За какво си мислите постоянно напоследък? - Тема №2

• 47 987
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
Според мен всичко опира до възпитание. Абсолютно всичко. Може да звуча като стара баба, но след като сутрин прекарвам времето за разходка на кучето си в оборка на иначе чудесния парк, за да събирам снощните  боклуци  на : децата които ядат пакетиран снак, , възрастните които пият бира  и тийновете които се наливат в енегийни напитки , единствената ми мисъл е: невъзпитани възрастни, отглеждащи невъзпитани деца.  Нищо добро не очаква този народ, загърбил възпитанието на децата си. Фасове по земята, бирени бутилки,  грозни и груби  приказки, и всичко това пред  очите на собстените им  деца. Един ден тези деца ще има свои сибствени, и всичко това ще се повтаря  отново и отново...

# 136
Ще се повтаря докато не се въведат ефективни глоби. В чужбина защо същите тези хора не хвърлят боклуци където си решат?

# 137
Ще се повтаря докато не се въведат ефективни глоби. В чужбина защо същите тези хора не хвърлят боклуци където си решат?

Също така освен въвеждането на ефективни глоби е много важно да се въведе и ефективна процедура/практика по събирането им.
А не просто в някаква си наредба е вписана някаква си сума за някакво си нарушение.

# 138
Чалгаризация. Води до пълна меркантилност, чувство за безнаказаност, и след мен потоп, ти ли ще ми кажеш, знаеш ли кой съм аз, знаеш ли кой е баща ми…
Аз не живея в България вече доста години, прибирайки се спорадично всеки път онемявам. Денем - зарита с боклуци и прах София, намусени и груби хора. Вечер - една гротескна суета. Чувството, че съм едно поостаряло извънземно не ме напуска през цялата ваканция. И ми е страшно тъжно.

# 139
  • Галифрей
На повечето българи им харесва да живеят в кочината и после се опакват,защо живота й им е гаден и обвиняват всичко. Ако всеки по малко започне да подържа чистота и не руши,  София ще изглежда много красив град. Ние си живеем като в Анкх-Морпорк.

# 140
  • France
... И ми е страшно тъжно.
Затова и не се и връщам освен ако не съм задължена - болест, погребение... иначе може да минат 4-5-6 години без да се прибера

# 141
Въпрос на възпитание и среда, най- вече желание за развитие. Като бях в университета имаше хора от селата, бяха отговорни и учеха,но начина им на изразяване и мнението им по някои въпроси ги издаваха. Като минаха годините някои си останаха в града, сблъскаха се с разни проблеми и много се промениха. По- скоро имат значение житейският опит и цели.

# 142
Гледам новините по бТВ ( то и по Nova e същото )и се чудя, защо обличат водещите ( жени) тоооолкова грозно и неподходящо.  Седнала водещата - добре, ама стане ли в цял ръст.....грозни панталони, поли. Напълно неподходящи за фигурата.
Та за това си мисля сега Grinning

# 143
  • Сливен
Мисля си за частично подслушан разговор /не нарочно,  две дами си говореха до мен  в обществен транспорт/ : "никой нищо не пази, всеки си изхвърля боклуците където му падне, какво ще си мислят чужденците за нас като дойдат" /ставаше въпрос за Бургас/...
Аз се зачудих защо да чакаме на тях да им направи впечатление, на нас не ни ли пречи мръсотията и боклука, не трябва ли ние, заради нас самите  да искаме и да се стремим към ред, чистота и красота...

# 144
Аз се зачудих защо да чакаме на тях да им направи впечатление, на нас не ни ли пречи мръсотията и боклука, не трябва ли ние, заради нас самите  да искаме и да се стремим към ред, чистота и красота...

Всеки път когато идем в България за кратко, се питам това. Толкова ли не може да се спазват едни елементарни правила - всеки да изхвърля боклука, където му е мястото?

# 145
  • София
Може да са го казали, защото се предполага града да е туристическа дестинация и да го посещават чуждестранни туристи.
Един вид - чуждите ще си помислят, че сме големи мърлячи.
Което не е така, защото българинът много си поддържа домът. То са ремонти, то е търкане на фуги, красиви бани, чисти колата обстойно с прахосмукачката.
Ама пък обръщали ли сте внимание на какви места има завряни боклуци. То са арт инсталации направо. Много "харесвам" чашка от кафе натикана в оградна мрежа. Ма то се е изисквало усилие да го направиш. А фас заврян между две греди на дървена пейка е класика. Смачкана кутия от цигари в горната счупена част на оградно колче също е хит.

# 146
Aз се изумявам от грозни, неподдържани, неугледни балкони, пълни с всевъзможни боклуци, потънали в прах, и аз капак  - с гордо развято пране по тях. Уж всички масово ходят по чужбина, уж гледат там как живеят местните,   какво гледат и аз не знам... ама по грозни  и неподдържани балкони само в Албания съм виждала . Как  в едно Малмьо, с традиционно неподходящо за терасно парти време не видях един неподреден блакон -   то са фенери, то са мебели, то всичко е като от каталог на Икеа и Юск. Галят окото просто. За цветните австрийски балкони да не отварям и дума. Ние тук дето уж сме благословени с хубаво време почти през цялата година използваме балконите си масово за складове.

# 147
  • Бургас
Мисля си, че все повече забравям....
Паметта ми вече ме предава...

# 148
Мен много ме дразнят и остъклените балкони, превърнати в кухни, стаи и каквото се сетиш. Отделно прането по тях.

# 149
Защо те дразнят? Имах намерение балкона да си го ползвам за релакс и четене на книга, имах барбарон, масичка и т.н. Ами то толкова прахоляк и мръсотия, строежи от всякъде, отделно улицата, трябва да го чистя всеки ден без изключение, в някакъв момент ми омръзна и реших, че няма да му робувам. Сега ще си го остъкля.

Общи условия

Активация на акаунт