Последните пет книги, които прочетох #4

• 15 410
  • 125
  •   1
Отговори
# 60
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
На вълна на Лий Чайлд съм.
Последните 5 книги са негови:
- Сигнал за опасност
- Нищо за губене
- Нещо лично
- Място за убиване
- Минало време.

За мен са 5/5 - допада ми стила и начина на писане. Често ги "изгълтвам" за по-малко от денонощие с цената на съня си ..

#BGMammaЧете

# 61
Аз пък съм изцяло на вълна Фрида Макфадън, прочетох в следния ред:
1. Никога не ме лъжи- 5/5, лично за мен с най-голям елемент на обрат и изненада.
2,3,4. Трилогията за "Прислужницата". Най-много ме впечатли първата книга, втората беше добра, но третата за мен не е нищо особено. Оценявам ги 5/5, 4/5, 2/5.
5. "Затворникът"- 4/5. Като че ли малко предвидима, с изключение на самия край, който признавам си, не очаквах.

Като цяло книгите на Фрида Макфадън се четат леко и бързо, аз лично не изгубих интерес и четях с нетърпение да разбера какво ще се случи по-нататък.

#BGMammaЧете

# 62
Реших да се включа и аз при вас и установих, че явно повече купувам отколкото чета, щом трудно се сетих за 5-тата книга...отдавна беше.

Криминален клуб „Марлоу“ (Робърт Торогуд) - 4/5
Не всичко започва от теб (Марк Уолин) - 4/5
Кодекс 632 (Жозе Родригеш душ Сантуш) - 3/5 , започнах я с голямо желание, обичам такава тематика, ноо подробния стил на писане на автора ме влудява. Цяла страница описание на маса, чинии, ястия и т.н. за мен е безумно.
Истории от ръчния багаж (Георги Милков) - 5/5
Убийства във Флийт Хаус (Лусинда Райли) - 4/5

# 63
Прислужницата
Всички наши места
То
Виж ме
Гробът на сестра ми

Впечатлена съм от последната. Препоръчвам ви я, мили хора.
#BGMammaЧете

# 64
  • София
"Речник на изгубените думи" от Пип Уилямс - роман за съставянето на Оксфордския речник. Интересна ми се стори темата, доста подробности научих. Недостатък: мудно и монотонно действие, с малко зор го дочетох докрая. Оценка: 3/5
"Пътят на любовта" от Алис Мънро - майсторски разкази! Всеки един беше с плътността на роман или поне новела. Оценка: 5/5
"Finn Family Moomintroll" by Tove Jansson - на български е преведена като "Цилиндърът на магьосника". Аз съм огромен фен на Туве Янсон. За първи път чета книга от поредицата за муминтролите на английски и честно казано, липсваха ми имената на персонажите от българския превод, с които съм си свикнала.
"Без резервации" от Алис Стейнбах - много приятна изненада. Очарователен пътепис на 58-годишната журналистка, носител на наградата "Пулицър", която решава да направи нещо само за себе си, взима си едногодишен отпуск и пътува из Франция, Англия и Италия. Оценка: 4/5
"В Русе с Елиас Канети" от Веселина Антонова - тъничка книжка с интересна информация за историята на еврейската общност в Русе и по-специално родовете Канети и Ардити. Издание на фондация "Елиас Канети". Оценка: 4/5 заради някои пропуски и общо взето, не особено представителния вид на изданието като цяло. 

#BGMammaЧете

# 65
  • Mediterraneo
1. Последното, което ми каза- Лора Дейв 2/5

2. С вкус на прясна лимонада- Мамен Санчес 3/5

3. Колекцията- Пол Клийв 5/5

4. Мъжът от Константинопол- Жозе Родригеш душ Сантуш 5/5

5. Милионерът от Лисабон- Жозе Родригеш душ Сантуш  5/5

#BGMammaЧете

# 66
Карстен Хен - "Пекарят, който създаваше истории" 5/5
Карстен Хен - "Човекът, който разхождаше книги" 5/5
И двете книги на авторката ми харесаха. Купих си и трета, но ще видим кога ще остане време за нея.
Галина Танева - "Сърцето що дума, право е (Нямата рече, книга #1)" 2/5
Тази книга я изслушах в Сторител. Обичам книги за българските бит и традиции от едно време, но тази книга не остави спомен в паметта ми.
Сара Г. Фордън - "Домът на Гучи" 1/5
Беше ми интересно да прочета за историята на създаването за марката. До момента, когата почнаха да се водят едни семейни битки за пари и власт. Като цяло останах разочарована от книгата.
Питър Мей - "Карантина" 2/5
Тук идеята за книгата беше добра, щеше да бъде хубава да беше издадена, когато е била написана. Но след няколко прочетени книги на такава тематика, тази не ми се стои нещо особено.

#BGMammaЧете

# 67
Последните пет книги, които прочетох (по-точно изслушах), са от поредицата за Корморан Страйк на Робърт Галбрейт. Много ми хареса цялата поредица - написана е увлекателно, изпипан е всеки детайл, до края не можеш да отгатнеш развръзката. Образите на Страйк и Робин са чаровни, човешки и някак ти е приятно да са "около теб". След "Зовът на кукувицата" буквално ги изгълтах и се чудя какво ще правя след това Simple Smile
Цялостната ми оценка е 3.5 от 5.

"Копринената буба" 3/5

"В служба на злото" 3/5

"Смъртоносно бяло" 4/5 - тази ми беше най-интересна, много добре обрисувана загадка и изпипано разрешаване.

"Тревожна кръв" 3/5 - тук изобилства от отвратителни подробности за ампутации и убийства, основният мотив е доста отблъскващ.

"Мастиленочерно сърце" - най-малко харесах тази, защото подорбният стил на авторката тук е малко прекален и на моменти се губиш в образи и детайли.

# 68
1."Кестеновия човек "- Сьорен Свайструп  5*
2. "Заветът на водата "- Абрахам Вергезе  5*
3." Стаено зло"- Лиз Нюджънт 5*
4. "Перфектният брак" - Дженива Роуз  5*
5. "Бели нощи" - Кристин Хана  4*
#BGMammaЧете

# 69
    Богът на дребните неща
Велика, мащабна, завладяваща книга: 5*

Мъжът ми
Очаквах повече, особено така обещания неочакван финал. Не бях уау: 3*

Благодатна земя
Хареса ми. Чете се като приказка и е много приятна: 4*

В орбита
Една наглед книга без сюжет, но красива и докосваща. За Космоса и колко сме нищожни в мащаба на обкръжаващото ни: 4*

Полунощ ме води към теб
Приятна и лека история за това как трябва да оценяваме това, което имаме:
3.5*

За разлика от слоновете
Само едно ще кажа: немска книга. Дори не знам защо е написана. Безумна е. Въпреки възхваляващите я отзиви, за мен беше един ужас, който нямах търпение да приключа:  2*

# 70
  • София
На мен "За разлика от слоновете!" неочаквано много ми допадна. Бях с нагласата да е скучна и тягостна, но я прочетох за една вечер. Хареса ми как вкарва читателя в света на един причудлив, може би малко смахнат човек. Няма болезненост, няма драматизъм. Просто различно възприятие на реалността. Майсторски написана, че и с фин хумор. Моята оценка е 4/5.

#BGMammaЧете

# 71
Масово оценките за книгата бяха много добри. На мен лично не ми донесе никакво удоволствие. Беше протяжна, странна, все едно се разхождах из главата и мислите на един изключително странен човек. Цялата история с пистолета остана назавършена, какъв беше смисъла от нея?
Не оспорвам, че би могла да се хареса на някой, вкус другар няма. За мен лично беше мъка.

# 72
“Съвършена плячка” - Хелън Фийлдс - 5/5
“Съвършена смърт” - Хелън Фийлдс - 5/5
“Лъжи на дивана” - Ървин Ялом - 2-3/5 - Ще я пробвам нататък във времето. Не успях да я харесам сега.
“На тихата улица” - Серафина Нова Глас - 4/5
“Терапията” - Себастиан Фитцек - 5/5

# 73
  • Sofia
1. "Кланът на пещерната мечка", Джийн Оел – 5/5;

2. "Хроника на птицата с пружина", Харуки Мураками – 4/5;

3. "Време за нежност", Лари Макмъртри – 5/5;

4. "Пътят", Кормак Маккарти – 4/5;

5. "Аляска", Джеймс Мичънър – 5/5.

#BGMammaЧете

# 74
1. Живот в скалите- Мария Лалева
2. Тънкото изкуство да не ти пука- Марк Менсън
3. След теб- Джоджо Мойс
4. Нощна музика- Джоджо Мойс
5. Пепел в снега- Рута Сепетис
Топ книги, особенно "Живот в скалите" препоръчвам. С нея преминаваш през всички емоции които човек може да изпита.
#BGMammaЧете

Общи условия

Активация на акаунт