За какво си мислите постоянно напоследък? - Тема №2

• 48 021
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
Нищо не прощава скъпи коли и часовници.
Кои са тия прокопсали енории?
Имам познат, завършил Богословския, не може и не може да си намери работа. В малките населени места няма кой да осигурява и минимално заплащане. Ще ми се разхождат с коли за стотици хиляди…

Когато си заел такава духовна длъжност, си знаел, че трябва да си пример на вярващите. Егати примера, бедни баби и свещеник с ролекс…

# 256
И във Варна имаше такъв с коли и часовници, но го удавиха, ако ме разбирате

# 257
Нищо не прощава скъпи коли и часовници.
Кои са тия прокопсали енории?
Имам познат, завършил Богословския, не може и не може да си намери работа. В малките населени места няма кой да осигурява и минимално заплащане. Ще ми се разхождат с коли за стотици хиляди…

Когато си заел такава духовна длъжност, си знаел, че трябва да си пример на вярващите. Егати примера, бедни баби и свещеник с ролекс…
Пловдивските. Въпреки недостатъците си, Николай направи много и развива дейност.

# 258
Ами че моя познат точно в Пазарджишкия район търси.
Потресаващо е положението, нямат пари, не могат да си позволят да си оправят черквата по някои села, нито да идва свещеник.

Пак казвам, всяка друга професия по света не налага финансови ограничения, но свещеникът ТРЯБВА да е пример сред хората, които, знаем, често едва свързват двата края.

Отвратителна показност, при условие, че и времето може да измерва с часовник за 200лв и с кола може да се движи, без тя да е луксозна и скъпа.
Нищо не го оправдава, нищо

# 259
  • София
Хейзъл, явно твоят познат е от истински вярващите. Тея попове, дето се развяват със злата и ролекси, са от друг тип. Не искам да отварям темата, че ще ме баннат сигурно.

# 260
Може ли да постнете снимка на Поп Николай с ролекс на ръката и с мерцедес за стотици хиляди лева?
Те са му подаръци и какво да ги прави? Да откаже да ги вземе ли? А и ако не се лъжа,според правилата на БПЦ тези подаръци са влезли в църковната хазна,а не са на Поп Николай.
Апропо,папата носи голям е тежък златен кръст обсипан с диаманти,рубини и други скъпоценни камъни,подарен на Ватикана преди хиляда години от патриарха на Византийската империя. Да не отваряме дума какви богатства има в трезорите на Ватикана...

# 261
Точно, митрополитите нямат семейство, деца, наследници, всичко остава за митрополията.

# 262
  • Бургас
...колко са лоши и колко лоши могат да бъдат хората....

# 263
Откакто се прибрах, мисля само колко съм първична и аз Rolling Eyes
Скрит текст:
Един чичак, така ме засече, добре че карах бавно.
Ако не бях спряла навреме, щеше да ме отнесе с камионетката.
После спря на средата на платното и ме гледа втренчено.
А мене ме изби на агресия- ако можех, щях да го набия .

# 264
Точно, митрополитите нямат семейство, деца, наследници, всичко остава за митрополията.

Имат братя, сестри, племенници... Или законът не важи за митрополитите?

# 265
  • here and now
"Блажени са вярващите"
Само това ще кажа по темата.

# 266
Те нямат собственост, така, че няма какво да им унаследят. Може би пари могат да им дават от заплатите си, не съм толкова навътре в нещата, но Николай е хитър, изкрънка от Бойко Борисов пари за основен ремонт на семинарията и пътя до Кръстова гора, направи Гергов архонд на църквата и тоя сипе милиони за строителство и ремонти, прикотква кметове, областни, прави им четки на всяка служба сигурно да няма спънки с документи и дръпна напред във всяко отношение. Той е и много начетен, държи речи по всяка тема без да чете.

# 267
  • France
Ремонтите са едно "усвояване" на средства и мазане на блажна боя върху средновековни стенописи - по-добре без тях. Ама там вяра, добро и реставрация са 3 непознати понятия.

# 268
Е как може да искаш снимки на Поп Николай с Ролекса, когато е достатъчно да потърсиш в Гугъл и да ги видиш? Както и колите.

И не е вярно, че се водят на епархия или църква. Те са лични подаръци за негова облага. Иначе щяха да стоят в сейф и току някой сбъркан откъм духовни ценности поп да ги носи.

Нищо общо няма и паралелът с Ватикана и подаръците. Всяко нещо влязло като дар там е показано на принципа на музей или е в техния vault. Нищо от описаните кръстове и тн. не принадлежи на дух. лице, което ги носи или ползва.

Николай е просто объркал професията си мениджър.

п.с. а има възможност да си изкарва сам пари - може да пише и издава книги, да прави някакъв подкаст с въпроси/отговори, да поддържа сайт и да продава примерно някакви вносни кандила и прочее щуротии.

# 269
Преди малко се порових в нета. Поп Николай е дарил ролекса на църквата "Света Мина",за да се покрие с продажбата сметката и за ток...

Общи условия

Активация на акаунт