За какво си мислите постоянно напоследък? - Тема №2

• 47 987
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
Мисля си, че все повече забравям....
Паметта ми вече ме предава...
И аз преминавам през особен формат забравяне
Добре че го водят перименопаузен
Понякога просто за нищо не ми се мисли, понякога ми е усилие да си спомня нещо, понякога имам лек brain fog.
Най-дразнещо е като неангажираната мисъл (обичайно протичаща на асоциативен принцип - прехвърля от едно на друго) се откъсне от първоначалната идея и стигна до някакви разсъждения и хоп - нямам поглед върху пълната картина. Ми то човек докато стигне до решението и е забравил въпроса Grinning
Много ми е мъчно, защото принципно паметта ми имаШЕ голям капацитет да обработва всякакъв сорт дата, а сега трябват усилия и се уморявам

# 151
По примера на Велма и ние остъклихме едната тераса, там ми е вторият кът за готвене.
Посмъртно никой не може да ме накара да сготвя риба или кисело зеле например вътре в апартамента.
Другите ми две тераси са отворени, имам цветя, шезлонги и маси и на двете, но ги мия абсолютно всеки ден.
Облечките на шезлонгите се перат всяка седмица, макар че не живея на оживен булевард.
Пране рядко простирам, защото имам сушилня.

# 152
  • Бургас
Мисля си, че все повече забравям....
Паметта ми вече ме предава...
И аз преминавам през особен формат забравяне
Добре че го водят перименопаузен

Дано да е това, да не се окаже нещо друго. Започвам да се притеснявам вече.

# 153
Страхувам се и аз. Обаче масово хората след определена възраст имат тоя сорт проблеми с паметта.
Много разчитам на аналитични и тн. умения в работата си и за това разликата с преди ми е осезаема, изброима, проследима... стигах и до отчаяние, но вече съм се попримирила, че и най-ерудираните хора които познавам, имат леко "западане" на гъвкавостта и бързината на мисълта, дошли с времето.

# 154
Страхувам се и аз. Обаче масово хората след определена възраст имат тоя сорт проблеми с паметта.
Много разчитам на аналитични и тн. умения в работата си и за това разликата с преди ми е осезаема, изброима, проследима... стигах и до отчаяние, но вече съм се попримирила, че и най-ерудираните хора които познавам, имат леко "западане" на гъвкавостта и бързината на мисълта, дошли с времето.
И аз, да се наредя тука Sad
Винаги съм имала бележник, сега имам два!+ аларми на телефона.
Нищо не помня, най-обикновени неща забравям, като например,  какво сме се разбрали да вечеряме Weary
За работата не се притеснявам чак толкова, че при мен всичко е процедури, и ако не помня нещо-проверявам, чета мейли наново...но в ежедневието, го усещам силно...

# 155
И аз забравям. Пиша си списък и го забравям

# 156
  • София
Освен премено, може и да е от преумора. 2017-та забравях ужасно. Ама направо бели петна. И всички лекари: "от възрастта е". Лошото е, че колежка, а и децата ми се опитаха да се възползват, като твърдяха че съм казвала някакви неща и съм давала някакви разрешения. Което е много нелепо, защото това че забравям, не означава, че съм си променила изначално възгледите и разбиранията.
Така се случи, че напуснах. Взех да си работя от дома и ковида след това. Ами пу-пу много по-добре съм, нищо че съм по-стара и още съм в премено.

# 157
Аз сутринта си забравих служебния телефон в Лидъл, вие...
И при това пия добавка за когниуса с гинко билоба. От три години без прекъсване.

# 158
Може да са го казали, защото се предполага града да е туристическа дестинация и да го посещават чуждестранни туристи.
Един вид - чуждите ще си помислят, че сме големи мърлячи.
Което не е така, защото българинът много си поддържа домът. То са ремонти, то е търкане на фуги, красиви бани, чисти колата обстойно с прахосмукачката.
Ама пък обръщали ли сте внимание на какви места има завряни боклуци. То са арт инсталации направо. Много "харесвам" чашка от кафе натикана в оградна мрежа. Ма то се е изисквало усилие да го направиш. А фас заврян между две греди на дървена пейка е класика. Смачкана кутия от цигари в горната счупена част на оградно колче също е хит.
Или за да не навреди на туристическия бизнес,казано цинично. Yum

# 159
  • Галифрей
Мисля си че нашите родни инфлуенсъри са пълно дъно, че повечето не се съобразяват с тяхното видео съдържание. Тяхната аудитория е главно деца и те продължават с лигавенето и шегичките за думкане. Ся тръгнали да говорят за морал и опасни трендове, как трябвало да се  спират опасностите и контролира контента и тн. Да ве точно  те тръгнали да ми говорят за морал по думи от тяхната организация трябва да си премахнат 80% от видеата им. Логика няма 😆

# 160
 Защо казват по телевизиите, че всички граждани на ЕС трябва да имаме раница за спешни случаи?

# 161
Защо казват по телевизиите, че всички граждани на ЕС трябва да имаме раница за спешни случаи?
Някак директива ,Урсула я е подписала вчера- онзи ден .
Варят жабата...

# 162
Ох, за забравянето и аз в кюпа.
Ако не са напомнянията в телефона съм гола вода.
И за капак оня ден и телефона си забравих на касата за самообслужване в К.

Хубаво, че го бяха предали на информация.

# 163
  • София /Абсурдистан
Някак директива ,Урсула я е подписала вчера- онзи ден .
Варят жабата...
И аз искам да знам какво точно се замисля.

# 164
Аз пък искам да забравям вече.  Помня рождени дати на колеги, приятели,  на децата им. Помня стойностите на изследвания и ЕГН, номера на коли. Добре,  че телефонните номера се запаметяват и не ги набирам всеки път и тях ще запомня. Физиономии обаче не Помня.

Мисля си след раницата,  да не ме накарат и военната книжка да ми е приготвена.

Общи условия

Активация на акаунт