Самостоятелно заспиване на 2г.

• 437
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте, малкия е на 2г. и в момента заспива само в количката. Как да го приуча да си заспива в кошарата. Преди месеци го бях научила но с люлеене в кошарата и положението стана нетърпимо тъй като цяла вечер някой трябваше да го люлее защото се събуждаше много често.  Сега го местя в кошарата, но пак се буди по минимум 4 пъти на вечер и всеки път приспиването е в количката пак.
Пробвала съм и варианта да спи при мен тъй като иска самия той, но е голямо въртене и неможе да заспи с часове.

# 1
  • София
Малко си закъсняла, защото това е добре да се почне от самото начало, но сега можеш да започнеш постепенно. Трябва ти само упоритост. Не бива да го люлееш, приспиваш, местиш и т.н. Въведи ритуал преди заспиване - минаване през банята, миене на зъбки, обличане на пижамата, лягане в леглото, гушкане на любима играчка, приказка или песничка и после гасене на лампата и оставане сам. Детето е достатъчно голямо, за да разбира, затова го почнете като игра и после го превърнете в навик.

# 2
  • София
Направете консултация с консултант по сън. Със сигурност ще Ви накара да изградите някаква рутина и ще помогне за самостоятелното заспиване.

# 3
  • Бургас
За две години е много силно закрепена асоциацията с люлеене, трябва плавно да се замени с друга по-приемлива. Предвид възрастта, ще е свързано с доста голяма криза/отпор, подгответе се психически.

# 4
  • Поморие
Здравейте, малкия е на 2г. и в момента заспива само в количката. Как да го приуча да си заспива в кошарата. Преди месеци го бях научила но с люлеене в кошарата и положението стана нетърпимо тъй като цяла вечер някой трябваше да го люлее защото се събуждаше много често.  Сега го местя в кошарата, но пак се буди по минимум 4 пъти на вечер и всеки път приспиването е в количката пак.
Пробвала съм и варианта да спи при мен тъй като иска самия той, но е голямо въртене и неможе да заспи с часове.
Следя с интерес съветите тук, дъщеря ми е на 1г. и заспива по този начин от 6-7 месечна. Просто отказа да заспива в кошарата. Дано и мен не ме чака това още една година.. 🤷🏼‍♀️

# 5
И аз ще следя.
И аз съм с дъщеря на 1 година, която по принцип отказва да заспива, защото и се играе.
Очите ѝ се зачервяват за сън, обаче не и не до пълно изтощение.
Иначе като реши, ляга и заспива, ама ...
Известно време я приспивах в количката, че да има малко от малко някакъв режим.
Сега не иска в количката. Бесовете я хващат. Писъци, истерии... Пищяла ми е като заклана за да светна лампите да си играе. Мъжа ми беше скочил на лекар да я кара, че му има нещо на детето. Като светнах лампата и се ухили доволна.
Не смея да мисля след година как ще е.

Общи условия

Активация на акаунт