Предизвестие за напускане

• 1 193
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
Само на мен ли ми се струва, че трябва да представи молба в писмен вид до работодателя си, а не до счетоводството?

Здравейте, да, представена е молба на мениджъра както по имейл, така и лично.
До счетоводството е изпратена с куриер, защото то физически се намира на друг адрес. Една молба за напускане, за да е валидна, трябва да има входящ номер, който само счетоводството може да даде.

# 16
До сега, където съм напускала, винаги счетоводството е било в друг град, но никога не съм им пращала каквото и да е. Винаги е било молба само до прекия ми ръководител. По принцип е негово задължение да я придвижи по каналния ред.

# 17
Явно си работила за нормални хора.

# 18
Аз пък не винаги, но съм се стремяла да си търся правата.
И съм ги намирала.

# 19
Здравейте от мен! Имам малко странен казус. Работя в частна фирма на т.нар. "матерално отговорна длъжност". Тъй като работодателят в последно време започна да си прави каквото си иска реших да пусна едномесечно предизвестие за напускане. Една седмица по-късно работодателят ми реши изведнъж, че преди да напусна трябвало да премина през полиграф. Въпросът е, че това не фигурира по никакъв начин в трудовия ми договор, където има специална точка за прекратяване на трудовия договор. Още повече, че разгледах и КТ, където също не намерих подобно нещо. Имам силното съмнение, че работодателят го прави това нещо с цел да не ми се изплати цялата сума (предполагам, че се изразявам правилно) при напускането. Имам ли право да откажа този полиграф, защото малко ми се струва незаконна цялата тази създала се ситуация.

# 20
Че откъде накъде ..... Прави се ревизия, ако всичко е ок, няма причина да ти задържа каквото и да било. Ако имаш липси, начитат те и ти се удължа от заплатата. Какъв полиграф, какви пет лева....?!?

# 21
# 22
При напускане по инициатива на служителя работодателят дължи единствено обезщетение за неизползван отпуск, ако има такъв.

Общи условия

Активация на акаунт