Баща не иска да припознае детето си

• 2 157
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
Няма закони и това е.

# 16
  • София
О, закони има, желание у някои "родители" да са такива липсва.

# 17
Най-лошото е, че на стари години, ако изпадне в някаква нужда или ако няма други деца, онзи боклук може да се сети, че има дете и да го привлече на негова страна.  Тогава е лесно да си баща на вече отгледано дете.

Дано авторката да има късмет да срещне свестен мъж, който да осинови детенцето й.

# 18
Здравейте нова съм в групата
Предстои ми раждане след месец но бащата ме остави и каза да се оправям сама! Аз се обърнах към адвокат но казаха след като се роди бебето да се обърна към тях!
Та въпроса ми е може ли да водя дело за при познаване без желателно от бащата който не иска да плаща издръжка на детето и да го припознае някой има ли случай подобен като моя и дали е възможно да спечеля това дело и какво ще се  случи

Аз съм на мнение, че истината трябва да преобладава и че родителите трябва да се погрижат да уредят документите на детето, а не то след 18-тата си година да търси правата си само по съдебен път. Съдът превъзпитава. Със сигурност ще трябва да минете през дело за доказване на произход, назначава се ДНК експертиза, скъпи са, може би 3 хил лева, взема се секрет от езика на бебето, майката и бащата. След това вероятно ще бъде осъден да плати всички разходи по делото. После издръжка минимум 280 лева ( вече масово са по-големи). Детето ще има имената на баща си и той, като плаща издръжка, вероятно ще се превъзпита и ще почне да се интересува и да го вижда. Съдът ще определи режим на виждане. Все повече съдиите разширяват режима на виждане и ще се налага детето да изкарва повече време с баща си. От Вас зависи да го научите да гледа детето правилно. Аз смятам категорично, че детето не трябва да бъде лишавано от правата си по произход. Може утре да наследи нещо. Поне ще познава роднините си, за да не роди от братовчед/ка. Издръжките ще се вдигнат. Аз не знам да има съществени помощи за самотни майки. Ако има, са нищожни. Глупаво е заради някакви неудобства, свързани с пътуване, записване в ясла и т.н. да не уредите въпроса с произхода на детето. Дръжте се конструктивно с бащата, комуникирайте само по е-мейл, без емоции, делово. Успех и много кураж. Ще се справите. И , да , скоро си потърсете истински мъж.

# 19
  • София
Съдът не може да накара никой да бъде баща или да остави наследство на децата си, но може така да го озлоби, че да възпрепятства живота на детето си до пълнолетие (не става въпрос за неудобство,а понякога и за живота и здравето на детето, но не искам да давам примери, които могат да стресират жената), а някой ден да му остави дългове. Роднините също никой не може да ги задължи да са такива.
За едното име и пари, които той има вероятност никога да не плати, е твърде наивно да се дават съвети за водене на подобно дело.
Имали сме клиентки, които са водили подобни дела и после се вкарват в спирала от следващи. За заместващо съгласие, за установяване на доходи, за какво ли не. И с години вярваха в превъзпитанието. За една беше фатално дори.
Самото дете няма какво и как да урежда след 18. По-скоро ще му се наложи ако майката го свърже с баща, който не го иска, та не се знае какви ядове ще има.
Вече близо 10 години водим делата на двама братя от общ баща и различни майки. Баща им ги е признал, но не си е мръднал пръста за тях, а те сега с години му пращат дългове и други задължения,с които умишлено ги е набутал приживе (или поне така е казвал, че ще направи и е факт).

# 20
Съдът не може да накара никой да бъде баща или да остави наследство на децата си, но може така да го озлоби, че да възпрепятства живота на детето си до пълнолетие (не става въпрос за неудобство,а понякога и за живота и здравето на детето, но не искам да давам примери, които могат да стресират жената), а някой ден да му остави дългове. Роднините също никой не може да ги задължи да са такива.
За едното име и пари, които той има вероятност никога да не плати, е твърде наивно да се дават съвети за водене на подобно дело.
Имали сме клиентки, които са водили подобни дела и после се вкарват в спирала от следващи. За заместващо съгласие, за установяване на доходи, за какво ли не. И с години вярваха в превъзпитанието. За една беше фатално дори.
Самото дете няма какво и как да урежда след 18. По-скоро ще му се наложи ако майката го свърже с баща, който не го иска, та не се знае какви ядове ще има.
Вече близо 10 години водим делата на двама братя от общ баща и различни майки. Баща им ги е признал, но не си е мръднал пръста за тях, а те сега с години му пращат дългове и други задължения,с които умишлено ги е набутал приживе (или поне така е казвал, че ще направи и е факт).

Винаги може да се направи отказ от наследство.  В крайна сметка тя ще си реши. Но утре детето ще я пита "защо?". Каквото и да направи. При всяко положение е добре първо да изчака, да мине раждането и стреса в първите месеци. После ще е решила.

# 21
И аз много не вярвам в превъзпитанието или че някой/ нещо ще накара такъв човек да изпълнява бащински задължения.

# 22
  • София
Отказ, когато разбереш навреме и за смъртта на "родителя", и за "наследството". Някои "родители" умело се покриват и не знаеш дали са живи или мъртви.
Умните деца питат "защо ми го натресе", повярвай ми. Професионален опит имам.

# 23
Отказ, когато разбереш навреме и за смъртта на "родителя", и за "наследството". Някои "родители" умело се покриват и не знаеш дали са живи или мъртви.
Умните деца питат "защо ми го натресе", повярвай ми. Професионален опит имам.

Тя най-добре си познава човека, от когото ще ражда. И на мен ме съветваха същото адвокати. Не ги послушах. Не съжалявам. В крайна сметка бащата обикна детето и се включи в живота й. Голяма роля изиграха съда и цялото общество.  Но е важно тя да предвиди какъв е човекът и как ще реагира. На нейно място бих изчакала. Най-вероятно гузен сам ще я потърси, особено ако някой общ познат я види с бебето. Нека не го дразни засега. До третата година на детето ли има право тя да заведе дело за доказване на бащинство? Ако да, нека изчака първо да приемат детето в ясла и тогава, ако иска, да действа. Да търси адвокат, който се ориентира към споразумение,  а не към конфликти и още и още дела. Случилото се е случило, отговорността е нейна, но е по-добре детето да има баща, макар и фигуративен, отколкото не, това е моето мнение. Ако има баща и е що годе разумен, ако с нея се случи нещо, детето поне няма да е кръгъл сирак. И това е важно . Той може да има лоши отношения с жената, но към детето да е добър.

# 24
  • София
Радвам се, че има изключения.
Иначе баща на хартия не е реален баща.
Повечето се сещат след 30-40 години ако нямат други деца.
Ако съдът действаше възпитателно, нямаше след развод безброй мъже да забравят, че имат деца, които уж са искали, планирали и обичали. Какво остава за нежеланите.
При такъв на хартия, който се крие и наложително лечение в чужбина, да не дава Господ!
Заради такива надежди, наша клиентка си изгуби детето, докато получи заместващо съгласие.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 11:00 от Fever Ray

# 25
  • Варна
Аз пък имам пред очите си пример на баща пълна откачалка, който според мен има наистина отклонения, но диагноза няма. Вече над 10 години стъжнява живота на бивша жена и дете. На какво се наслушах, не е истина. Жената е на ръба, а детето с разклатена психика и с уклон да тръгне по лош път. Голям праз, че плаща мижава издръжка и е дал името си, направо го е превъзпитал закона. Случаи всякакви, защо човек сам трябва да си създава още проблеми, не ми е ясно.

# 26
  • До хладилника, който обичам
Разбирам емоционалния момент с "бащата на детето ми" и "детето да знае кой му е баща", но от позицията на времето, в което съм видяла и чела всякакви неща, не мисля, че бих търсила такъв човек да е родител насила.
Да, вероятно ще го осъдят на някаква издръжка и щом с такава лекота зарязва жена в напреднала бременност с неговото дете, мога с голяма доза сигурност да заложа, че всеки месец получаването на парите ще е с клизма, ще се трупат задължения, ще отказва да плаща, ще е "безработен" с доходи на черно и т.н.
От злоба е напълно възможно да създаде всякакви проблеми за излизане в чужбина.
Няма да ги има и заветните точки за ясла и градина, които самотните родители получават, а ти ще бъдеш наистина самотен родител, не като тези, които се изкарват такива заради точките.
Преглътни унижението да те изостави бременна и обидата, че създава бебе и не иска да го гледа. Забрави издръжка и всичко. Някой ден, ако детето реши, може да търси наследство и по друг начин. И ако този човек реши след време да доказва бащинство, също може (и може да те вкара в жестоки филми).
Човек, който ти казва "оправяй се сама", бременна в осми месец, когато мачът е свирен, няма място в живота ти и този на бебето даже дистанционно и ще носи повече проблеми от ползи.

Общи условия

Активация на акаунт