Последните пет книги, които прочетох #4

• 13 587
  • 116
  •   1
Отговори
# 45
1. Фоксглав 3,5/5
2. Чай от хортензии 3,5/5
3. Божана 3/5
4. Тронът на Базилиск 4/5
5. Лабиринтът на Фавна 4/5

Последните две се оказаха много приятни за четене. Тронът на Базилиск е фентъзи поредица, където се сблъскват много различни образи и идеи. Лабиринтът на Фавна е интересна и се чете бързо. Малко е странна, но напълно заслужава медийното внимание и позитивните отзиви, които е получила (и тя и филмът)

#BGMammaЧете

# 46
  • на последния етаж
Палми в снега - Лус Габас (4/5)
Папагалите от площад Арецо - Ерик-Еманюел Шмит (4/5)
Тайните, кото не разкрихме - Лара Прескот (3/5)
Градът на крадците - Дейвид Бениоф (4/5)
Фрида. Завладяващата биография на великата художничка - Хейдън Херера (4/5)

Не знам защо напоследък все на лгбт елементи попадам в книгите, които чета.

#BGMammaЧете

# 47
Защото това е задължителен елемент при всички филми, сериали и книги, които имат право да се борят за някаква награда. Ако го няма този елемент отпадат изначално.

# 48
1. "Времето тихо ни подмина" 6/10. Книгата е за населеното място където работя и я прочетох, защото ми я препоръчаха колегите. Не е лоша, но едва ли ще е съоер интересна за хора, които не познават мястото.
2. "Вдовицата" Фиона Бартън 5/10. Посредствена книга, предвидима, чете се бързо и бързо се забравя.
3. "Жена в неизвестност" Мери Кубика, 9/10. Не знам точно какво не и достига на книгата, за да е 10/10
4. "Петата жена", 9/10. Интересна книга, на моменти вървеше малко бавно
5. "Spaiens. Кратка история на човечеството" 8/10. Измъчи ме тази книга, четох я доста дълго време, въпреки, че беше интересна. Научих интересни факти, обогати ме и не мога да си обясня защо не я "изядох" набързо. 🤔
Чакат ме няколко обещаващи книги, хвърлила съм око и на още няколко. Иска ми се нещо, което да ме грабне и да не мога да я оставя, както се случи с "Евангелие на отровното дърво"...толкова да ми хареса тази книга ❤️

# 49
За съжаление с времето чета все по-малко. Само веднъж успях да се включа в литературния клуб тук във форума, и само ви чета и набелязвам какво да бъде следващото четиво.
1. "Обикновени хора" от Георги Караславов. Лична оценка и давам 5/6 , защото на моменти ми  дотяга политическата пропаганда. Оценката ми е обща за трите тома.
2. "Бьорнстад" , " Ние срещу всички" и "Победителите" - слагам ги отново под общ знаменател с оценка 6/6. Има си и някои недостатъци, но като цяло се потопих в атмосферата и изпитвах удоволствие докато четях и трите книги.
3. "Терапията" - странна книга, но определено ми хареса. 6/6 .
4. "Мама греши" - нея по-скоро я изслушах в Сторител. Ако беше на хартия вероятно нямаше да я дочета. Всичко ми се струваше скалъпено точно като един типичен американски филм. 3/6
5. "Игра на живот" 5/6. Определено добър замисъл. Но все нещо ми липсваше. Доста често си мислех, какво ли би чувствал човек, ако това беше истина. Малко тъжно беше някак, да се учиш да обичаш отново и отново.

#BGMammaЧете

# 50
  • Пловдив
Последните книги, които прочетох са трилъри на Харлан Коубън - увлекателно написани, бързичко се четат
1. Дом
2. Само един поглед
3. Непознатият

4. Глюкозната революция на Джеси Инчоуспе - във връзка със здравословните проблеми, които имам
5. Тревожни хора на любимия Фредрик Бакман

#BGMammaЧете

# 51
  • Карлово
1. Градинарят и смъртта                                                                               Георги Господинов   4/5
2. Всичко, от което имаш нужда се крие в библиотеката            Мичико Аояма          3,5/5
3. Стражата, стражата                                                                                    Тери Пратчет              4/5
4. Дом за нежелани момичета                                                                    Джоана Гудман         4/5
5. Забравената Градина                                                                                  Кейт Мортън                2/5

Имах проблем с "Време убежище"  на Г. Господинов, не я дочетох, някак скучновато ми вървеше. Тази харесах, не знам защо, може в такъв момент да ме намери. Препоръчах я на някоко човека,, но се оказа, че който не е харесал първата и с тази не  се спогажда.

Втората - хубави истории, но като да са писани, в периодичен печат.

Третата си е находка за мене. Очарована бях.

Четвъртата също, хубава история, добър стил. 

Последната четох, сякаш по задължение.

#BGMammaЧете

# 52
  • София
1. Няма покой за мъртвите - Дейвид Балдачи и авторски колектив - 5/5
2. Пясъчния човек - Ларш Кеплер - 5/5
3. Малки тайни - Дженифър Хилиър - 4/5
4. Стая за гости - Клеманс Мишалон - 3/5
5. Поканените - Дженифър Макмеън - 5/5
#BGMammaЧете

# 53
  • Beyond the stars
1. Градинарят и смъртта           Георги Господинов   - първата изцяло прочетена негова, много ме докосна , твърде е истинска и лична   4/5
2. Забравеното изкуство да възпитаваш   Микалийн Дюклеф     - една от малкото смислени книги в този жанр 5/5                                                              
3. Моите вдъхновители             Иво Сиромахов   - без излишни претенции са загатнати личности, за които си струва да се прочете повече
4. Забравените лидери              Ивайло Кунев    - по идея от предната, много добри исторически препратки                                                                          
5. Дяволският остров                Никола Бьогле

#BGMammaЧете

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 19:08 от Вълшебство

# 54
1. Безразсъдно, Сидни Шелдън - много динамика, съвременна тематика, държи те в напрежение до последно.
2. Код Затлъстяване, Джеймс Фънг. Темата ми е интересна, за мен и майка ми. Много полезна информация. Лекарите не я споделят.
3. Хубави неща, Даниел Стийл. Прекрасна, като всяка друга нейна книга. Много любов, страст, мода, болка и дълбока скръб, а после - нова любов.
4. Наръчник за грижовни стопани на кучета, Симеон Маджаров. Много полезна книга от ветеринарен лекар, за оказване на първа помощ и въобще грижи.
5. Никога не е прекалено късно, Даниел Стийл. За една вълнуваща любов, в залеза на живота, пламнала в руините, след брутален атентат.

#BGMammaЧете

# 55
1. "Никога не ме лъжи" - Фрида Макфадън - 4/5
2. "Портретът на Дориан Грей" - Оскар Уайлд - 5/5
3. "Заложници" - Клеър Макинтош - 3/5
4. "Прислужницата" - Фрида Макфадън - 4/5
5. "Свят на куриози" - Луиз Пени - 5/5

#BGMammaЧете

# 56
1. Случайно в Майорка- Доника Ризова 2/5
2. Магазинчето за чай и щастие- Мануела Инуса 2/5
3. Мама греши- Мишел Бюси 2/5