не беше развита през онези години. След това първата ми главна роля
поредица от предложения, докато работех като модел в чужбина, и си изкарвах прехраната.

Преди това сте участвали в телевизионни продукций като: "Сезонът на лалето", "Черна перла", "Никога не се отказвай", "Шампион" и "Сбогом Румелия". В днешно време ви гледаме в поредицата "Барбарос Хайретин: Султанският едикт". Имате ли някакви прилики с героя, който играете?
Винаги съм имал прилики с всеки герой, който съм играл. Общата точка на героите в тези сериали е тяхната лоялност към семействата им.

Как живее Толгахан Сайъшман, каква е неговата гледна точка за живота?
Толгахан Сайъшман сега гледа на живота с много различна гледна точка след 40-годишна възраст. Очевидно той е човек, който знае стойността на "моментите", живее повече за себе си и семейството си, вместо да се опитва да угоди на всички, гледа положително към бъдещето, без да се спира на миналото, и се опитва да се наслаждава на живота, като се учи от всички негативни събития, които е преживял.

Какъв е един ден за Толгахан?
Какво правите, за да си починете и да се рестартирате в дните, когато не сте на снимачната площадка?
Кои са дейностите, от които никога не се отегчавате?
Спортът е необходимост, освен това се опитвам да отделям време за децата и семейството си, обичам да играя на плейстейшън , да следя футболни и баскетболни мачове.