Баща не иска да припознае детето си

• 2 160
  • 26
  •   1
Отговори
Здравейте нова съм в групата
Предстои ми раждане след месец но бащата ме остави и каза да се оправям сама! Аз се обърнах към адвокат но казаха след като се роди бебето да се обърна към тях!
Та въпроса ми е може ли да водя дело за при познаване без желателно от бащата който не иска да плаща издръжка на детето и да го припознае някой има ли случай подобен като моя и дали е възможно да спечеля това дело и какво ще се  случи

# 1
Може ,но защо ти е да го правиш? Ако е само за издръжка ти казвам че няма смисъл.

# 2
За 250 лв., които след приемане на еврото ще станат 125 евро не си заслужава 18г. да го търсиш за подписи. Дори и разделени, ако детето е припознато ще си обвързана с него до пълнолетието му. Бащата има ли имоти или бизнеси? Ако няма само за една издръжка изобщо не се занимавай. По-добре помощи като самотна майка.

# 3
  • София
За 150 евро, ако изобщо ги плаща, ще се вкараш в 18-годишно приключение и купища проблеми и дела. Не си го причинявай.

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 09:13 от Fever Ray

# 4
За какво ти е? Цял живот после трябва да се съобразяваш с бащата. Дори той да не иска, после ще бягаш и ще го търсиш поне за документални въпроси. А детето после ще живее с травмата, че е припознато от баща си, но той не го иска.

# 5
  • Melmak
Действието в България ли се развива?

Ако да, послушай това, което написаха вече останалите потребители.

Припознае ли детето, ще е родител на това дете на хартия. Ще ти плаща една мизерна издръжка, която няма да стига за нищо. Ще зависиш от него за всякакви решения и може нарочно да ти прави напук. Просто като не иска да го признае, вписват само теб като родител и той няма да е никакъв на това дете и документално.

# 6
Не е лесно да се справяш сама, но ще си сама и с минималната издръжка, която този псевдо баща ще плаща. Разправиите и нервите ти не струват толкова.

# 7
  • Пловдив
Като не иска изобщо не се занимавай. Я ти плаща издръжка, я не. С жалби може държавата да ти ги плаща, но това не си е работа. Моя бивш не е плащал почти никаква издръжка за 14 години на детето да е платил общо за две и то с гигантски закъснения. Обаче когато детето се записа в един голям хор, който обикаляше света той отказа да подпише документите за задграничен паспорт. Детето напусна хора, а беше голям талант. По-добре помощи за самотна майка отколкото 18 години да ставате с детето ти заложници на един мухльо.

# 8
И аз съм съгласна с по-горните мнения. Непрекъснато из форума четем и за случаи, когато бащата с цел тормоз върху майката, заплашва че ще и вземе детето и тн. Не ти трябва, особено ако този човек е ненадежден. Даже по-добре, че той доброволно се е дистанцирал.

# 9
  • Варна
Каквото и да говорите, няма смисъл. Тя сега е бясна и наранена, че онзи я е зарязал и вижда в това начин да му го върне. Ще драпа да признае детето не щото много й трябва, а за да може на него да му е гадно. Чак след това ще разбере какъв автогол си е вкарала, но ще е късно. Тогава той ще й връща, защото ще се е озлобил порядъчно. И така 18 години. Дупе да й е яко.

# 10
  • София
После ще трябва да го търси за издръжката, за ясла, за градина, за училище, за всяко излизане извън страната, за смяна на местожителство, за лечение (не дай Боже). Ще води дела за заместващо съгласие. Ще си крие доходите и ще трябва да води дела за издръжка от държавата. И това няма да го накара да иска детето, а може още повече да го озлоби и да прави номера, да праща социални, да демонстрира пред самото дете, че не го признава и т.н.

# 11
  • София
Аз не разбрах хвалиш ли се или страдаш от гореописания факт?
Защото, ако е 1вото имаш основание,  но не парадирай много с радостта си, да не вземе оня да те закопае, щом детето още не се е родило, защото, ако реши, нямаш измъкване. А ако страдаш, седни и помисли и се вслушай в коментарите горе, да не си скубеш косите после 18 години.
Здраво бебче на финала!

# 12
Защо ти е баща на детето, който не желае да е баща на детето?
Ако родителите ти настояват - до някъде те разбирам.
В противен случай той ще е като котва на шията ти. Ще започне да се меси, да си дава мнението, да опитва да се налага, да ти пречи.
Ако родителите ти са с теб и те подкрепят, запиши детето на баща си, за да не се притесняваш, че някой ще се чуди да трите му имена.
Ако си решила да си вгорчаваш живота, след раждането намери адвокат и да се направи тест за бащинство. Адвоката ще ти обясни всичко.

# 13
Какви са тези помощи за самотна майка, и как така 14 години не е плащал бащата? И аз се чудя има ли смисъл, те адвокатите всичко ще кажат че има смисъл да грабна парата, но аз около мене друго виждам. Никой не е в състояние да накара българския мъж да плаща издръжка ако той не иска. Накрая хиляди левове за адвокати и то хвърлят 100 лева от общината. Но при мене е припознато и имам декларация за пътуване(мисля че е безсрочна) за адреса също.

# 14
И при мен е припозната дъщеря ни и имам декларация за пътуване, но съм водила 5 дела с него. 2 пъти за заместващо съгласие. Чак, когато стана на 15 дъщеря ни, той се подписа доброволно на декларация и то с хиляда уговорки. Сега пак ново дело за увеличаване на издръжката, на което той няма да се яви и ще се точи поне 6 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт