За какво си мислите постоянно напоследък? - Тема №2

• 47 922
  • 750
  •   1
Отговори
# 735
Благодаря, кой ти гледа глобата, ама за 1 лев резил ще станем. Когато бяхме студенти се купуваха от едни будки, при нас си има кондуктор в тролеите и автобусите.

# 736
А аз, се размечтах за минерални бани, за спа и масаж Heart
И  мисля си,  как хвърчи времето, и вече извадиха дядо мразовците в Лидл Tired Face

# 737
Може ли да се посети само да се разгледа?
Естествено. Сега разгледах сайта им и също ми се иска да я видя, но тази седмица ще вали и няма да е за разходка в планината
Среща - разходка до хижата? Когато времето позволява.

# 738
  • София
Какви хора живеят около нас. Агресия, незачитане на правата на останалите, въобще да не говорим за възпитание, уважение.. това е много страшно. От възрастни до деца.

# 739
Понеже използвам често градски транспорт, та се чудя на следното - на двойна седалка , пътника качил се по-рано в превозното средство, сяда от външната страна. По този начин "затваря" мястото до прозореца. Наблюдавам , че доста хора го правят, независимо от пол и възраст. Та си задавам въпроса -Защо?
Не че нямам предположения, но все пак говорим за обществен транспорт, там всички са равноправни, защото плащат една и съща цена за пътуването си. И подобна демонстрация ня някои индивиди, че не желаят друг да седне до тях е меко казано неуместна. Човек може да има претенции само в личното са превозно средство. И честно казано, като видя подобно поведение ми идва отвътре да пожелая да седна точно на това "запазено" място.

# 740
Защото е по-удобно, особено ако ще се вози за кратко, а първият има право да избира. Дошлият втори може да седне на вътрешното място. Не съм видяла някой да откаже на друг да мине и да седне. Но друг път тези с дългото возене сядат до прозореца с идеята, че никоя баба няма да ги вдигне, а ще вдигне външния.

# 741
Възможно е, обаче аз пътувам за 3-4 спирки, та последните пъти когато заема подобно "запазено" място на седящия от външната страна му се наложи да става 2 пъти , а после продължи да пътува до по-далечна дестинация. Така, че явно не това е водеща причина за подобно поведение.

# 742
Както казах, по-удобно е и първият избора, другото са нюанси. Освен това едри хора не се събират навътре.

# 743
В Скандинавието задължително се сяда до прозореца ако си сам на двойна седалка и всички го спазват

# 744
Не мисля, че има еднозначен отговор.
Аз не обичам да сядам до прозорец, защото ме хваща съклет, и мога да стана , ако поискам.
Добре, че не се возя с градски или друг организиран транспорт, повече от веднъж на петилетка.

# 745
Избягвам седалките до прозорец. Става ми лошо и ако пътувам така  ми се вие свят. Това не ми е проблем да ставам и правя място на други, които да сядат до прозореца.

# 746
Разбирам, този тип поведение е причинено от евентуални здравословни проблеми. А , аз заподозрях егоцентризъм. Е, благодаря за изразените гледна точки.

# 747
  • France
Когато съм в метрото и аз винаги сядам на седалката до коридора. По-лесно излизаш. Не е за да блокирам този, който иска да седне до мен.

# 748
А аз , си мисля тия дни нещо, което чак сега формулирам, защото се съпротивлявах...
Колко точно, старческо несъобразяване, бих толерирала Unamused

# 749
Мисля си колко е хубаво, че Коледа наближава.

Общи условия

Активация на акаунт