Последните пет книги, които прочетох #4

• 13 587
  • 116
  •   1
Отговори
# 30
1. "Преди кафето да изстине" - Тошиказу Кавагучи 4.5/5
2. "Перфектната лъжа" - Джо Спейн 4/5
3. "Хасиендата" - Исабел Каняс 3.5/5
4. "Жена на удоволствието" - Киоко Мурата 4/5
5. "Пакетът" - Себастиан Фитцек 3/5

# 31
1. "Цветният воал", У. Самърсет Моъм - 4*
2. "Души в окови", У. Самърсет Моъм - 4*
3.  "Елинор Олифант си е супер", Гейл Хъниман - 4(3.5)*
4. "Останалото е мълчание", Алекс Майкълидис - 3*
5. "Монолози", Мария Касимова-Моасе - 3*

# 32
1. "Лабиринти" Франк Тилие - Чудовищна книга - 5/5
2. "Куклата" Ирса Сигурдардотир - 2/5
3. "Приятелят" Фрида Макфадън - Първата на Фрида, която ми харесва толкова - 4/5
4. "Камък, ножица, хартия" Алис Фини - 3/5
5. "Пет срещи с непознат" Джон Марс - Доста интересна фабула. Страхотен пейджтърнър. - 5(4.5)

#BGMammaЧете

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 20:12 от Frederica Kass

# 33
1. "Лабиринти" Франк Тилие - Чудовищна книга - 5/5
Скрит текст:
2. "Куклата" Ирса Сигурдардотир - 2/5
3. "Приятелят" Фрида Макфадън - Първата на Фрида, която ми харесва толкова - 4/5
4. "Камък, ножица, хартия" Алис Фини - 3/5
5. "Пет срещи с непознат" Джон Марс - Доста интересна фабула. Страхотен пейджтърнър. - 5(4.5)
Ооо, да!
Фредерика, включили ли са в преводното издание бонус-главата и/или лабиринта с линк, който води до нея (четох в оригинал, не смея да препрочитам, мрачното усещане още си го спомням и не съм взела българското издание)?

# 34
Даа, лабиринта присъства на последната страница, не съм пробвала да стигна до изхода, но има QR Code под самата рисунка, надявам се той да ме отведе до тази бонус глава.

# 35
  • На планетата Земя
Ето последните 5 и от мен, все добри попадения:

1. Живот на нашата планета - Дейвид Атънбъроу - 5/5 - изключително стойностна и интригуваща!
2. Тайният живот на дърветата - Петер Воллебен - 5/5 - научих толкова много за дърветата, за гората, за гъбите , и не само.
3. Лазар - Ларш Кеплер - 5/5
4. Юрий Гагарин. Истината зад легендата - Джейми Дорън - 5/5 - много любопитно четиво, отварящо очите към зората в покоряването на Космоса
5. Клеопатра: Царицата, която предизвика Рим и покори вечността - Алберто Анджела - 3/5 - обожавам Алерто, но тук въобще не се е постарал.

#BGMammaЧете

# 36
Все още съм на Тъмната кула на Стивън Кинг. Едно от най-великите му произведения за мен, въпреки че мненията са доста разпопосочни....

„Тъмната кула“ присъства в по-голямата част от творбите на Кинг и е вид гръбнак за произведенията му, каквато той я описва в поредицата като ос на световете.

Освен всички части на поредицата има толкова много други книги, новели и разкази, които директно или завоалирано са свързани с Кулата, споделят герои, мотиви, идеи, реплики и образи, че е трудно да се изброят всичките.
Цялата поредица е около 4 хил. страници.

#BGMammaЧете

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 14:47 от Soul Free

# 37
  • София
1. Препрочетох  на Петър Гоневски - 8 секунди от смъртта. Винаги има какво да се открие в тази книга.
2. Прочетох Иво Иванов - Кривата на щастието. Страхотна.
3. Прочетах Пламен Попов - Предприемачът. Полезна
4. Прочетох Робърт Чалдини - Влиянието. Психология на убеждаването. Полезна.
5. Завърших  книгата на Михаела Методиева  - Пулсът на вечността. Страхотно попадение, много се радвам, че ми я подариха.

#BGMammaЧете

# 38
"Нишка" - Виктория Бешлийска
"Глина" -  Виктория Бешлийска
"Любов" - Елиф Шафак
"Пряка заплаха" - Дейвид Балдачи
"Само лъжи" - Дейвид Балдачи
Всички ми харесаха.
Добавям, че чета хартиен носител, по-голямо удоволствие ми доставя.

#BGMammaЧете

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 17:58 от monii

# 39
  • София, България
Последните 5 книги, които прочетох бяха:

1. Историите на Бриджъртън, ама тях ще ги броя за една Grinning Лесно се четат, бързо. Не особено запомнящи се. Но пък интересни докато ги четеш. Слагам ги в графа “за убиване на време”, но не бих ги повторила.

2. “На ръба” - Люси Гоучър - добра е. Завладяваща. Финалът не беше нещо особено, но цялостно ми допадна.

3. “Детето” - Фиона Бартън - много ми хареса. Имаше интрига до последно. И нямах търпение да седна да чета. Препоръчвам я.  

4. “Кестеновия човек” - неведнъж е писано за тази книга. Класика за настоящите години.

5. “Зимна улица” - Елин Хилдебранд - не е нещо особено книгата. Доста скучна. Не я препоръчвам.

#BGMammaЧете

# 40
Повечето книги чета на телефона си. Някак отвикнах да чета на хартиен носител и ми е некомфортно. А и така книгата винаги ми е под ръка - когато чакам нещо някъде и мога да си прочета няколко страници. Simple Smile

Последните пет книги :
1. "Японският любовник" на Рани Маника - прочетох я, защото беше много хвалена, а и "Оризовата майка" ми беше харесала. Нищо общо няма. Да не кажа, че малко неприемлива ми се видя тази история. Не ми хареса.
2. "Пътят" на Кормак Макарти - изключително тежка книга, но както беше писано в едно ревю - всеки трябва да я прочете и да знае накъде върви светът, ако човечеството не се размърда и не се осъзнае преди да е станало късно.
3. "Съседката" на Джак Кетчъм - думите не ми стигат да опиша колко гнусна, долна и потресаваща е книгата, не е за вярване, че човешко същество е способно на такива деяния... Попаднах на книгата, след като беше препоръчана на някой, търсещ нещо психарско. Е, не - мисля, че дори не трябва да се издават такива книги...
4. "Малка звезда" на Лидквист - за жалост и тук ударих на камък. Отново страховита история, въпреки че аз принципно съм фен на хоръра. По-скоро не ми допадна книгата заради това, че в един момент историята някак излезе извън контрол, прекалено невероятен мащаб зае.
5. "Чернобилска молитва" на Светлана Алексиевич - четох я и плаках, душата ме заболя за всички тези хора, които са били непосредствен участник в събитията и за всички нас, които след толкова години все още носим последствията.  Разтърсваща и докосваща книга, макар и много, много тежка.

#BGMammaЧете

# 41
1."Градинарят и смъртта " Георги Господинов първа среща с творчеството му.Книгата ме трогнат, разплака и накара да се замисля и определено няма да остана с тази негова прочетена книга.5/5
2.Майките -Теодора Димова първа среща с творчеството. Хареса ми 4/5
3.Родена да умре -Елизабет Бемилър много  ми хареса 5/5
4.Новата педагогика -полезни съвети от Дънов и Рудолф Щайнер много различна ,но и учеща на много различна гледна точка .4/5
5."Малкият принц"Екзюпери втори прочит 5/5 .Забелязвам ,че наистина има разлика от това дали като дете я четеш или сега като възрастен .
#BGMammaЧете

# 42
  • Най-красивата страна
Трилогията ,,Сестрите Гранвил,,-Уна Мери Паркър
4.,,Господарката,,-Клер Лоримър
5.,,Дивото цвете,,-Клер Лоримър -това е втората част на семейната сага.
Много ми харесаха.

# 43
  • оттам, откъдето започва България
1. "8 пророчества на Стивън Хокинг" - Игор Прокопенко
2. "Къде са децата днес?" - Мери Хигинс Кларк, Алафеър Бърк
3. "Шах и Мат" - Джефри Арчър
4. "Тренировка за душата. Събуждане на биологичното ни съзнание" - Росица Желязкова
5. "Речник Логично Био Декодиране. Логичният био код на човека" - Роси Желязкова.

В първата книга има много неща, които са предречени и са действителност към момента.
Втората книга е криминална, завършваща с неочакван край.
Третата книга е с интересни разкази.
Последните две не се четат като романи, а по-скоро отваряш и четеш, както се казва - посочено от ситуацията, от конкретния момент, в който се намираш.  #BGMammaЧете

# 44
Аз ще дойда с малко по-голям списък, от началото на годината до момента и ще оставя отзив за всяка една от точките.

1.Глюкозната революция - Джеси Инчауспе
2.Мамо знаеш ли защо те избрах? - неизвестен автор, реклама от Фейсбук
3.Четирите споразумения - Дон Мигел Руис
4.Пътят към мама-истории и разкази - в промоция с точка 2.
5.Между смъртта и живота-Долорес Кенън
6.Защо почти всичко в тоя свят се прецака?-Лари Уингет
7.Без извинения! Силата на самодисциплината - Брайън Трейси
8.Клуб 5 сутринта - Робин Шарма
9.Симоронски практики - отново от Фейсбук реклама.

—————-

Отзиви:
1. Неслучайно много се говори за нея и бива рекламирана. Обяснена е на много лесен и разбираем език, дори е подходяща за хора, които наистина са скарани с предмети като Биология, физика, химия и прочее. Бързо и лесно се чете. Освен, че се обяснява всичко подробно за физиологичното ни тяло и как то е приспособено да усвоява качествено храната и в каква последователност трябва да я хапваме, без да го затормозяваме излишно, то и има изключително интересни, полезни и бързи хакове, които могат да се приложат още днес. Аз спазвам триковете , както и последователността, дори прилагам интервално хранене 16:8 часа на ден и виждам положителни резултати и промяна. Изключително благодарна съм, че се докоснах до тази книга и тези знания. От Януари до сега съм свалила 9 кг, което е уау. Препоръчвам от сърце за всеки, който иска да се образова и му е важно здравето. 👌

2. Точка 2 и 4 ще ги поместя тук. Изключително много се разочаровах от двете книги. Купих ги, защото очаквах да чета интересни разкази, случки и паранормални явления, както беше в книгата “Спомени от Рая-Уейн Дайър” , а вместо това съдържанието беше все едно извадено от Chat gpt  и как трябвало да намерим подходящ партньор, да сме готови, какви били знаците, че сме готови за евентуална бременност и други подобни от обща култура, който всеки човек би следвало да ги знае. Едвам ги изчетох, щях да ги хвърлям за боклука, но вместо това ги подарих. КАТЕГОРИЧНО НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ!!!

3. Толкова интересно е написано и добре обяснени принципите защо трябва да се прилагат и как бихме могли да ги приложим в живота си. Имаше и моменти, в които обясняваха и за толтеките. Малка книжка, която наистина се чете много бързо, за няколко часа. Впечатлих се до толкова от принципите, които толтеките спазват, че сложих всички книги на автора в количката, за да ги прочета и тях. 👌

5. Много ми хареса книгата. Аз харесвам езотерична литература и редовно купувам интересни екземпляри. Долорес Кенан определено е жена, която е събрала доста опит и истории от практиката си, която успява по увлекателен и разбираем начин да ги опише в книгата си. Заслужава си човек да се запознае и с нейния опит, освен тази на Майкъл Нютон. Припокриват се нещата, затова съм склонна да вярвам, че тези истории са истински. Поинтересувах се за други творби на Долорес, но не намерих на българския пазар.  Намерих обаче в ютуб, че има канал с доста интересни видеа на Долорес и отвреме-навреме гледам. Препоръчвам книгата, макар че тя е изчерпана навсякъде, аз просто извадих късмет , защото я намерих в книжарница забутана и то последен екземпляр.

6. Много любим автор ама много! Обожавам, неговото мислене и виждане за света като цяло във всичките му сфери,че съвпада с моето! Имам почти всичките книги на автора, но ще взема и останалите, които са налични и се намират във физическите книжарници, защото в онлайн няма и са изчерпани. Ако целия свят прочете дори една негова творба и се замисли, всичко ще се промени към по-добро. Няма по-истински автор от него за мен. Шапка му свалям, че има топки да каже неудобните истини такива каквито са!

7. Тази книга я видях от един инфлуенсър. Взех я, защото аз имам дисциплина, но знам, че може и по-добре. Като прочетох книгата, разбрах, че нищо не знам и определено ми липсва самодисциплината във всяка една от сферите в живота ми! Има много полезни трикове и съвети, които ми помогнаха много и сега ги прилагам един по един, за да се науча на самодисциплина и любов към себе си. Препоръчвам книгата! Хареса ми стила на автора, заредих си количката с всички творби на този писател. (така правя, харесам ли дадена творба на даден автор, зареждам се с всичко, което е издал писателя на българския пазар, защото искам да взема още от техния опит).

8. Книгата е хубава , много истини има и любими цитати. Не ми хареса обаче, че е направена като роман и трябваше да чета за любовта между предприемачката и художника. Да чета плявата… Аз ако исках любовен роман, щях да си купя любовен роман. Наложи ми се да чета книгата измежду редовете и да си подчертавам важните неща, за да мога при повторно четене, да не чета локуми.  Замислям се дали си заслужават и останалите книги на Шарма. Със сигурност мога да науча още, но психически не мога да се наканя да ги купя, защото очаквам и останалите да са на този принцип с любов и безкрайни локуми…
Препоръчвам книгата, но имайте едно наум, че ако не обичате романи, може да Ви дойде в повече.

9. Интересна книжка с безобидни практики. Ще ги пробвам, но не знам дали работят. Със сигурност обаче развиват въображението. Не мога да кажа дали я препоръчвам.

Скоро и нови попълнения, след като излезе промоцията за 24 Май в озон, че съм си заредила количката с над 30 книги. В момента чета “Емоционалната интелигентност - Даниъл Голман”.

Надявам се да съм била полезна с мнението си.
Приятно четене от мен и до скоро!

#BGMammaЧете

Общи условия

Активация на акаунт