За какво си мислите постоянно напоследък? - Тема №2

• 48 066
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
И двете деца от малки са любители на влаковете.
В посредните 5 години поне по един път годишно си организираме далечни пътувания - Варна, Бургас, Видин, Русе...
Аз лично много обичам тези пътувания и си затварям очите за нещата, които не са баш както трябва, ясно ми е, че БДЖ е подготвено за унищожаване и прилапване.

# 391
Прибрахме се, на отиване влака беше нов, не беше с купета, а вагона като автобус, с климатик, безшумен,преди всяка спирка по уредба казваха кое село е, много хубаво и приятно се пътува, пътнически, спира на всяка спирка. На връщане - бърз влак, стар, сигурно 50 годишен, с купета,очукан, мръсен, без климатик, много шумен и много тръска. Детето остана много доволно и възхитено на отиване и иска пак да се вози, на връщане беше много разочарован и искаше да слизаме, ама не  спира по малките спирки. Разходихме се в подлеза на пловдивската гара и обратно. Другия път може да отидем с влака и да се върнем с автобуса, автогарата и гарата са едно до друго.

# 392
Вие сте направо за Родопската теснолинейка. Преди време имах ентусиазъм да я пробваме, но като прочетох, че е бавничко и някак се раздумах. Чела съм, че си е изживяване. Ако искаш може да пробвате.

# 393
Като ви чета, как от години не сте пътували с влак и направо се чудя какви хора продължават да използват за придвижване влакове. Е , нашето семейство е от тях и доста други хора също, ама такива изхвърляния, като изписаните тук са ми направо смешни.

# 394
От хасковската гара пътнически  влакове почти не минават, директни за където си тръгнал изобщо, като си и с багаж и такситата в големите градове не карат на близки разстояния и става неизползваем ж.п. транспорта.

# 395
  • София /Абсурдистан
Влакове ползвам само в метрото. И не, не е изхвърляне.

# 396
Влаковете са с редовни закъснения средно от 40 - 90 минути. Лятото нямат климатик, зимата - отопление. Мизерията и хигиената са ясни. Масово се ползват от един етнос, който не се къпе.... Та нищо чудно, че не е предпочитания транспорт за всеки който има друга алтернатива - автобус или автомобил.

# 397
Пътувам с влак поне 2 пъти годишно Бургас - София и обратно. Новите влакове са много приятни, определено. Случвало ми се е да попадна и на такъв без климатик през лятото де, но там поне можеш да отвориш прозорец. На новите са неотваряеми. Спалните вагони са числи и спокойно може да си поспи човек. В пъти предпочитам да пътувам с влак, отколкото да се гъчкам в автобус. Има влакове с предварителна резервация, там от етноса не се качват. В първа класа също не ги пускат.

# 398
Е, как , в първа класа не ги „пускат“?
Все едно да им искат нашивка, че да не ги пускат Rolling Eyes

# 399
Е, как , в първа класа не ги „пускат“?
Все едно да им искат нашивка, че да не ги пускат Rolling Eyes

Лесно - минава кондуктор и ги препраща към втора класа. Те обикновено, ако въобще са с билет, той е без място и не за първа класа.  То сега вече има и влакове, които почти не спорат по пътя, та там пък етноса не виждам как би могъл да се метне.

# 400
А, това е друго.
И аз, ако не съм си купила билет за първа класа, ще ме изметат оттам.
Но, така както беше написано- звучеше съвсем с друга нотка.

# 401
Във влак с предварителна резервация също няма да ги пуснат

# 402
Всеки, пътувал с влак, знае защо не ги пускат и не е заради цвета на кожата.

# 403
И на басейните не ги пускат.

# 404
А кой е хвърлил око на БДЖ?
Мога да предположа, но ще ме заметат.
Последно пътувах с влак 2010 или и 2011-та. г.
София - Русе. Най - дългото пътуване в живота  ми.
Тогава се зарекох влак да не видя.
И след година в разгара на сезона аз отивам на гише и искам да купя билет за спален вагон  до Бургас и товарене на колата отзад на товарни вагони.
Такъв ми бе спомена от детството.
Няма да ви разказвам как ме гледаха на гишето. 🤣
А това удобство - влак и колата на последните товарни вагони се предлагаше. Едно време...
И тогава реших окончателно край на влаковете.

Общи условия

Активация на акаунт